Türk Yazılımcılar ve Göz Doktorları, Sanal Gerçeklik Sistemi Geliştirdi: Artık Göz Ameliyatından Korkmaya Son!

Göz içi lens ameliyatları ve lazer tedavisinde akla ilk gelen merkezlerden biri olan Veni Vidi Göz Göz Sağlığı Merkezi tarafından geliştirilen; sanal gerçeklik ortamında, lazer göz ameliyatı deneyimi NO TOUCH VR sistemi halihazırda kullanıma hazır.

25.11.2022 18:00:20 tarihinde yayınlandı.

Göz içi lens ameliyatları ve lazer tedavisinde akla ilk gelen merkezlerden biri olan Veni Vidi Göz Göz Sağlığı Merkezi tarafından geliştirilen; sanal gerçeklik ortamında, lazer göz ameliyatı deneyimi NO TOUCH VR sistemi halihazırda kullanıma hazır.

Miyop, astigmat ve hipermetrop gibi göz kırma kusurlarında uygun koşulları taşıyan hastalara uygulanabilen göz lazer ameliyatına karşı çekincesi olan kişilerin artık ameliyat olmadan önce sanal gerçeklikte ameliyat anını yaşayarak korkularını azaltmak mümkün. Alanında bir ilk olan bu yenilikçi sistemin detaylarını işin uzmanlarına sorduk:

No Touch VR’ın asıl amacı, lazer ameliyatı olmak isteyen fakat lazerin korkutucu bir operasyon olduğunu düşünen hasta grubuna bu operasyonların konforlu ve kolay bir şekilde yapılabildiğini göstermektir.

No Touch VR’ı deneyimleyen kullanıcılar, operasyonun gerçekten bu kadar kısa ve konforlu olduğuna şaşırdılar ve kullanıcıların çoğu deneyim sonrası korku ve endişelerinin azaldığını söylediler.

No Touch VR simülasyonu, izleyen kişinin hastanın yerine geçmesini sağlıyor. Hastanın lazer cihazını gördüğü açıdan kullanıcılarında aynı deneyimi yaşamasına imkan veriyor.

Bu şekilde operasyonun kısa sürelerde ve basit bir şekilde tamamlandığını görüyorlar. Finalde hastaların üstünde bulunan tedirginlik ve endişe azalmış oluyor.

Hastalarımız VR gözlüğü taktığında kendisini ameliyathanenin içinde buluyor. 3 farklı açıdan tüm ameliyat süreçlerini deneyimleyebilme şansı oluyor.

Hastalarımız şu an No Touch Laser operasyonunu deneyimleyebiliyorlar fakat proje aşamasında olan ve diğer ameliyatlarımızı da gösterebileceğimiz yeni çalışmalarımız sürüyor.


Kaynak webtekno.com

 

HTCnin Henüz Duyurmadığı Sanal Gerçeklik Gözlüğü, Tasarım Ödülü Kazandı

Tayvan merkezli teknoloji şirketi HTC, bir süredir özellikle de akıllı telefon sektöründen pek uzak. Sektöre tutunamayan şirket, çalışmalarını bir süredir farklı dallara yoğunlaştırdı ve bu çalışmalar, bir süredir meyvesini vermeye devam ediyor. HTC'nin sanal ve artırılmış gerçeklik ekipmanları bugüne kadar sektörde en çok satanlar arasında yer almaya devam ederken şirketin "Vive Air" isimli sanal gerçeklik gözlüğü, sporcuların vazgeçilmezleri arasına girecek gibi görünüyor.

Türkiyenin Ulusal Yapay Zeka Stratejisi Resmi Gazetede Yayımlandı: İşte Öne Çıkan Detaylar

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısı, uygulanabildiği takdirde Türkiye'ye çok büyük kazanımlar sağlayacak 2021-2025 yılları aralığı "Ulusal Yapay Zeka Stratejisi" isimli genelgeye ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan genelgedeki detaylar, 24 Ağustos'ta düzenlenecek bir etkinlikle kamuoyuna tanıtılacak. Peki Türkiye'nin ulusal yapay zeka strateji, 2025 yılına kadar ne gibi gelişmeleri öngörüyor?