Türkiye’de Geliştirilen, ‘Dünyanın En Hızlı Blokzincir Köprüsü’ Olmayı Amaçlayan OmLink, Bugün Faaliyete Geçti

Kripto para dünyası her geçen gün biraz daha genişliyor ve yaşanan gelişmeler, Türkiye’nin bu sektörün gerisinde kalmak istemediğini gözler önüne seriyor. Türkiye’nin Silikon Vadisi olarak bilinen Bilişim Vadisi’nde çalışmalarını sürdüren bir grup girişimci ise Blockchain teknolojisine yepyeni bir soluk kazandıracak gibi görünüyor.

24.02.2022 14:45:11 tarihinde yayınlandı.

Kripto para dünyası her geçen gün biraz daha genişliyor ve yaşanan gelişmeler, Türkiye’nin bu sektörün gerisinde kalmak istemediğini gözler önüne seriyor. Türkiye’nin Silikon Vadisi olarak bilinen Bilişim Vadisi’nde çalışmalarını sürdüren bir grup girişimci ise Blockchain teknolojisine yepyeni bir soluk kazandıracak gibi görünüyor.

Bülent Kavaklı, Osman Kuzucu ve Mehmet Sarı’nın liderliğinde kurulan ve daha önceki dönemlerde Omlira isimli Ethereum tabanlı kripto para birimini kullanıma sunan ekip, şimdi de omLink isimli hizmetini piyasaya sürmenin gururunu yaşıyor. Farklı blokzincir hizmetlerinin bir arada çalışmasını sağlayan sistem, önemli bir köprü görevi görüyor. Geliştirici ekip, OmLink’i dünyanın en hızlı blokzincir köprüsü haline getirmeyi amaçlıyor.

Bir kripto paraya, daha doğrusu bir kripto para projesine güvenmek oldukça zordur. Yatırımcılar bu yüzden, proje ekiplerinin verdikleri sözleri tutup tutmadıklarına bakarlar. Omlira ekibinin bugüne kadar yaptığı işlere baktığımızda ise verilen sözlerin tutulduğunu görüyoruz. Zaten bu durum, dünyanın en hızlı blokzincir köprüsü için çalışan ekibin kripto para biriminin fiyatına da yansımış durumda. Piyasaya sürüldüğü ağustos ayında 10 kuruş seviyelerinden işlem gören Omlira, şimdilerdeyse 50 kuruş civarından satın alınabiliyor.

Omlira, yalnızca bir kripto para biriminden ibaret değil. An itibarıyla kullanıma sunulmuş olan OmLink’e ek olarak daha farklı çözümler de sunan şirket, OmChain olarak isimlendirdiği bir blokzincir hizmetine de sahip. E-ticaret, kripto varlık yönetimi ve piyasa ile ilgili bilgilere ulaşılmasını sağlayan bir platforma da sahip olan ekip, sektördeki yerini güçlendirmekte kararlı gibi görünüyor.

Eğer siz de Omlira dünyası ile tanışmak, ekibin hizmetlerini incelemek ve bu ekosisteme dahil olmak isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Güneş Sistemimize En Yakın Yıldızın Yörüngesinde Yeni Bir Ötegezegen Keşfedildi: Yaşama Elverişli Olabilir

İnsanlığın uzayın derinliklerinde gerçekleştirdiği araştırmalar, dünya dışı yaşam ve yaşama elverişli gezegenlerin bulunması açısından büyük önem arz ediyor. Bunun nedeni ise evrenin sırlarını anlamanın ve yaşama uygun olduğu düşünülen bir gezegen bulmanın, gelecek yıllarda insanlara sağlayabileceği yararlar. ‘Ötegezegen’ ismi verilen ve Güneş sistemimiz dışında yer alan gezegenlerin keşfi de belirttiğimiz amaçlara yönelik atılan adımların en önemlileri olarak nitelendiriliyor.

NVIDIAnın DLSSi Artık Linux Oyunlarını da Destekliyor

DLSS, artık sadece Proton altındaki Vulkan oyunları için değil, DirectX oyunları için de çalışacak. Windows oyunlarının Valve'in SteamOS işletim sistemi altında oynanmasına izin veren uyumluluk katmanı olan Proton'un 6.3-8 sürümü, DX11 ve DX12 oyunlarında DLSS için resmi destek sağlıyor. Bu son sürüm; hile önleme yazılımlarıyla daha iyi uyum sağlamanın yanı sıra NVIDIA DLSS’i de tam destekliyor. 

Türksat 5B Uydusu, SpaceXin Falcon 9 Roketiyle Uzaya Gönderildi

Geçtiğimiz yılın ocak ayında 30 yıl görev süresi bulunan haberleşme uydusu Türksat 5A, Elon Musk’ın şirketi SpaceX ile uzaya gönderilmişti. Geçtiğimiz haftalarda da Türkiye’nin sıradaki haberleşme uydusu Türksat 5B’nin 19 Aralık günü, yani bugün ABD’den yine SpaceX’in Falcon 9 roketi ile gönderileceği duyurulmuş ve heyecanlı bekleyiş başlamıştı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi de geçtiğimiz hafta Türksat 5B’nin, çocuklar tarafından hazırlanan bir NFT eseriyle uğurlanacağını açıklamıştı.