YouTube, Türkiyede 2022nin En Popüler Videolarını ve YouTube Kanallarını Açıkladı

YouTube’un tüm Türkiye tarafından merakla beklenen paylaşımı geldi. Platform, Türkiye’de 2022 yılı boyunca trend olan videoları, en popüler Shorts videolarını, müzikleri, içerik üreticileri ve en iyi çıkış yakalayanları açıkladı.

30.12.2022 08:00:22 tarihinde yayınlandı.

YouTube’un tüm Türkiye tarafından merakla beklenen paylaşımı geldi. Platform, Türkiye’de 2022 yılı boyunca trend olan videoları, en popüler Shorts videolarını, müzikleri, içerik üreticileri ve en iyi çıkış yakalayanları açıkladı.

YouTube Türkiye’de 2022’nin trend videolarının zirvesinde, Ruhi Çenet’in Burundi ziyaretini anlattığı videosu yer aldı. Ayrıca Oğuzhan Uğur’un ‘Mevzular’ programı da trendler listesine girmeyi başardı. YouTube Türkiye’de 2022 yılı şu şekilde geçti:


Kaynak webtekno.com

 

Twitter, Yazarlara Para Kazandıran Özelliği Revuenin Fişini Çekti!

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter, 2021 yılında dikkat çeken bir karar almış ve Revue olarak isimlendirilen bir platformu satın aldığını duyurmuştu. Yazarların internet üzerinden bülten oluşturup, para kazanmasını sağlayan bu platform, yapılan çalışmalarla Twitter'a entegre edilmiş, böylelikle içerik üreticilerin para kazanmasına destek olunmuştu. Şimdiyse Revue için yeni bir karar alındı.

Elon Musk, Einstein ve Hatta ATATÜRK Dahil Tanınmış Kişilerle Konuşabileceğiniz(!) Yapay Zekâ: Character.AI!

Kısa bir süre önce piyasaya sürülen yapay zekâ destekli sohbet botu ChatGPT, insanların internet kullanım alışkanlıklarını ciddi anlamda değiştirdi. Artık bir konu araştırmak, ödev yapmak, internet sitesi oluşturmak veya sadece sohbet etmek isteyen bir birey, ChatGPT'yi kullanıyor. Hal böyle olunca ChatGPT'ye benzer teknolojiler sık sık karşımıza çıkar oldu.

Türkiyeye Karşı da Kullanılan İsrailli Casus Yazılım Pegasusun İsrail Vatandaşlarını da İzlediği İddia Edildi

İsrail merkezli NSO Group tarafından geliştirilen ve zaman zaman gündeme bomba gibi düşen casus yazılım Pegasus ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İsrail ekonomi gazetesi Catalist'te yer alan bir habere göre İsrail polisi, söz konusu casus yazılımı hiçbir mahkeme kararı ya da denetleme olmadan kullandı. İddialara göre kolluk kuvvetleri, 2013 yılında uygulamayı satın alıp, ülkedeki muhalif grupları, devlet görevlilerini ve hatta bazı iş insanlarını bile takip etti.