Windows Phone İşletim Sistemiyle Hatırladığımız Nokia Lumia 520’nin Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

Bu telefonları hatırlayanların gerçekten gözü yaşlı. Tasarımıyla dikkat çeken Windows Phone işletim sisteminden tutun, farklı tasarımları ve renk seçenekleriyle Nokia Lumia serisi, zamanının gözde telefon serilerindendi. Lumia serisinin en uygun fiyatlı modeli olan Nokia Lumia 520 ise, o dönemlerde çoğu gencin hayali olan modellerden bir tanesiydi. Çünkü oldukça uygun fiyatlı bir modeldi ve bununla birlikte tasarımı ile dikkat çekiyordu.

24.11.2022 15:45:08 tarihinde yayınlandı.

Bu telefonları hatırlayanların gerçekten gözü yaşlı. Tasarımıyla dikkat çeken Windows Phone işletim sisteminden tutun, farklı tasarımları ve renk seçenekleriyle Nokia Lumia serisi, zamanının gözde telefon serilerindendi. Lumia serisinin en uygun fiyatlı modeli olan Nokia Lumia 520 ise, o dönemlerde çoğu gencin hayali olan modellerden bir tanesiydi. Çünkü oldukça uygun fiyatlı bir modeldi ve bununla birlikte tasarımı ile dikkat çekiyordu.

Bugün sizler için Nokia Lumia 520’nin günümüze göre şaka gibi gelen özelliklerini bir araya derledik. Günümüze göre kıyasladığımızda, günümüzde bu telefonları kullanmak hayal gibi bir şey diyebiliriz. Çünkü günümüz teknolojileri ve akıllı telefonları ile artık rekabet etmeleri imkansız durumda. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan Nokia Lumia 520 özellikleri listemize geçelim.

2013 yılında tanıtılan Nokia Lumia 520 modeli, 4.0 inçlik oldukça küçük bir ekranla geliyordu. Günümüz ekran boyutları ile karşılaştırdığımızda, yetersiz kalan bu ekran oranı 2013 yılına göre oldukça yeterliydi. Çünkü o dönemler Nokia 5800 gibi eski modeller kullanılmaya devam ediliyordu. Hatta, o dönemlerde Nokia Lumia serisi oldukça dikkat çekiyordu ve sokakta herhangi birisinin elinde görme ihtimaliniz oldukça yüksekti.

4.0 inç büyüklüğündeki bu ekran 480x800 piksel çözünürlüğe sahipti. Bununla birlikte IPS LCD ekrana sahip ekran, çizilmeye dirençli bir cama ve multi touch özelliğine sahipti. Nokia Lumia 520’nin ekran-kasa oranı ise %59.35 gibi bir orana sahipti. Bu ekrandaki renk sayısı ise 16 milyon olurken, 235 PPI piksel yoğunluğuna sahipti.

Günümüz telefonları artık 120Hz gibi oldukça başarılı bir yenileme hızıyla geliyor. Aslında 120Hz teknolojisi biraz geç kalınmış adım gibi görünebilir. Çünkü popüler telefon markaları, yalnızca birkaç yıl önce bu yenileme hızlarına ulaşabildiler. Gelelim Nokia Lumia 520’nin yenileme hızına. 2013 yılında Nokia tarafından üretilen bu efsanevi model, 60 Hz yenileme hızına sahipti. Günümüze göre kıyasladığınızda elbette ciddi bir fark ortaya çıkacaktır. Ama yine de o dönemlere göre oldukça yeterli bir yenileme hızı diyebiliriz.

Yüzlerce megapiksel, onlarca arka kameraya sahip telefonları bir kenara bırakalım. Gelelim Nokia Lumia 520’nin kamera teknolojisine. Lumia 520, yalnızca 5 megapiksel çözünürlüğe sahip bir arka kameraya sahipti. F.24 diyafram açıklığına sahip bu kamera, yalnızca panorama ve otomatik odaklama özelliklerine sahipti. Yani, portre modu gibi şeyler söz konusu bile değildi. O dönemlerde Sony’nin ürettiği bazı modellerde, portre moduna yakın görseller çıkarabiliyordunuz. Ama ne yazık ki Lumia 520’de bulunmuyordu.

Bu arka kamera 720p video kaydı yapabiliyordu. Elbette, maksimum 30 FPS’e kadar destekliyordu. Bu kamerada optik görüntü sabitleyici bulunmuyorken, 28mm odak uzaklığına sahipti. Garip bir özellik ise, Nokia Lumia 520’de bir flaş ışığı bulunmuyordu.

Biraz dış tasarımından bahsedelim. Nokia Lumia 520, yalnızca 124 gram ağırlığa sahipti. Oldukça hafif olan bu model, bu hafifliği yoğun plastik tasarımdan alıyordu diyebiliriz. Telefon 119.9 mm uzunlukta, 64 mm genişlikte ve 9.9 kalınlıkta boyutlara sahipti. Bir ele sığacak kadar ufak olan bu telefon, ekranı ile orantılı bir küçüklüğe sahipti. Boyut olarak günümüz ile karşılaştırmak söz konusu bile olamaz. Ama o dönemlere göre gayet büyük bir telefondu. Daha büyük ölçülere sahip Lumia modelleri de bulunuyordu.


Kaynak webtekno.com

 

Amazon, Satın Aldığınız Bir Üründe "Güvenlik Sorunu" Ortaya Çıkarsa Sizi Uyaracak

E-ticaret devi Amazon, müşterilerini mest edecek yeni bir özelliği kullanıma sundu. "Geri Çağırmalar ve Ürün Güvenliği Uyarıları" olarak isimlendirilen bu yeni özellik, satın alınan bir ürünün sonraki aşamada da takip edilmesini sağlıyor. Diyelim ki satın aldığınız bir ürün için siz satın aldıktan sonra geri çağırma programı başlatıldı. Veya söz konusu ürün için sonradan "güvensiz" denildi. İşte bu tür durumlarda Amazon uygulaması üzerinden anlık bildirim alacaksınız. Ayrıca konuyla ilgili detayların yer aldığı bir e-posta da kayıtlı adresinize gönderilecek.

e-Devlete 2 Yeni Özellik Geliyor: Tüm Askerlik İşlemleri Tek Ekranda Yapılabilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, resmi işlerimizi internet üzerinden yapmamızı sağlayan e-Devlet ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Oktay, aktif kullanıcı sayısı 60 milyonu aşan e-Devlet'e yeni özellikler geleceğini açıkladı. Aralarında "Askerliğim" ve "Varis-Muris" gibi özelliklerin yer aldığı yenilikler, yakın bir gelecekte vatandaşların hizmetine sunulacak.

Android Cihazınızdaki Sorunları Çözmek İçin Kullanabileceğiniz Recovery Mode Ne İşe Yarar? Recovery Menüsündeki Seçenekler ve Anlamları

Android işletim sistemi, sorun çıkarmaya en müsait sistemlerden biri olmasına rağmen yine bu tür sorunları çözmek için en geniş çözüm yöntemlerini sunan sistemdir. Sistem kapsamında uygulayabileceğiniz çözüm yöntemlerinin yanı sıra Android cihazlarda bir de Recovery Mode adı verilen kurtarma modu vardır. Android Recovery Mode sayesinde pek çok farklı sorunu hızla ortadan kaldıracak çözümler bulabilirsiniz.