2023 Seçimleri Öncesinde Türkiyede 700 Bin TikTok Hesabının Çalındığı Ortaya Çıktı!

14 Mayıs 2023’te birinci tur ile başlayan ve 28 Mayıs'taki ikinci tur ile sona eren 2023 Türkiye genel seçimleri, sosyal medyanın vatandaşlar üzerindeki etkisini yeniden ortaya koydu. Fakat bugün, Forbes tarafından dehşete düşüren iddialar ortaya atıldı.

21.07.2023 14:15:07 tarihinde yayınlandı.

14 Mayıs 2023’te birinci tur ile başlayan ve 28 Mayıs'taki ikinci tur ile sona eren 2023 Türkiye genel seçimleri, sosyal medyanın vatandaşlar üzerindeki etkisini yeniden ortaya koydu. Fakat bugün, Forbes tarafından dehşete düşüren iddialar ortaya atıldı.

Forbes yazarı Emily Baker-White, Türkiye genel seçimlerinden sadece birkaç hafta önce ülkemizde 700 bine yakın TikTok hesabının çalındığını paylaştı. Söz konusu bilgiler, TikTok’un şirket içi iletişimi, belgeler ve iç ve dış kaynaklar tarafından ortaya kondu.

Paylalşılan haberde TikTok’un, Türkiye’de 700 bin TikTok hesabının çalınmasına yol açacak güvenlik açığından haberdar olduğu paylaşıldı. Üstelik söz konusu açık, Birleşik Krallık Ulusal Siber Güvenlik Merkezi tarafından bildirilmişti.

Ortaya çıkan email trafiği ve belgelerde Birleşik Krallık, TikTok’taki açık nedeniyle Rusya ve diğer ülkelerde “SIM çiftlikleri” oluşabileceğini kaydediyordu. Bu açık, TikTok hesaplarına tek seferlik şifre ile erişim sağlamaya izin veriyordu.

Bu açığa yol açan şey ise siber dünyanın yakından tanıdığı, yüksek sayıda SMS gönderiminde maliyeti son derece düşüren “grey routing” idi. Bu yöntemde şirketler ceplerindeki parayı korusa da spam engelleyiciler ve sınırlayıcılar gibi önemli önlemleri uygulamaya koyamıyordu. SMS’lere dışarıdan müdahale yapılabiliyordu.

Birleşik Krallık’ın istihbarat ekibi de ByteDance hakkında kritik detaya ulaştı. Yapılan incelemeler, şirketin maliyetten korunmak için grey routing’e başvurduğunu gösterdi.

Bu açığın ortaya çıkmasıyla birlikte ByteDance, SMS servis sağlayıcısını değiştirmek istedi. Ancak şirket, bunun her ay milyonlarca dolar ekstra harcamaya yol açacak olması nedeniyle bu yola başvurmadı.

Ve olanlar oldu. Sadece Forbes’un aktardığı bilgilere göre, yine sadece Türkiye’de çok kısa süre içinde 700 binden fazla TikTok hesabı ele geçirildi. Üstelik aynı durum, farklı ülkelerde de yaşanmış olabilir.

Forbes’a konuşan Stanford Üniversitesi İnternet Gözlemevi Direktörü Alex Stamos, söz konusu saldırının gerçek etkisinin yeterli bilgi olmadıkça bilinmeyeceğini kaydetti. Kendi tahminini ise şu şekilde paylaştı:


Kaynak webtekno.com

 

Dünyanın En Büyük Şirketlerinden Oracleın 5 Milyar Kişiyi Tek Tek(!) Takip Ettiği İddia Edildi: İnternet Kullanan Neredeyse Herkesin Profilini Çıkarmış!

Dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketi olan ve 145 ülkede faaliyet gösteren Oracle, bugün büyük bir suçlamayla karşı karşıya kaldı. Uygulama geliştirme araçları, sunucular, yazılım çözümleri ve daha pek çok hizmet sunan şirket, kişisel verilerinizi toplamak, düzenleme ve satmak için bir makine öğrenimi aracı geliştirmekle suçlandı. Verileriniz diyoruz çünkü söz konusu iddia muhtemelen sizin ve bizim verilerimizi de içeriyor.

Apple, iPhone’larda Artık Daha Fazla Reklam Göstereceğini Resmen Doğruladı

ABD merkezli teknoloji devi Apple ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. CNBC'de yer alan bir habere göre Apple, yakındaa uygulama mağazası olan App Store'da çok daha fazla reklam göstereceğini onayladı. Üstelik bu değişikliğin yıl sonu itibarıyla geçerli olacağı ifade ediliyor. Bu durum, reklam görmekten hoşlanmayan iPhone kullanıcılarını rahatsız edecek gibi görünüyor.

Apple, Yepyeni Ürünlerini Bu Akşam Tanıtacak! Peki Saat Kaçta, Nasıl İzlenir ve Hangi Ürünler Tanıtılacak?

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bugün önemli bir etkinlik gerçekleştirecek. TSİ 21:00'de başlayacak "Peek Performance" sloganlı etkinlikte, şirketin en yeni ürünleriyle tanışma imkanı yakalayacağız. Peki Apple, bu etkinlikte hangi ürünlerin tanıtımını yapacak? Apple'ın ilerleyen saatlerdeki etkinliği nasıl izlenir? Gelin hep birlikte bu soruların cevaplarına yanıt arayalım.