Instagram Patronu, Threadsin Haber İçeriklerine Öncelik Vermeyeceğini Belirtti

Meta’nın yeni uygulaması Threads, geçtiğimiz hafta itibariyle canlıya alındı ve bununla birlikte özellikle Twitter camiası tarafından büyük eleştiriler topladı. Platform, yapısı itibariyle Twitter’a aşırı benzemek ile suçlandı, ki haksız da sayılmazlar. Hatta Elon Musk bile Mark Zuckerberg’i bir “kopyala+yapıştırcı” olarak itham etti.

8.07.2023 23:15:07 tarihinde yayınlandı.

Meta’nın yeni uygulaması Threads, geçtiğimiz hafta itibariyle canlıya alındı ve bununla birlikte özellikle Twitter camiası tarafından büyük eleştiriler topladı. Platform, yapısı itibariyle Twitter’a aşırı benzemek ile suçlandı, ki haksız da sayılmazlar. Hatta Elon Musk bile Mark Zuckerberg’i bir “kopyala+yapıştırcı” olarak itham etti.

Bütün bunların üzerine eski Facebook yöneticisi, şu anki Instagram’ın patronu ve dolayısıyla Threads’in de patronu olan Adam Mosseri, Threads’de yaptığı bir paylaşımda bu imajdan kurtulmak için olduğu düşünülebilecek bir argüman ile karşımıza çıktı.

Adam Mosseri, Threads’de paylaştığı bir gönderide şöyle dedi: “Politika ve sert haberlerle birlikte insanlara gelen ek inceleme dürtüsü, olumsuzluk ve nefret söylemi riskleri, beraberinde getirdiği etkileşime veya gelire değmez. Spor, müzik, moda, güzellik, eğlence vb. gibi, siyasete veya sert haberlere girmeye gerek kalmadan canlı bir platform oluşturmak için fazlasıyla harika topluluklar var."

Mosseri geçmişte Facebook patronuyken, o platformda da kullanıcıların ana sayfasına düşen içeriklerden ne kadarının haber içeriği olacağına dair bir kısıtlama getirilmişti. Ancak Threads’de durum böyle işlemeyecek. Mosseri’nin dediğine göre Threads'de, haber veya siyaset içeriklerinin algoritması değiştirilmeyecek ve böyle paylaşım yapanlara yaptırım uygulanmayacak.

Geçtiğimiz Çarşamba günü kullanıcıya sunulan ve büyük ilgi gören Threads, şimdiden 70 milyon kullanıcı sayısını aştı.

İLGİLİ HABER Threads Hesabınızı Kapatmanın Tek Yolu Instagram’ı Silmek Değilmiş: Kurucudan Açıklama Geldi

İLGİLİ HABER Mark Zuckerberg, Threads’e Ne Zaman Reklam Geleceğini Açıkladı (Bir Süre Kafamız Rahat)

İLGİLİ HABER Elon Musk, Threads’in Bir Günde 30 Milyon Kullanıcıya Ulaşmasına Sinirlendi: Dava Açmakla Tehdit Ediyor!

İLGİLİ HABER Threadse Takip Ettiğiniz Kullanıcıların Paylaşımlarını Görmenizi Sağlayacak Akış Geliyor: Diğer Özellikler de Yolda!

İLGİLİ HABER Threads, Twitterda Gündem Oldu: İşte Twitterın Yeni Rakibine Gelen Tepkiler


Kaynak webtekno.com

 

Microsoft, Türkiyedeki Oyuncuların Birbirine Oyun Hediye Etmesini Yasakladı: Türkiye Mağazası, Yabancıların Ucuzluk Pazarına Döndü!

Ülkelerin yerel para birimleri arasındaki fark ve şirketlerin bu farkı kapatmak için uyguladıkları yerel fiyatlandırma, çeşitli kişiler tarafından avantaj sağlamak için kullanılabiliyor. Kişiler, daha 'değersiz' para birimi ile alışveriş yaparak aynı ürünü kendi para birimine göre daha ucuza satın almış oluyor.

Türkiye Uzay Ajansından Birinci Yılında Milli Uzay Programı Açıklaması: Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Dünyadaki önde gelen birçok ülke, uzay araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor; çünkü bu sonsuz karanlığın derinliklerini keşfetmenin, insan ırkını bir üst seviyeye taşıyacağı düşünülüyor. Türkiye de diğer ülkeler gibi uzay yatırımlarını geçtiğimiz yıllarda başlatmış ve Türkiye Uzay Ajansı’nı (TUA) kurmuştu. Ardından bundan tam bir yıl önce de Mlli Uzay Programı açıklanmıştı. 

Çocukların Metaversete Cinsel İçerikli Kulüplere Kolayca Girebildiği Ortaya Çıktı: İnanılmaz Derecede Tehlikeli

Hepimizin bildiği gibi ‘internetin geleceği’ olarak tanımlanan metaverse, gün geçtikçe daha popüler hâle geliyor. Geçtiğimiz günlerde metaverse’ün öncülerinden biri olan Meta (eski adıyla Facebook) tarafından geliştirilen ekosistem Horizon Worlds’ün kullanıcı sayısında üç ayda on kat artış yaşandığını aktarmış ve metaverse’ün popülerliğinin nasıl hızla yükseldiğini sizlerle paylaşmıştık.

Yüzlerce Saat Başından Kalkamayacağınız Bitmek Bilmeyen Oyunlar

Oyun oynayan insanlar genellikle ikiye ayrılır, rekabetçi oyunları sevenler ve hikayeli oyunları sevenler. İlk kategoriye dahil olan oyuncular genellikle LoL, Valorant, CS:GO ve benzeri oyunları uzun yıllar boyunca oynarlar. Diğer kategorideki oyuncularsa ağırlıklı olarak tek kişilik hikayeli oyunları tercih ederler ve kendilerini uzun soluklu bir maceranın akışına bırakırlar.