Sonynin Mobil Oyun Deneyimini PlayStation Kalitesine Çıkaracak Patenti Ortaya Çıktı

Mobil oyun sektörü, günden güne yükselmeye devam ederken bu sektöre hitap eden yeni cihazları da görüyoruz. Örneği Razer, 2020 yılında hem Android hem de iOS uyumlu ‘Kishi’ ismini verdiği bir kontrolcüyü piyasaya sürmüştü. Razer Kishi’nin yanı sıra basit düzeyde pek çok kontrolcü ve Steelseries Nimbus gibi cihazlar da piyasada yer edinmiş durumda.

25.02.2022 19:00:22 tarihinde yayınlandı.

Mobil oyun sektörü, günden güne yükselmeye devam ederken bu sektöre hitap eden yeni cihazları da görüyoruz. Örneği Razer, 2020 yılında hem Android hem de iOS uyumlu ‘Kishi’ ismini verdiği bir kontrolcüyü piyasaya sürmüştü. Razer Kishi’nin yanı sıra basit düzeyde pek çok kontrolcü ve Steelseries Nimbus gibi cihazlar da piyasada yer edinmiş durumda.

Fakat mobil oyun bileşenleri konusunda son zamanlarda henüz atılım yapmayan bir şirket bulunuyordu: Sony. PlayStation oyun konsoluyla oyun dünyasında rüzgâr estiren şirket, mobil oyunculara yönelik bir plan görünürde sunmuyordu. Fakat yeni ortaya çıkan bir patent, Sony’nin de tıpkı Razer ve Steelseries gibi bir mobil kontrolcü üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Doğrudan akıllı telefonları hedef alan Sony’nin patentindeki kontrolcü, PlayStation kontrolcüsünün iki yandan uzatılmış versiyonu gibi duruyor. Kontrolcü, standart kontrolcünün üzerinde yer alan tuşlara ve telefonun geleceği bir yuvaya ev sahipliği yapıyor. Bunun dışında kontrolcü üzerinde ön plana çıkan bir özellik bulunmuyor.

Öte yandan konu Sony ve kontrolcüsü olunca, DualSense titreşim motorlarının mobil kontrolcüde de olup olmayacağı bir merak konusu. Bu konuda biraz umutsuz olsak da PUBG ve Wild Rift gibi ana akım oyunların geleceğini düşündüğümüzde, titreşim desteğinin de eklenmesi olası olabilir. Bunun yanı sıra bu yalnızca bir patent Sony, kesinlikle bu ürünü piyasaya sürecek demek de doğru olmaz.

İLGİLİ HABER Bomba İddia: Yakında Tüm Apple Ürünleri Birbirini Şarj Edebilecek

Sony, son zamanlarda mobil oyun sektöründe atılım yapmamış olmasa da bu, hiç yapmadığı anlamına gelmiyor. 2011 yılında şirket, Sony Ericsson Xperia Play isimli bir telefon göstermişti. Kızaklı tasarıma sahip olan bu telefonun altından bir oyun kontrolcüsü çıkıyordu. Telefon, her ne kadar günümüz için oldukça ilgi çekebilecek bir tasarım taşıyor olsa da, 2011 yılında mobil oyunculuğun Jetpack Joyride ve Temple Run gibi yapımlarla sınırlı olduğunu ve geleceğinin bunlarla sınırlı olacağının düşünüldüğünü ele alırsak zamanının ötesinde bir telefondu.


Kaynak webtekno.com

 

ABDnin En Büyük Bankası, Bitcoinin Adil Değerini Açıkladı

Kripto paralara karşı çekimser bir tavır sergileyen Amerika Birleşik Devletleri merkezli dev banka JPMorgan, bugüne kadar yaptığı açıklamalarla peş peşe gündeme gelmişti. Şirket, kripto para piyasasını ve özellikle Bitcoin’i yakından takip ediyor olsa da şirketin CEO’su Jamie Dimon, yaklaşık 5 ay önce yaptığı açıklamada yatırımcılara Bitcoin ve benzeri paralardan uzak durmalarını tavsiye etmişti. CEO, bu paraların hiçbir değerleri olmadığını da eklemişti.

Aylardır Beklenen Starfieldın Oynanış Videosunun Sızmasının Ardından, İlk Fragman da Geldi!

Video oyun tutkunlarının büyük bir heyecanla bekledikleri uzay temalı oyun Starfield ile ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir gelişme yaşandı. Bir YouTuber, henüz yayınlanmamış oyunun yaklaşık 40 dakikalık oynanış videosunu sızdırmayı başardı. Sızdırılan videoda, oyunun başlangıcından itibaren neler yaşandığını tüm detayları ile görebiliyoruz. Ayrıca uzay savaşları bireysel rekabetler de sızdırılan videoda bulunuyor.

LC Waikikinin İkonik Maymunu NFT Olarak Satışa Çıktı (Tüm Gelir, Eğitim Gönüllüleri Vakfına Gidecek)

Özellikle 90'lı yıllarda çocukların hayallerini süsleyen ve poşetten tişörte, stickerdan kazağa kadar hemen hemen her LC Waikiki ürününde yer alan maymun maskotu duygulandıran pozları ile tekrar karşımızda. Kendi döneminde adeta bir ikon olan maymun, ilerleyen zamanlarda üretimden kaldırılmış ve uzun bir süre gündeme gelmemişti. Sonrasına tekrar maskotu tüketici ile buluşturan üretici, Maymun maskot için bir koleksiyon hazırlayıp baskılı ürün satmaya devam etmişti. Bugünse LC Waikiki'nin maymun maskotu NFT olarak satışa çıktı.

Tarihin İlk Ekonomik Balonu Olan "Lale Çılgınlığı"nı Okurken "E Bu Aynı NFT Piyasası!" Diyeceksiniz

Ekonomik balon dediğimiz kavram aslında bir varlığın fiyatının büyük bir hızla artması ve bu hızlı yükselişin ardından hızlı bir düşüşle sonuçlanan durumlar anlamına geliyor. Günümüzdeki örneklere bakacak olursak, büyük bir ilgiyle yükselen ve ardından sert bir düşüşe geçen NFT piyasasının da bir balon olarak nitelendirildiğini söyleyebiliriz.