Apple, Ortaya Çıktığı İlk Günden Beri Neden Ürünlerinin Kutusuna Bu Çıkartmalardan Koyuyor?

Piyasaya sürdüğü ürünlerle çoğu zaman satış rekorları kıran Apple’ın, piyasaya çıktığı ilk günden beri istisnasız olarak üretimine devam ettiği bu çıkartmaları siz de evinizin bir köşesine fırlatanlardan olabilirsiniz.

10.06.2023 01:00:18 tarihinde yayınlandı.

Piyasaya sürdüğü ürünlerle çoğu zaman satış rekorları kıran Apple’ın, piyasaya çıktığı ilk günden beri istisnasız olarak üretimine devam ettiği bu çıkartmaları siz de evinizin bir köşesine fırlatanlardan olabilirsiniz.

Ancak üzerinde markanın logosunu taşıyan bu çıkartmaların, ne amaçla üretildiğini ve Apple’ın bu çıkartmalarda neden ısrarcı olduğunun sebeplerini öğrenince fikriniz değişebilir. 

Steve Jobs ve Steve Wozniak, 1976’da Jobs’ın garajında bir şirket kurdu ve burada montaja ihtiyaç duyan Apple I bilgisayarını oluşturdu. Bu cihaz bir devre kartı, kılavuz ve diğer bazı bileşenleri içeriyordu fakat bir kasa veya klavyesi yoktu. Apple I’i kullanabilmek için ise bu cihaza uygun eksik parçaları temin etme işi kullanıcıya bırakılmıştı. 

O dönemlerde kusursuz ve eksiksiz bir bilgisayar ortaya çıkarabilecek üretim gücüne sahip olmayan Apple şirketi, kendi bilgisayarlarının eksiklerini tamamlayabilmek adına üçüncü taraf satıcılara bel bağlamıştı. Özetle ilk Apple bilgisayarlar standart bir oluşum sağlayamamıştı ve tutarlı değildi.

Apple’a o zamanlardan tutkulu olanlar, bu şirketi ileri taşımak adına bir geliştirici topluluğu kurdu ve akıllarındaki püf noktalarını ve ipuçlarını değiş tokuş etmeye başladı. Donanım ve yazılım hack'lerini paylaşmaya ve kendilerini Apple’ın sınırlarını zorlamaya adadılar.

Bu çabalar yavaş yavaş meyvelendi ve bu şirket, başarı merdivenlerini tırmanmaya başladığını gördükçe, tasarım ve estetiğe daha fazla odaklanmaya başladı. Bugün, Apple ürünlerinin oldukça şık ve minimalist görünümlerinin mimarisi olacak tasarımcılar işe alındı.

Ayrıca Apple, üretim sürecinin kusursuz ilerleyebilmesi ve belli başlı temel standartları karşılayabildiklerinden emin olmak adına da kendi üretim yeteneklerine yatırım yapmaya başladı.

1977’de ilk Apple çıkartmaları, Apple II bilgisayar kutularına eklendi. Bu çıkartmalar gökkuşağı renginde bir Apple logosundan oluşuyordu ve ilk etapta küçük ve gösterişsiz algısı uyandırdı. Aynı zamanda bu çıkartmaların ortaya çıkış amacı da Apple II’nin üzerine yapıştırılmasıydı. 


Kaynak webtekno.com

 

Googledan 22 Nisan Dünya Günü İçin Baktıkça Kara Kara Düşüneceğiniz Anlamlı Doodle

Her yıl 22 Nisan günü kutlanılan Dünya Günü'ne (İklim Değişikliği Günü) bu yıl da ulaştık. İlk olarak 1970 yılının 22 Nisan'ında kutlanılan Dünya Günü, yaklaşık 52 yıldır tüm dünyada kutlanılıyor. İklim değişikliği ve çevre sorunlarına dikkat çekilen gün için şirketler de farkındalık yaratmaya çalışıyor. Yıllardır farklı farklı markalardan yapılan farkındalık çalışmalarına her zamanki gibi bu yıl Google da katıldı. Google, yayınladığı Doodle ile 20 yılda meydana gelen iklim değişikliğine dikkat çekiyor.

Olduğunuz Yere Şimdi Bir Asteroit Düşse Ne Olacağını Gösteren İnternet Sitesini Denedik: İstanbul Yok Oldu!

Kabul edelim, hepimiz hayatımızda bir kez bile olsa ‘Dünya’ya şimdi bir asteroit çarpsa ne olur?’ diye düşünmüşüzdür. Filmlere birçok kez konu olan bu ürkütücü senaryo, insanlığı yok etme potansiyeline sahip. Peki gerçekten bir gök taşının çarpması nasıl sonuçlar doğurur? Bir Reddit kullanıcısı bunun cevabını verdiğini söylüyor.