İnanması Güç: Dünya Genelinde İnterneti Hayatında Hiç Kullanmamış İnsan Sayısı Açıklandı

İnternet, 90’lardan itibaren artan popülerliğiyle bugün dünyanın en elzem 'ihtiyaçlarından' biri haline geldi. Sevdiklerimizle haberleşmekten müzik dinlemeye, eğitim almaktan film izlemeye sayısız amaç için kullandığımız bu mucizeye ulaşım 2000’lerde gittikçe kolaylaştı.

25.02.2022 01:00:32 tarihinde yayınlandı.

İnternet, 90’lardan itibaren artan popülerliğiyle bugün dünyanın en elzem 'ihtiyaçlarından' biri haline geldi. Sevdiklerimizle haberleşmekten müzik dinlemeye, eğitim almaktan film izlemeye sayısız amaç için kullandığımız bu mucizeye ulaşım 2000’lerde gittikçe kolaylaştı.

Bu yüzden sanıyoruz ki dünyanın neredeyse tamamı şu ana kadar en az bir kere internet kullanmıştır. Ancak bu doğru değil. Yaklaşık 8 milyar insanın yaşadığı gezegenimizde hâlâ internete erişimi olmayan 2,9 milyar insan mevcut.

Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU), dünyadaki internet kullanımına dair verilerini paylaştı. Rapora göre dünyanın %39’u, şu ana kadar hiç internet kullanmadı. COVID-19 salgınının başlamasıyla beraber internet kullanımında gözle görülür bir artış yaşanmıştı. 2019’da 4,1 milyar olan internet kullanıcısı sayısı, 2021’de 4,9 milyara ulaştı. İyi haber niteliğindeki bu gelişimi aktaran raporda, dünyada hâlâ bu konuda bir eşitsizlik olduğu gözden kaçmıyordu.

İLGİLİ HABER Elon Muskın Uydudan İnternet Şirketi Starlinkin Türkiyeye Ne Zaman Geleceği Açıklandı

2,9 milyar insanın hiç internete bağlanmadığı belirtilen raporda kalan 4,9 milyar insandan yüz binlercesinin de interneti sık kullanamadığı ve bağlantı hızlarının düşük olduğu kaydedildi. İnterneti hiç kullanmamış olanların %96’sının gelişmekte olan ülkelerden olduğunu gösteren rapor hakkında konuşan ITU Genel Sekreteri Houlin Zhao, "Dünya nüfusunun neredeyse üçte ikisi şu anda çevrim içiyken herkesin internete bağlanması için yapılacak daha çok şey var." ifadelerini kullandı. Zhao, 2,9 milyar insanın internete kavuşması için tüm taraflarla birlikte çalışılacağı konusunda söz verdi.


Kaynak webtekno.com

 

Optik İllüzyonların Bizi Nasıl Kandırdığı Ortaya Çıktı: Tongaya Düşen Aslında Beynimiz Değilmiş!

Mutlaka bir kez karşılaşmış ve hatta birkaç kez yanılmış olabilirsiniz. Görseldeki hangi çizgi daha uzun, daire hangi yöne dönüyor ve hatta bu elbise, ayakkabı, duvar ne renk… Optik illüzyonlar üzerine dönen tartışmaların internette sonu gelmiyor. Ancak bu tartışmalar bilim dünyasında da karşılık buluyor, bilim insanları beynimizin veya gözlerimizin nasıl çalıştıklarını anlamak için bu yanıltıcı, tartışmalı görselleri kullanıyorlar. 

İliğine Kadar Hacklenen Twitchte İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nasıl Açılır?

2011 yılında hayatımıza giren ve internet ortamında canlı yayın kültürünün oluşmasını sağlayan Twitch, bilgisayar korsanları tarafından adeta darma duman edildi. Platforma saldıran hackerler, platformun kaynak kodlarını, kullanıcı verilerini, yayıncılara ne kadar ödeme yapıldığı gibi tüm önemli detayları sızdırdılar. 125 GB büyüklüğündeki veriler, şu sıralar pek çok forumda dağıtılmaya başlamış durumda. İki faktörlü kimlik doğrulamayı aktifleştiren Twitch kullanıcıları bir nebze daha rahat olsalar da diğer kullanıcılar, hesapları için endişeleniyorlar.

Öğrencilerine Kürsüden Şarkı Söyleyen Öğretmenin Videoları TikTokta Viral Oldu: İşte Gelen Tepkiler

Özellikle de küçük yaştaki çocukların hem eğitim hem de öğretiminden sorumlu olmaları ve henüz tam olarak oluşmamış olan düşünce şekillerini şekillendirmeleri sebebiyle öğretmenler, çoğumuzun ‘kutsal’ olarak nitelendirdiği bir mesleği yapmakta. Ancak ne yazık genellikle öğretmenler pozitif haberlerdense negatif haberlerle gündemimize geliyor.