Uluslararası Uzay İstasyonundan Dünyaya Atlarsanız Başınıza Neler Gelir?

Çoğu paraşütçü, yaklaşık 3.8 km yüksekliklerden atlayışlar gerçekleştiriyorlar. Peki ya Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan atlanabilir mi?

2.07.2023 02:00:14 tarihinde yayınlandı.

Çoğu paraşütçü, yaklaşık 3.8 km yüksekliklerden atlayışlar gerçekleştiriyorlar. Peki ya Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan atlanabilir mi?

Iron Man gibi giyinmiyorsanız, cevap hayır.

3... 2... 1... Durun!

Atlamadan önce son bir şey daha: Direkt olarak Dünya'ya doğru düşmeyeceğinizi biliyor muydunuz? Tıpkı uzay istasyonunun gezegene düşmeyip dönmesi gibi, siz de atlarken eylemsizlik yasaları gereği aynı hızda olacağınız için, 2.5 yıl boyunca atlayışınıza devam edeceksiniz... Normal bir paraşütçü gibi dalsaydınız, uçuşunuz sadece 2 saat sürecekti.

Çünkü istasyonun motorları, hızını sabit tutabilmek için düzenli aralıklarla ateşleniyor. Fakat sizin kostümünüzde böyle motorlar olmadığı için, siz eninde sonunda düşeceksiniz.

Fakat bu pek de iyi bir haber değil; çünkü 2,5 yıllık seyahatiniz esnasında 13 binden fazla uzay çöpünün size çarpma ve delik deşik etme ihtimali bulunuyor. Motorlarınız olmadığı için, manevra yapma kabiliyetiniz yok...

Bu noktadan sonra tek amacınız var: Yavaşlamak. Hipersonik hızlarda seyahat ettiğiniz için, ilk başlarda paraşütü açmak paraşütünüzün paramparça olmasına neden olacak.

Ayrıca bu yüksek hız nedeniyle kostümünüze etki eden hava basıncı, normal koşullardaki hava basıncının tam 8 katı olacak. Yetmezmiş gibi bir de kafanız üstte kalacak şekilde düşüyorsanız, vücudunuzdaki kan da ayaklarınızda toplanacak ve bayılacaksınız.

Üstelik bunların hepsi atmosferin üst katmanlarındaki dondurucu soğukların ortasında gerçekleşecek... Neyse ki tıpkı soğuk havalarda ellerimizi birbirine sürterek ısıtmamız gibi, yüksek hızda ilerlediğimiz için dışımızdaki hava molekülleri de kostümümüze sürtünecek ve ısınacağız. 1650 dereceye kadar...


Kaynak webtekno.com

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Mülteci Paylaşımlarına İnceleme Başlattı: Sessiz İstilanın Yapımcısı Hande Karacasu Gözaltına Alındı

Ülkemizde uzun süredir zaman zaman gündeme gelen sığınmacı ve mülteci sorunu, özellikle son haftalarda sosyal medyada yayımlanan görüntülerle daha da yoğun bir şekilde tartışılmaya başladı. Her geçen gün mültecilere yönelik yeni iddialar ortaya atan görüntüler paylaşılmaya devam ederken, bugün Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bir açıklama geldi.

2021 Yılının En Çok Bağış Alan Twitch Yayıncıları Belli Oldu: Bu Listeye Son Kez Bakıyor Olabiliriz

Bildiğiniz üzere dünyanın en büyük yayın platformu Twitch'te yıl sonuna doğru büyük bir skandal yaşandı. Bağış sisteminin "bit" üzerinden döndüğü iddiasıyla birlikte Türkiye'den yaklaşık 2 bin 400 yayıncının 10 milyon dolarlık kara para aklama skandalına karıştığı belirtilmişti. Bu olayların üzerine İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Twitterdaki Sahte Hesapların Oranı Açıklandı: Her 5 Hesaptan 1i Sahte

Nisan ayının sonunda Twitter’ı satın almak üzere 44 milyar dolarlık bir anlaşmaya varan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde ise sürpriz bir haber paylaşmıştı. Twitter hesabından paylaşım yapan Musk, Twitter’ın sahte/spam/bot hesapların %5’inden daha azını oluşturduğu açıklamasına güvenmediğini göstermişti.

2022nin Son Gününde Nadir Gerçekleşen Bir Gök Olayı Yaşanacak: Yedi Gezegen Aynı Anda Gözlemlenebilecek

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde (TUG) Başuzman olarak görev yapan Dr. Tuncay Özışık, 2022 yılında yaşanacak olan en önemli gök olayının, 31 Aralık gecesi yani yılbaşında gerçekleşeceğini açıkladı. 20-30 yılda bir gerçekleşecek olan gök olayında 2’si teleskop, 5’i çıplak gözle olmak üzere Güneş Sistemi'nde Dünya dışında yer alan 7 gezegen de aynı anda gözlemlenebilecek.