Yıldızlar Neden Göz Kırpıyor Gibi Titreşimli Görünür?

Dünya’mızın belirli karakteristiklerinin getirisi olan birbirinden farklı olaylarla sürekli karşı karşıyayız. Örneğin kendi etrafında dönmesi, bize gece ve gündüzü kazandırıyor. Güneş etrafındaki hareketi sayesinde de mevsimleri elde ediyoruz. Kafada soru işareti oluşturan diğer belli başlı olayların açığa kavuşmasında da bu karakteristikler rol oynuyor.

31.10.2022 02:00:33 tarihinde yayınlandı.

Dünya’mızın belirli karakteristiklerinin getirisi olan birbirinden farklı olaylarla sürekli karşı karşıyayız. Örneğin kendi etrafında dönmesi, bize gece ve gündüzü kazandırıyor. Güneş etrafındaki hareketi sayesinde de mevsimleri elde ediyoruz. Kafada soru işareti oluşturan diğer belli başlı olayların açığa kavuşmasında da bu karakteristikler rol oynuyor.

Örneğin bu içerikte söz konusu olaylardan biri olan ve gökyüzünü izlemeyi seven herkesin aklına en az bir kez gelmiş 'yıldızların göz kırpıyormuş gibi görünmesi' durumuna açıklık getireceğiz. Lafı uzatmadan gelin direkt konuya geçelim.

James Webb Teleskobu .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

İLGİLİ HABER Birbiriyle Çarpışan İki Galaksi İlk Kez Bu Kadar Net Gözlemlendi! (James Webbden Bir Sanat Eseri Daha)

Bunun sebebi, uzaydaki ışık kaynağı ile yine uzayda olan teleskoplarımız arasında bir engel olmaması ve bu sayede ışığın direkt kaynağından hedefine ulaşmasıdır.

Ben Birchall .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Yukarıdaki durumdan farklı olarak yeryüzünden gökyüzündeki ışık kaynaklarına, az önce anlattığımız şekilde direkt bakamazsınız.

Çünkü bu sefer ondan farklı olarak ışık kaynağıyla aranıza, Dünya’nın atmosferi girer. Peki atmosfer ışığa tam olarak ne yapar?

Dünya’nın bildiğimiz üzere farklı katmanlara sahip olan bir atmosferi bulunuyor. Ayrıca bu katmanlarda havanın sıcaklığı da dengeli değil.

Bir katman genelde diğerine göre daha sıcak veya soğuk olabilir ama bu sıcaklık/soğukluk dereceleri bile kendi içinde sürekli olarak durmadan değişiyor.


Kaynak webtekno.com

 

ABD, Binance ve CZye Dava Açtı, Bitcoin Düşüşe Geçti: İşte Suçlamalar ve CZin Açıklaması!

Bir süredir yükseliş trendinde olan kripto para piyasalarının yine kafasına vuruldu. ABD'de, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ile Binance'in kurucusu CZ lakaplı Changpeng Zhao hakkında dava açıldı. Dava haberinin duyurulması ile Bitcoin'de ufak çaplı bir düşüş oldu. Davanın alt ucundan ne çıkar bilinmez ancak yatırımcılar, çoktan panik havasına girdiler.

Kara Deliğin Yeni Görüntüsü, Dokunaçlara Benzeyen Devasa Jetleri Gösteriyor

Nature dergisinde yayınlanan yeni bir makalede; M87 olarak da bilinen Messier 87 galaksisinin merkezindeki süper kütleli kara deliği gösteren görüntü, Şili'deki Atacama Milimetre-altı Dizisi (ALMA) da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki teleskoplar tarafından toplanan 2018 verileri kullanılarak bir araya getirildi.

Yargıtay’a Yapay Zeka Sistemi Geliyor: Emsal Kararlara Daha Kolay Erişilebilecek

Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, 2021 değerlendirme toplantısında Yargıtay’ın yeni dönemde geçeceği bir teknolojinin işaretini verdi. Akarca, yapay zeka tabanlı sistemlerin çeşitli ülkelerde kullanıldığını belirterek bunun Yargıtay’da da kullanılması gerektiğini ifade etti. Sistemin hazırlıklarının ne zaman tamamlanacağı da açıklandı.