Sosyal Medya Devleri Müslüman Düşmanlığına Sessiz: Yüzde 90 Görmezden Geliniyor

Sosyal medya kullanımı her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor ve bu da platformlarda paylaşılan bilgilerin doğruluğunu da insanların tavırlarını da tartışmaya açıyor. Yapılan yeni bir araştırma ise sosyal medya platformlarının islamofobik paylaşımlar karşısında sessiz kalmaya başladığını gözler önüne seriyor. 

7.05.2022 06:15:13 tarihinde yayınlandı.

Sosyal medya kullanımı her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor ve bu da platformlarda paylaşılan bilgilerin doğruluğunu da insanların tavırlarını da tartışmaya açıyor. Yapılan yeni bir araştırma ise sosyal medya platformlarının islamofobik paylaşımlar karşısında sessiz kalmaya başladığını gözler önüne seriyor. 

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak karşımıza çıkan Dijital Nefretle Mücadele Merkezi (CCDH), sosyal medyadaki paylaşımlarla ilgili dikkat çeken bir araştırma gerçekleştirdi. Yapılan araştırmalarda, özellikle de nefret içerikli paylaşımlara odaklanıldı. Ortaya çıkan sonuç ise oldukça dikkat çekiciydi. Öyle ki sosyal medya platformlarının yöneticileri, islamofobik paylaşımlar karşısında neredeyse hiçbir şey yapmıyorlar...

CCDH tarafından yapılan araştırmaya göre sosyal medyada paylaşılan 10 islamofobik paylaşımdan yalnızca 1 tanesi için işlem yapılıyor. Grubun kurucusu olan Imran Ahmed, bunun oldukça rahatsız edici bir durum olduğunu belirtiyor. Paylaşımlarla ilgili de konuşan Ahmed, geçtiğimiz yıllarda Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen cami saldırısının bazı gruplarda bugün bile yüceltildiğini ifade ediyor. Bununla birlikte sosyal medyada dolaşmaya devam eden islamofobik paylaşımlar genel olarak çok tehlikeli komplo teorileri ve aşırı nefret odaklı içeriklerden oluşuyor.

İLGİLİ HABER 7 Yaşındaki Bir Çocuğun "Ben Neyim?" Şiiri Sosyal Medyada Viral Oldu: Şarkıcı Ufuk Beydemir Bestesini Yaptı

Imran Ahmed, yaptıkları araştırmaya rağmen sosyal medya platformlarından etkili bir dönüş alamadıklarını söylüyor. Twitter ve YouTube gibi platformlarla görüştüklerinden bahseden CCDH kurucusu, daha çok geçiştirici cevaplar aldıklarını belirtiyor. Öte yandan Imran Ahmed, nefretin yalnızca şeklinin değiştiğini, Twitter'da islamofobik yazılar, YouTube'da ise videolar bulunduğunu ifade ediyor. Peki bu sorun nasıl çözülecek? İşte bunu kimse bilmiyor...


Kaynak webtekno.com

 

NASAnın İnsanlı Ay Görevi Artemis Parasızlıktan Ertelendi: En Erken Tarih 2025

İnsanların aya ayak basmasının üzerinden 50 yıldan fazla bir süre geçti; ancak NASA bu durumu değiştirmek adına bir süredir planlar yapıyor. NASA, 2019 yılında Artemis görevi kapsamında önümüzdeki beş yıl içerisinde yepyeni bir roket ve kapsül sistemi kullanarak Ay’ın güney kutbunu keşfetmek amacıyla gezegenimizin uydusuna insan göndereceğini açıklamıştı; ancak görünen o ki uzay ajansının bu planlarının gerçekleşmesi tahmin edilenden daha uzun sürecek. 

Hızlı Şarj Kullanmak Telefonunuzun Bataryasına Zarar Verir mi?

Teknoloji, biz çok fark edemesek de çok hızlı gelişiyor. Bunun en büyük örneklerinden biri ise cebimizdeki akıllı telefonlar. Her biri güçlü birer bilgisayar olan akıllı telefonlar, bundan 15 yıl öncesine kadar hayal bile edemeyeceğimiz kadar hızlı bir şekilde gelişti. Şu anda izlediğimiz dizilerden paramızın kontrolüne kadar her şeyi telefonlarımızla yapıyoruz. Adeta elimiz ayağımız olan bu cihazlara o kadar bağlandık ki kendi enerjimizden çok bu cihazların şarjını düşünmeye başladık.