The New York Times, İçerikleriyle Yapay Zekâ Sistemlerinin Eğitilmesini Yasakladı

ChatGPT ve Dall-E gibi üretken yapay zekâlar ve çok daha fazla dil modeli, internetteki sınırsız içeriklerden faydalanarak geliştiriliyor. Akla gelen her makale, her haber metni, her sosyal medya paylaşımı bu modellere sunuluyor, bu sayede eğitilerek bir insan gibi cevap verme yetisi kazanıyor.

16.08.2023 09:15:07 tarihinde yayınlandı.

ChatGPT ve Dall-E gibi üretken yapay zekâlar ve çok daha fazla dil modeli, internetteki sınırsız içeriklerden faydalanarak geliştiriliyor. Akla gelen her makale, her haber metni, her sosyal medya paylaşımı bu modellere sunuluyor, bu sayede eğitilerek bir insan gibi cevap verme yetisi kazanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk yönetimindeki Twitter, yapay zekâların eğitilmesinin önüne geçmek için her kullanıcıya günlük Tweet görüntüleme sınırı getirmişti. Şimdi de dünyanın en köklü ve büyük yayıncılarından The New York Times, Hizmet Koşulları’nda önemli bir güncelleme yaptı.

The New York Times, 3 Ağustos günü Hizmet Koşulları’nı güncelleyerek içeriklerindeki metinlerin, fotoğrafların, görsellerin, seslerin ve videoların “bir makine öğrenimi veya yapay zekâ sistemi eğitimi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere herhangi bir yazılım programının geliştirilmesinde” kullanılmasını yasakladı.

Bu güncellemeyle birlikte aslında yalnızca yapay zekâ sistemlerinin değil, internet sitelerinden içerik çeken botların da kullanımı yasaklandı.

Pek çok platformdan benzer şikâyetler alan OpenAI, yapay zekâ eğitiminde internet sitelerinin sahiplerine bir esneklik sunmuştu. Platform sahipleri, artık GPT dil modelinin geliştirilmesi için kullanılan GPTBot arama robotunun engellenebileceğini duyurmuştu.

İLGİLİ HABER Yapay Zekânın Babasından Derdi Olmayan İnsanı Bile Dert Sahibi Yapacak Açıklamalar


Kaynak webtekno.com

 

WhatsAppa Sesli Durum Paylaşma Geldi: Fotoğraflardaki Metinleri Kopyalama Özelliği de Yolda!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, her geçen gün yepyeni özellikleriyle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geçen hafta, uygulamadaki gruplara son kullanma tarihi ekleme olanağının gelebileceğini görmüştük. Buna ek olarak arama sırasında görüntüyü duraklatmadan işlem yapılmasını sağlayan “Resim İçinde Resim” özelliği de yakın zamanda iOS’e gelmeye başlamıştı.

TUA Başkanından Uzaydaki İlk Türk ile İlgili Açıklama: Türk Yemeklerinden Götürsün, Oradakilere İkram Etsin

Türkiye'nin bir süredir gündeminde olan Milli Uzay Programı ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Türkiye Uzay Ajansı Başkanı (TUA) Serdar Hüseyin Yıldırım, verdiği bir demeçte gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım tarafından yapılan açıklamaların en ilginç yanı, uzaya gönderilecek Türk ile ilgiliydi. TUA Başkanına göre uzaya gidecek ilk Türk, yanında bazı malzemeler götürecek ve bu malzemeler arasında Türk yemekleri de olabilir.

Marsa Ulaşan İkinci Ülke Olan Çin, Kızıl Gezegenin Yörüngesinden ve Yüzeyinden Yeni Fotoğraflar Paylaştı

Ülkelerin uzay yarışı hız kesmeden devam ederken Çin ve ABD bu yarışın zirvesinde yer alıyor. Çin, Tianwen-1 isimli görev kapsamında bir yörünge aracı ve Zhurong isimli bir yüzey gezginini Mars’a göndermişti. Bu araçlar geçtiğimiz aylarda başarılı bir şekilde hedeflerine ulaşmış ve Çin’i Mars’a ulaşan ikinci ülke olarak kayıtlara geçirmişti.