2022 Yılında İnternetimizi En Çok Videolara Harcadık: İşte En Çok Trafik Alan Uygulamalar ve Siteler

Küresel internet ağına dair her yıl veriler sunan Sandvine, 2022 yılı özetini paylaştı. “Küresel İnternet Fenomenleri Raporu”, platformların ve internet sitelerinin küresel trafikte ne kadar pay edindiklerine ışık tuttu.

26.01.2023 09:00:31 tarihinde yayınlandı.

Küresel internet ağına dair her yıl veriler sunan Sandvine, 2022 yılı özetini paylaştı. “Küresel İnternet Fenomenleri Raporu”, platformların ve internet sitelerinin küresel trafikte ne kadar pay edindiklerine ışık tuttu.

Paylaşılan veriler, ilginç ancak beklendik bir sonucu da ortaya koydu. İnternetteki videolar, küresel ağ trafiğinin %65’lik bölümünü oluşturdu. Ayrıca Facebook, Amazon, Google, Apple, Netflix ve Microsoft’un trafiğin neredeyse yarısını çektiği paylaşıldı. Google ve Netflix ise rakiplerinden ilerideydi.

İlk 10, toplam trafiğin %50,74'ünü oluşturuyor.

TOP 10 VIDEO APPS 2022 TOTAL TRAFFIC


Kaynak webtekno.com

 

Excelde Karşımıza Çıkan XLS Dosyası Nedir, Nasıl Açılır? XLS Dosyası Açmak İçin Program Önerileri

Office programları pek çok çalışan için günlük hayatın vazgeçilmezleridir ama bu çalışanlardan biri olmasanız bile mutlaka hayatınızda en az birkaç defa Office programlarıyla çalışmışsınızdır. Microsoft Office programlarından biri olan Excel ile bir tablo hazırladığınız zaman bu dosyanın .xls uzantılı XLS dosyası formatında kaydedildiğini görmüşsünüzdür. İşte bu biçim, Excel’e özel bir dosya formatıdır.

Appleın Karma Gerçeklik Gözlüğü İşletim Sisteminin Adı Değişti: "realityOS" İptal Oldu

ABD merkezli teknoloji devi Apple, bir süredir karma gerçeklik gözlüğü ile gündemde. Şirket, şu ana dek resmi bir açıklama yapmış olmasa da uzun zamandır, sanal ve karma gerçeklik için kullanılacak bir ekipman üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Gelen son haberler, artık büyük duyuruya yaklaşmış olabileceğimizi düşündürüyor.

Windows 10un Son Güncellemesi Bilgisayarları Yavaşlatıyor: İşte Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Yolları

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz hafta Windows 10 için yeni bir güncelleme yayınladı. Ancak henüz dağıtım aşamasında olan KB5028166 kodlu güncelleme, iyileştirmeden çok sorunlara yol açıyor. Hem bireysel hem kurumsal kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre Windows 10'un KB5028166 kodlu güncellemesini yüklememek, son güvenlik iyileştirmelerine sahip olmaktan daha avantajlı.

82 Milyar Dolarlık Yatırım Şirketinden Yavaş At da Shitcoinler Yesin" Dedirten Bitcoin Tahmini

Her gün hakkında yeni haberler ile karşılaştığımız kripto para birimleri hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından birçok insan, yetkililerin şüphelerine rağmen bu para birimlerini yatırım aracı ve ‘geleceğin teknolojisi’ olarak görüyor. Ayrıca, önde gelen şirketlerden de bu para birimlerine milyonlarca dolarlık yatırım yapılıyor.