Steam, Önerilen Dolar Kurunu 1,8 TLden 10 TLye Yükseltti: Çoğu Oyunun Fiyatı %550 Artacak!

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, en çok da Türkiye'deki oyuncuları ilgilendirecek bir karara imza attı. Platformdaki para birimleri pariteleri güncellendi. Bu güncelleme sonrası tavsiye edilen dolar/TL kuru 10'a yükseldi. Bu oran, daha önce 1,8'di. Peki bu ne demek?

27.10.2022 11:00:37 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, en çok da Türkiye'deki oyuncuları ilgilendirecek bir karara imza attı. Platformdaki para birimleri pariteleri güncellendi. Bu güncelleme sonrası tavsiye edilen dolar/TL kuru 10'a yükseldi. Bu oran, daha önce 1,8'di. Peki bu ne demek?

Steam, geliştirici hesabı olan işletme veya bireylere "Pricing Tool" isimli bir hizmet sunuyor, bu hizmetle oyun fiyatlarının belirlenmesine yardımcı oluyordu. Geliştiriciler, ülkeler bazında bağımsız olarak fiyat belirleyebildikleri gibi bu Pricing Tool'u da kullanabiliyor ve otomatik olarak fiyatlandırma yapabiliyordu. Steam'in dünya genelinde hizmet veren bir platform olduğunu düşündüğümüzde, Pricing Tool kullanımı oldukça yaygındı.

*Yayıncı ve geliştirici Dora Özsoy tarafından paylaşılan ekran görüntüleri.

Diyelim ki bağımsız bir geliştiricinin 1 dolara sattığı bir oyunu satın almak istiyorsunuz. Bu oyunun bugüne kadarki tavsiye edilen satış fiyatı 1,8 TL idi. Ancak son kararla bu durum değişti. Aynı oyun, bugün itibarıyla 10 TL'ye satın alınabilecek. Bir kez daha altını çizelim: Bu durum Steam'in Pricing Tool isimli aracını kullanan ve otomatik fiyatlandırma yapan geliştiricilere ait oyunlar için geçerli.

Örnek olarak; Left 4 Dead'in fiyat geçmişine baktığımızda, oyunun 18,5 TL olan fiyatının 24 Ekim itibarıyla 105 TL'ye fırladığını görüyoruz. Elbetteki bu değişim, Türk Lirası için otomatik fiyatlandırma yapan çoğu oyunda karşımıza çıkacaktır.

İLGİLİ HABER Steam Anlık Kullanıcı Sayısı Rekoru Kırıldı (Oynayacak Bir Şey Bulamamışız)

Bu noktadan sonra Steam'deki oyun fiyatlarının ciddi anlamda zamlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira pek çok geliştirici, ülke dinamiklerini de göz önünde bulunduran Steam Pricing Tool'u kullanıyordu. Oyunun fiyatını dolar bazında belirleyen geliştirici, diğer ülkelerdeki fiyatların anında oluşmasını sağlıyordu. Bundan sonra Türkiye için yerel fiyat uygulaması yapmayan geliştiricilere ait oyunlar, her zamankinden daha pahalı olacak...


Kaynak webtekno.com

 

Apple, iPhone 14ün Polisleri Çileden Çıkaran Özelliğini Nihayet Düzeltiyor

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone'lar için yayınladığı son işletim sistemi iOS 16'nın iOS 16.2 kodlu geliştirici beta sürümünü resmen yayınladı. Bu yeni beta sürümle son kullanıcılara sunulacak yeni özellikler test edilmeye başlandı. iOS 16.2 ile ilgili gelen ilk haberler ise Apple'ın yeni özellikler arasında yer alan kaza algılama özelliği ile ilgili yeni planlarının olduğunu gözler önüne seriyor.

Appledan Uygulama Fiyatlarına Güncelleme: Uygulama İçi Ürünlere Yapılacak Ödeme 220 Bin TLye Kadar Yükseldi

ABD merkezli teknoloji devi Apple, App Store'un fiyatlandırma politikasında önemli bir değişiklik yaptı. Buna göre geliştiriciler, uygulamaları ile bu uygulamalar için sundukları aylık abonelik veya uygulama içi satın alımlarda, 700 yeni fiyat aralığı kullanabilecekler. Böylelikle uygulamalar için alınan paralar, farklı ülkelerin koşullarına daha uygun olabilecek.

Google Arama Sonuçlarına Instagram Benzeri "Hikâyeler" Geliyor

Geçmişte sadece Snapchat'te olan, sonraki yıllarda ise kullandığımız tüm sosyal medya platformlarına bir bir eklendiğini gördüğümüz hikâye özelliği, pek çok kullanıcı için vazgeçilmez oldu. Gelen son haberler, internet devi Google'ın da kendine göre bir hikâye özelliği getirmeye hazırlandığını gözler önüne seriyor. Eğer her şey yolunda giderse, Google Arama uygulamasında hikâye benzeri bir özelliği kullanmaya başlayacağız. Peki Google Arama'daki hikâye özelliği tam olarak ne işe yarayacak?

‘Yenilenmiş Telefon’ Nedir, İkinci El Telefondan Ne Farkı Var? Taksitle Yenilenmiş Telefon Nasıl Alınır?

Akıllı alışveriş trendleri aslında akıllı telefonları "nasıl ve neye göre seçtiğimizi" de etkiledi. Paramızı daha dikkatli harcamak istiyoruz. Akıllı telefon alırken olabildiğince uzun süre kullanabileceğimiz, daha uygun fiyatlı cihazlara yöneliyoruz. Hatta çoğu zaman istediğimiz bir modelin sıfırı için binlerce TL ödemek yerine ikinci el seçeneklerini de değerlendiriyoruz. Ancak burada karşımıza önemli sorular çıkıyor: Yenilenmiş telefon mu, yoksa ikinci el mi?