Notebookunuzu Senelerce Kullanmanızı Sağlayacak Bakım İpuçları

Sahip olduğunuz notebookun cihazınızın ömrünü uzatmak, gelecekte oluşacak ek ve yüklü masrafların da önüne geçecektir. Donanımından yazılımına bilgisayara her anlamda iyi bakmak, cihazınızın uzun dönemde başına gelecek olumsuzlukların da önüne geçecektir. 

19.05.2023 07:45:12 tarihinde yayınlandı.

Sahip olduğunuz notebookun cihazınızın ömrünü uzatmak, gelecekte oluşacak ek ve yüklü masrafların da önüne geçecektir. Donanımından yazılımına bilgisayara her anlamda iyi bakmak, cihazınızın uzun dönemde başına gelecek olumsuzlukların da önüne geçecektir. 

Peki, notebook bakımı nasıl yapılır? Bakım yaparken nelere dikkat edilmeli? Her notebook sahibinin kulağına küpe olması gereken ipuçlarını paylaşıyoruz.

Dizüstü bilgisayarlarda donanım bakımına geçmeden önce dikkat etmeniz temel bir kural var: Cihazınızın içini açmak garantisini sonlandırıyor mu, sonlandırmıyor mu? Bu bilgiyi, cihazınızın garanti belgesinde veya kullanım kılavuzunda açık bir şekilde görebilirsiniz.

Eğer cihazınızın içini açmanız garantiyi bozuyorsa, tercih size kalmış durumda. İçini açmamanız durumunda yapacağınız temizlik, aşağıdaki adımların ilk üç maddesiyle sınırlı olacak. Aşağıdaki adımları uygulamaya geçmeden, bilgisayarınızın prize bağlı olmadığından emin olun.

Laptopunuzu fiziksel olarak temizlemek, özellikle soğutma ve bileşenlerin birbiriyle bağlantı noktalarını tozdan arındıracağından cihazınızı büyük ölçüde rahatlatacaktır. Fakat iş sadece fiziksel temizlikle bitmiyor.

Bilgisayarınızdaki her bir yazılım belirli bir kaynak tükettiğinden bu tüketimi de yönetmeniz, sistemsel ve yazılımsal temizlik yapmanız gerekir.

Bu kontrollerin ardından sahip olduğunuz donanımın vadettiği performansa ne kadar yakın olduğunu da ölçün. Bunun için Windows’ta entegre bulunan “Windows Güvenliği > Cihaz performansı ve sistem durumu” yolunu izleyebilirsiniz.

Bilgisayarınızın daha uzun ömürlü olmasını mümkün yapan en temel etken, pil performansınız olacaktır. Pil ömrünüzü artırmak ve gerektiğinden fazla güç tüketmemek için aşağıdaki ipuçlarından faydalanabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Yapay Zeka ile Sahte Haberler Yazan Bir Site Kuruldu

Yeni bir internet sitesi olan “NotRealNews.net'te sahte haber kalıpları kullanılarak haber şablonları oluşturmak için yapay zeka kullanılıyor. Yapay zeka geliştirme şirketi olan Big Bird’ün bir projesi olan internet sitesinin “hakkında” kısmında, sitenin yapay zeka algoritmasının gazetecilerin hızlı bir şekilde vurucu haberler yapmasına yardımcı olabileceği söyleniyor.

Captcha Testlerinde Neden Ehliyet Sınavındaymışız Gibi Hep Trafikle İlgili Görseller Görürüz?

İnternette sağlıklı bir şekilde gezinmenin temelde üç bileşeni vardır; sağlıklı bir bağlantı, sağlıklı bir internet sitesi ve sağlıklı bir cihaz. Bir sitenin düzgün çalışabilmesi, saldırı almaması ya da kötü niyetli kişilerden zarar görmemesi için alınan pek çok güvenlik önlemi var. Bunların da belki de en bilinenlerinden biri Captcha testleri.

WhatsAppa Sesli Durum Paylaşma Geldi: Fotoğraflardaki Metinleri Kopyalama Özelliği de Yolda!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, her geçen gün yepyeni özellikleriyle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geçen hafta, uygulamadaki gruplara son kullanma tarihi ekleme olanağının gelebileceğini görmüştük. Buna ek olarak arama sırasında görüntüyü duraklatmadan işlem yapılmasını sağlayan “Resim İçinde Resim” özelliği de yakın zamanda iOS’e gelmeye başlamıştı.

Nothing Phone 2 Tanıtıldı: İşte Diğer Telefonlardan Ayrılan Özellikleri

Kendine has tasarım dili ile akıllı telefon dünyasında benzersiz bir pozisyona sahip olan teknoloji şirketi Nothing, bir süredir merakla beklenen yeni akıllı telefonu Nothing Phone 2'yi duyurdu. En az ilki kadar heyecan verici olan akıllı telefon, dikkat çekici özellikleriyle tüketicilerin ilgisini çekmeyi başaracak gibi görünüyor. Peki Nothing Phone 2, diğer akıllı telefonlardan hangi özellikleriyle ayrılıyor?