Steve Jobs, Yapay Zekâyla "Hayata Döndürüldü"!

Hayatını kaybetmiş ünlü isimlerin yapay zekâ ile “hayata geri getirilmesi” etik bir tartışma konusu olmaya devam ederken, geçtiğimiz günlerde bu tartışmayı alevlendiren bir proje daha hayata geçti. Dünyaca ünlü podcast yayıncısı Joe Rogan, Steve Jobs ile röportaj yaptı. Fakat aslında Joe Rogan bile gerçek değildi.

11.10.2022 23:15:12 tarihinde yayınlandı.

Hayatını kaybetmiş ünlü isimlerin yapay zekâ ile “hayata geri getirilmesi” etik bir tartışma konusu olmaya devam ederken, geçtiğimiz günlerde bu tartışmayı alevlendiren bir proje daha hayata geçti. Dünyaca ünlü podcast yayıncısı Joe Rogan, Steve Jobs ile röportaj yaptı. Fakat aslında Joe Rogan bile gerçek değildi.

Söz konusu röportaj, yapay zekâ ile podcast üretmeye odaklanan Podcast.ai tarafından gerçekleştirildi. Proje kapsamında ilk konuk olarak “teknoloji dünyası üzerindeki etkisi ve ölümünden çok sonra bile insanlara ilham vermeye devam etmesi” nedeniyle Steve Jobs seçildi.

Steve Jobs’ın podcast’teki sesiyse “907 aşırı gerçekçi ses” kütüphanesine sahip olduğu belirtilen play.ht tarafından sunuldu. 20 dakikalık podcastte Joe Rogan ve Steve Jobs arasında geçen tüm konuşmalar, yapay zekâ tarafından oluşturuldu.

Joe Rogan – Steve Jobs podcasti, neredeyse her Joe Rogan sohbetinde olduğu gibi bir şekilde uyuşturucu kullanımına bağlandı. Rogan, konuyu LSD maddesine çekti. Yapay zekâ, Jobs adına konuşurken LSD’yi ilk kez kullandığı andan bahsediyor, ardından deneyimin 'solduğunu’ ve en sonunda LSD’yi kullanmayı bıraktığını söylüyordu. Tabii bunların hiçbiri gerçek değildi.

Etik tartışmalarını alevlendiren etmense, söz konusu röportajda Steve Jobs’ın doğal olarak bir rızasının olmamasıydı. Hayatını kaybeden Jobs, bugüne kadar yaptığı konuşmalarının kaydedilmesi ve analiz edilmesi ile kullanılmış, gerçekte olmayan şeyleri yapay zekâ aracılığıyla söylemiş gibi gösterilmişti.

Steve Jobs ve Joe Rogan'ın yapay zekâ ile yapılan podcast'ine bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER Yapay Zekayla 'Atatürk Bugün Yaşasaydı Nasıl Görünürdü' Sorusu Yeniden Yanıtlandı: Bu Kez Sonuçlar Daha Gerçekçi

İLGİLİ HABER "Ölmek İstemiyorum!" Diyecek Kadar Bilinç Kazanan Günümüz Yapay Zekâsı, Gelecekte Bir Gün Çığrından Çıkıp Hepimizin Sonunu Getirebilir mi?


Kaynak webtekno.com

 

Elon Musk Bunu Beğenmedi: Bilim İnsanları, Neuralinkin Beyin Çipleri Konusunda Endişeli

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, 2020 yılının ağustos ayında sahibi olduğu Neuralink isimli şirket tarafından geliştirilen ‘beyin çipi’ni tanıtmıştı. İnsan beynine implante edilebilen beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren şirket, v.09 cihazı ile insanlığın geleceği için ‘çığır açıcı’ gelişmelere ön ayak olmayı ve birçok tıbbi konuya çözüm getirebilmeyi umuyor.

Sorduğunuz Sorulara Google’dan Daha İyi ve Türkçe Yanıtlar Veren Yeni Bir Yapay Zeka Çıktı: ChatGPT Nedir, Nasıl Kullanılır?

Merak ettiğiniz bir şeyi Google’a yazdınız ve diğer insanların internet sitelerine yükledikleri bilgiler arasından seçilen bir sonuç sayfasına ulaştınız. Reklamlar, clickbait yapan onlarca haber sitesindeki işlevsiz içerikler derken merakınızı gidermek işkenceye dönüştü.... İşte tam da bu boşluğu doldurabilecek, yaygınlaşması durumunda bilgi devriminde yeni bir sayfa açacağı öngörülen ChatGPT adında yapay zeka botu kullanıma sunuldu. 

8 Yıl Önce Duyurulan Dead Island 2, Yine Ertelendi...

Video oyun tutkunları, 2011 yılında Dead Island isimli bir oyun ile tanışma imkanı yakalamışlardı. Aksiyon rol yapma türündeki oyun hem PC hem de konsol sahipleri tarafından beğenilmişti. Hal böyle olunca da geliştirici ekip, Dead Island 2 isimli yeni oyun için kolları sıvadı. 2014 yılından beri üzerinde çalışılan oyun ile ilgili gelen son haberlerse ne yazık ki bir kez daha can sıkıcı.

Akıllı Bileklik ve Saatler Adımlarımızı Nasıl Sayıyor?

Günümüzde akıllı telefonları ve akıllı cihazları gün içinde birçok amaç için kullanıyoruz. Hayatımızda bir anda dahil olup yaşam şeklimizi bile değiştiren bu cihazlar, bünyesinde birçok özellik barındırıyor. Bunlardan biri de adımsayar özelliği. Herhangi bir akıllı telefon ya da giyilebilir akıllı cihaz; kullanan kişinin kilo, boy, cinsiyet gibi fizyolojik ayrıntıları belirtmesine ihtiyaç duyuyor. Bu kişiselleştirme cihaz tarafından oluşturulan verilerin işlenmesine yardımcı oluyor.