Sosyal Medyada Markaların Linç Yemesinin Altında Yatan Nedenler Belli Oldu

Günümüzün internet çağında, pek çok şirkette bu gücü kullanarak internet üzerinden verdikleri reklamalara daha çok bütçe ayırmaya başladı. Sosyal medyanın ve internet dünyasının artan gücüyle birlikte de markalar adeta bir sosyal medya savaşı içerisine girdiler.  

16.04.2022 20:15:14 tarihinde yayınlandı.

Günümüzün internet çağında, pek çok şirkette bu gücü kullanarak internet üzerinden verdikleri reklamalara daha çok bütçe ayırmaya başladı. Sosyal medyanın ve internet dünyasının artan gücüyle birlikte de markalar adeta bir sosyal medya savaşı içerisine girdiler.  

Markaların bu çabaları ise bazı durumlarda olumlu sonuçlar doğururken bazı durumlarda ise ters bir tepki yaratabiliyor. Araştırmacılar, markaların bu aksiyonlarının hangi durumlarda ters bir tepkiye dönüştüğünü ve marka değerlerini nasıl etkilediğine dair incelemelerini paylaştı. 

İsfahan’daki Shahid Ashrafi Esfahani Üniversitesi’nden bir grup aratırmacı, sosyal medya kullanıcılarının bir ürünü almadan önce dikkat ettikleri konular ve markaların satış politikalarında izlemeleri gereken yolları araştırdı. Markalar yeni bir ürün çıkardığında, bu ürünün viral hale gelmesinin olumlu veya olumsuz pek çok sebebi olabilir. Ürünün internet ortamında ağızdan ağıza yayılarak satışlarının düşmesi veya artmasının pek çok sebebi olabilir. Eskiden markaların büyük bir çoğunluğu "Reklamın iyisi kötüsü olmaz" düşüncesiyle hareket ediyor olsa da günümüzde bu durum pek de öyle değil. 

İLGİLİ HABER İç Çamaşırı Markasının Tartışma Yaratan ‘İç Çamaşırsız Reklamı’ Sosyal Medyada Akıma Dönüştü: “İçimde Suwen Var”

Günümüzün internet çağında, çok sayıda tüketicinin ‘marka takıntısı’ olduğu bir gerçek. Ancak bu markalar sosyal medyanın gücüyle bazı durumlarda büyük bir linç kampanyasının kurbanı da olabiliyor. Araştırmalara göre, markaların kötülenmesinin en büyük sebepleri arasında sosyal sorumsuzluk ve ahlaki değerlere aykırı tutumlar yatıyor. Markaların, toplumda olumsuz bir etki yaratabilecek reklam kampanyaları veya kullandıkları malzemeler, bu olumsuzlukların en başında geliyor. Aynı zamanda tüketicinin etik, ahlaki değerlerine aykırı tutumların da marka değerlerine olumsuz etkileri olabiliyor. Bu sebeple araştırmacılar, markaların kar elde etmeye yönelik davranışları bir kenarıya bırakarak ahlaki ve etik kurallara uygun hareket etmesi gerektiğini belirtiyor. 


Kaynak webtekno.com

 

WhatsAppa Fotoğrafları Sansürleme Özelliği Geliyor

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın yeni bir özellik üzerinde çalıştığı açığa çıktı. WABetaInfo tarafından keşfedilen özellik, kullanıcılar için önemli bir avantaj sunacak gibi görünüyor. Zira henüz geliştirme aşamasında olan bu özellik sayesinde kullanıcılar, karşı tarafa gönderecekleri fotoğrafların istedikleri bölümünü bulanıklaştırabilecekler.

Oyunlar İçin Bilgisayarınızı En İyi Şekilde Optimize Eden MSI Dragon Center Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

1986 yılında kurulmuş olan Tayvanlı teknoloji şirketi Micro-Star International Co., Ltd , kısaca MSI; dünyanın en popüler teknoloji üreticilerinden bir tanesidir. Ürettiği bilgisayar donanımları ile öne çıkan şirket, kullanıcılarının bu donanımları en iyi şekilde kullanabilmeleri Dragon Center isimli bir uygulama sunuyor. MSI Dragon Center özellikle oyuncuların favorisi çünkü zorlu oyunlarda bile sistemi optimize ediyor.