O Kadar da Kapalı Ülke Değilmiş: Kuzey Koreli Hackerlar Sadece 2021de 400 Milyon Dolarlık Kripto Para Çaldı

Blockchain teknolojisiyle ilgili araştırma çalışmaları yürüten Chainalysis isimli şirket, 2021'de kripto para dünyasında yaşanan hırsızlıkları araştırdı. Yapılan araştırmalar, oldukça çarpıcı bir sonucu ortaya çıkardı. Öyle ki Kuzey Kore İstihbarat Servisi tarafından desteklendiği düşünülen "Lazarus" isimli hack grubu, geçtiğimiz yıl 400 milyon doların üzerinde vurgun yaptı.

22.02.2022 09:00:25 tarihinde yayınlandı.

Blockchain teknolojisiyle ilgili araştırma çalışmaları yürüten Chainalysis isimli şirket, 2021'de kripto para dünyasında yaşanan hırsızlıkları araştırdı. Yapılan araştırmalar, oldukça çarpıcı bir sonucu ortaya çıkardı. Öyle ki Kuzey Kore İstihbarat Servisi tarafından desteklendiği düşünülen "Lazarus" isimli hack grubu, geçtiğimiz yıl 400 milyon doların üzerinde vurgun yaptı.

Lazarus Grubu, zaman zaman sansasyon yaratan saldırılarla karşımızla çıkıyorlar. Hatta 2017 yılında gündemde kendisine yer bulan, 150'den fazla ülkede hastane, şirket ve banka gibi kurumları hedef alan WannaCry isimli siber saldırının da arkasında bu ekip vardı. Son dönemlerde kripto para dünyasına yönelen hükümet destekli hackerler, 2021'de en az 7 siber saldırı yaparak kripto para çalmayı başardılar. 

Chainalysis, 2021 yılı için hazırladığı raporda, Lazarus'un 2020 yılındaki faaliyetlerine de yer vardı. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, 2020 yılında 4 büyük siber saldırı düzenlendiği ifade edildi. Kuzey Kore hükümetinin desteklediği hackerlar, 2021 yılında çalıntı kripto paralardan sağladıkları gelirleri de neredeyse 2 katına çıkardılar. 2020'deki saldırılar, 200 milyon doların bir nebze daha üzerindeydi.

İLGİLİ HABER 1,4 Milyonda 1 İhtimali Gerçekleştiren Bitcoin Madencisi, Tek Seferde 277 Bin Dolar Kazandı

Lazarus'un bireysel yatırımcılardan ziyade kripto para borsalarını ve yatırım şirketlerini hedef aldığı açıklandı. Bu da hackerların nispeten küçük tutarlarla ilgilenmediği anlamına geliyor. Ancak risk yok mu? Elbette var. Eğer bir kripto para yatırımcısıysanız, özellikle gelen e-postalar konusunda dikkatli olmalısınız. Kripto para borsalarından geliyor gibi görünen e-postalar, çoğu zaman hackerlar tarafından gönderiliyor. Bunu nasıl anlayacağınızı merak ediyorsanız anlatalım: Eğer borsalardan geliyor gibi görünen e-postaların gönderici adreslerine bakın. Eğer orijinal bir e-posta ise sorun yok. Ancak karmaşık karakterler ve sayılar görüyorsanız, o e-postanın içeriğindeki hiçbir bağlantıya tıklamayın. Yalnızca bu basit yöntemle bile yatırımlarınızı rahatlıkla koruyabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Twitch Mafyası Şimdi de Kendini Savunan Yayıncılara Saldırmaya Başladı: Yayın Sırasında Pqueenin Kişisel Bilgileri Paylaşıldı

Son günlerde Twitch Türkiye oldukça ciddi olaylarla çalkalanıyor. Geçtiğimiz günlerde pek çok Twtich yayıncısının platformun bağış sistemi üzerinden kara para aklama olaylarına karıştığı ortaya çıkmış; son olarak da bugün gelen bir açıklama ile konu hakkında soruşturma başlatıldığı bilgisi paylaşılmıştı.

New Yorkun Ünlü Times Meydanı Kripto Paralar İçin Karanlığa Gömülüyor: İyi de Neden?

Kripto para birimleri gün geçtikçe daha da yaygın hâle gelse de bu konu hakkında birçok kişinin şüpheleri mevcut. Uzmanlar, bu dijital paraların zaten hâlihazırda büyük bir tehlike oluşturan iklim değişikliklerini artırabileceğini ve gezegenimize büyük zararlar verebileceğini ifade ediyor. Hatta yapılan bazı çalışmalar küresel Bitcoin (BTC) madenciliğinin bir yılda bazı ülkelerden daha fazla enerji harcadığını ortaya koyuyor.

Takımınızın Geleceğini Garantiye Alan En Potansiyelli FM 2022 Genç Yetenek (Wonderkids) Listesi

2004’ten günümüze kadar menajerlik simülasyonu konusunda oyunda dünyasında bir tekel oluşturan Football Manager serisi, geliştirici Sports Interactive’in dönemin dağıtıcısı ile yollarını ayırmasından sonra Football Manager 2005 adıyla yeniden doğdu. Hali hazırda simülasyon oyunları bile ana akımda çok popüler değilken menajerlik simülasyonu üzerinden bu başarıyı sağlayan şirket, son olarak 2021’in son aylarında Football Manager 2022 ile karşımıza çıktı.