Apple, Neden Klasik Televizyonlardan Üretip Ürün Skalasını Genişletmeyi Tercih Etmiyor?

Tıpkı herkesin elinde bir telefon olduğu gibi tüm evlerde de mutlaka bir televizyon var ve bu ekranlar, karşıdan bakıldığında talebin oldukça fazla olacağını düşündüren bir kullanım alanına sahip.

18.07.2023 08:15:10 tarihinde yayınlandı.

Tıpkı herkesin elinde bir telefon olduğu gibi tüm evlerde de mutlaka bir televizyon var ve bu ekranlar, karşıdan bakıldığında talebin oldukça fazla olacağını düşündüren bir kullanım alanına sahip.

Peki ürün skalası bir hayli geniş bir şirket olan Apple’ın televizyon üretmeme sebebi ne olabilir?

Bu değişimden kasıt; televizyon ekranlarının DLP’den Plazma’ya, Plazma’dan LCD’ye, devamında LED’e ve OLED’e yükselişidir. Bu geçişler de aşağı yukarı 10 yılda bir gerçekleşir ve o zaman bile çoğu müşteri, eğer işini görüyorsa yükseltmek amacıyla televizyonunu değiştirme zahmetine girmez. 

Bu durum, uyguladığı çeşitli pazarlama stratejileriyle bilinen ve ürettiği ürünlerin, düzenli olarak yenilenmesini isteyen Apple’ın elini kolunu bağlar nitelikte. Yani Apple genel anlamda; akıllı telefon, bilgisayar ve tablet gibi değişim döngülerinin yüksek olduğu sektörlerde rekabet etmek istiyor ve bu doğrultuda ilerlemeyi tercih ediyor. 

Bu sebeple Apple eğer bir televizyon üreticisi olsaydı, satışlarını yüksek tutmak ve her yıl yeni müşteriler bulmak adına çetin bir savaşa girmiş olacak ve mevcut kullanıcılara yükseltilmiş ürünler satmak, bu şirketi bir hayli zorlayacaktı. 

Ayrıca televizyon endüstrisi için söz konusu olan kâr marjı gibi bir engel daha var. Apple donanımda yaklaşık %35’lik marjlar görmeye oldukça alışkın ve diğer teknoloji şirketlerine oranla, bu yüzdelik Apple için bir hayli başarılı. Fakat televizyonlar telefon ve bilgisayarlara oranla, kâr marjı %10-20’lerde gezen çok daha düşük ürünler.

Ancak farz edelim ki Apple, istedikleri kârı sağlayan yüksek fiyatlı bir akıllı TV piyasaya sürdü. Peki alıcıları, piyasadaki ürünlere göre daha yüksek fiyatlı bir Apple TV almaya teşvik edecek ve özel hissetirecek şeyler neler olabilirdi?

Televizyonları hiç şüphesiz tablet ve bilgisayarlardan farklı bir kategoriye sokmak gerekir. Televizyonlar, gelişmiş bir işletim sistemine veya sürekli olarak kullanıcı etkileşimiyle şekillenen ürünler değildir. Sizi tatmin edecek bir yazılım arayüzü ya da bazı uygulamalar ekleseniz bile, bu televizyona sahip olmak için ödediğiniz yüksek fiyatlar muhtemelen sizi yine tatmin etmeyecektir.


Kaynak webtekno.com

 

Nefret ve Tacize Savaş Açan Instagram, Yepyeni Özelliğini Duyurdu

Dünyanın en popüler çevrimiçi fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram, kullanıcıları nefret dili ve taciz gibi durumlardan koruyacak yeni bir özelliğini kullanıma sunduğunu duyurdu. "Sınırlar" olarak isimlendirilen ve Türkiye'ye de gelen bu özellik, potansiyel olarak riskli olan yorum ve mesajların geçici olarak sınırlandırılabilmesini sağlıyor. Özellikle de içerik üreticilerinin işine yarayacak özellik, paylaşılan gönderilere yapılan yorumlarla hesap sahibine gönderilen mesajlar için bir moderasyon sistemi kazandırıyor.

Metanın Yapay Zekâ ile Müzik Oluşturma Aracı MusicGen Kullanıma Sunuldu

Meta, yapay zekâ odaklı teknolojilere boyut atlatacak en yeni hizmetini duyurdu. "MusicGen" olarak isimlendirilen ve açık kaynak kodlu olarak hizmete sunulan yeni araç, müzisyenler için benzersiz müzikler oluşturacak. Müzisyenin, detaylı bir metin açıklaması eklemesi, yapay zekânın nasıl bir müzik oluşturacağını belirleyecek. Örneklendirmek gerekirse; MusicGen ile isterseniz 80'lerin havasında, isterseniz de rap tarzında müzikler oluşturabileceksiniz.