Apple, Google ve Metanın da Bulunduğu Gizlilik Koalisyonunu Terk Etti: Tamam da Neden?

Yıllardır milyonlarca kişinin Apple'ı tercih etme sebeplerinin başında şüphesiz güvenlik geliyor. Peki hayatımızın merkezinde yer alan teknolojinin en büyük nimeti 'sanal alemde' verilerimiz ne kadar güvende? Apple'a göre büyük teknoloji firmalarından oluşan ABD merkezli Devlet Gizlilik ve Güvenlik Koalisyonu, isminin hakkını veremiyor.

9.04.2022 20:15:15 tarihinde yayınlandı.

Yıllardır milyonlarca kişinin Apple'ı tercih etme sebeplerinin başında şüphesiz güvenlik geliyor. Peki hayatımızın merkezinde yer alan teknolojinin en büyük nimeti 'sanal alemde' verilerimiz ne kadar güvende? Apple'a göre büyük teknoloji firmalarından oluşan ABD merkezli Devlet Gizlilik ve Güvenlik Koalisyonu, isminin hakkını veremiyor.

Apple'ın da düne kadar üyesi olduğu koalisyon, bazı kaynaklara göre tüketiciden çok endüstriyi destekleyen yasalar çıkartıyor. Apple cephesi ise bu duruma karşılık olarak koalisyonun veri güvenliği için yeterince mücadele etmediğini ve bu sebepten ötürü gruptan ayrıldığını duyurdu.

Söz konusu güvenlik koalisyonunun en dikkat çekici üyelerinden olan Meta'nın (Facebook, Instagram, WhatsApp) birçok kez veri ihlali ile 'suçlandığını' düşünürsek Apple'ın kuruma karşı neden böyle bir suçlama yaptığını daha iyi anlayabiliriz.

Büyük teknoloji şirketlerinden oluşan ve kendini "Sağlam ve tutarlı veri güvenliği, ihlal bildirimi, gizlilik ve tüketici koruma yönetmeliği için çalışan internet, iletişim, perakende ve medya şirketlerinin koalisyonu" olarak tanımlayan grup; Meta (eski adıyla Facebook), Google ve AT&T gibi firmaları da bünyesinde barındırıyor.

Peki sizler dijital dünyada verilerimizin güvende olduğunu düşünüyor musunuz? Sizce Apple bu kararı vermekte haklı mı? Düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz...


Kaynak webtekno.com

 

Milyonlarca Kişinin Yemeksepeti Verilerini Çalan Hackerları Yasaya Göre Hangi Cezalar Bekliyor?

Türk Ceza Kanunu (TCK) 243. maddesi 'bilişim sistemine girme' suçunu düzenlemektedir. Bilgisayar korsanları, Yemeksepeti'nin verilerine erişim sağlayarak onlara ait bilişim sistemlerine giriş sağlamıştır. Bu suçun cezası 'bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasıdır. Bu eylem gerçekleştirilirken Yemeksepeti’ne ait bilişim sistemlerinde verilerin yok olması veya değiştirilmesi gibi bir eylem de gerçekleştirilmişse ilgili maddenin ikinci fıkrasında düzenlenen suç gerçekleşmiş olmakla bu sefer 'altı aydan iki yıla kadar hapis cezası' ile karşı karşıya kalınacaktır.

e-Kitap Okurlarının Sıkça Karşılaştığı EPUB Dosyası Nedir, Nasıl Açılır?

Ülkemizde kullanılan kağıt ve diğer matbaa malzemeleri ithal olduğu için her geçen gün kitap fiyatları artıyor. Olayın mali yönünün yanı sıra bir de doğaya verdiği zarar var. Tüm bunları göz önüne alan pek çok okuyucu e-kitaba yönelmiş durumda. En popüler e-kitap dosya formatı ise EPUB. EPUB, uluslararası alanda kabul görmüş ve herkes tarafından yaygın olarak kullanılan bir e-kitap formatıdır. 

Google, Yazılımcıları İşsiz Bırakacak Yeni Bir Yapay Zekâ Üzerinde Çalışıyor: Kendi Kendine Kod Yazacak!

Sürekli olarak yapay zekâların ne kadar geliştiği ile ilgili haberleri sizlerle paylaşıyoruz. Ancak bu haberler genellikle sanat, içerik hazırlama ya da maç skoru tahmin etme gibi konular üzerine uzmanlaşmış yapay zekâları konu alıyor. Ancak bu yapay zekâlardan sadece DALL-E ve Wordcraft insanların işini ellerinden alabilecek gibi görünüyor. Kaldı ki onun için bile önlerinde daha çok uzun bir yol var.