Hiçbir Uygulama Kullanmanız Gerekmeden Dosya Paylaşımı Yapabileceğiniz Wi-Fi Direct Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dosyalarınızı nasıl paylaşıyorsunuz? Eski tip harici bellekler kullanmak yerine internet üzerinden paylaşım yapmak en yaygın kullanılan dosya paylaşım yöntemidir. İyi ama paylaşım yapacağım cihaz hemen şurada, bluetooth ile hallederim diyorsanız bir alternatifiniz daha var, Wi-Fi direct. Wi-Fi direct en verimli ve en kullanışlı kablosuz dosya paylaşım yöntemlerinden bir tanesidir. 

20.12.2022 21:15:14 tarihinde yayınlandı.

Dosyalarınızı nasıl paylaşıyorsunuz? Eski tip harici bellekler kullanmak yerine internet üzerinden paylaşım yapmak en yaygın kullanılan dosya paylaşım yöntemidir. İyi ama paylaşım yapacağım cihaz hemen şurada, bluetooth ile hallederim diyorsanız bir alternatifiniz daha var, Wi-Fi direct. Wi-Fi direct en verimli ve en kullanışlı kablosuz dosya paylaşım yöntemlerinden bir tanesidir. 

Wi-Fi direct yöntemi ile aynı ağa bağlı cihazlar arasında herhangi bir üçüncü taraf uygulama kullanmadan ve dahası herhangi bir internet harcamadan dosya paylaşımı yapabilirsiniz. Uzun yıllardır kullanılmasına rağmen kablosuz ağ teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte her geçen gün daha da kullanışlı hale gelen dosya paylaşım yöntemi Wi-Fi direct nedir, nasıl kullanılır gelin biraz daha yakından bakalım.

Wi-Fi direct, yaklaşık 20 yıldır kullanılan bir kablosuz dosya paylaşım yöntemidir. Temel olarak aynı Wi-Fi kablosuz ağına bağlı akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi iki cihaz arasında herhangi bir üçüncü taraf uygulama kullanmadan ve internet harcamadan dosya aktarımı yapmanızı sağlar. 

Diyelim elinizde Wi-Fi direct özelliği olan bir tablet, akıllı telefon ya da bilgisayar var ve cihazda yüklü olan bir fotoğrafı, videoyu ya da farklı bir dosyayı yine Wi-Fi direct özelliğine sahip bir cihaza göndermek istiyorsunuz. Eğer harici bellek ile manuel bir aktarım yapmak istemiyorsanız kullanacağınız yöntemler yavaş olacak ve çoğu zaman dosyada kalite kaybı yaratacaktır.

Bunun yerine Wi-Fi direct özelliğine sahip her iki cihazı da aynı kablosuz ağa bağlayın ve Wi-Fi direct özelliğini aktif hale getirerek söz konusu dosyayı, fotoğrafı ya da videoyu son derece hızlı bir şekilde ve en önemlisi kalite kaybı olmadan gönderin. Yani Wi-Fi direct, bu özelliğe sahip cihazlar arasında hızlı ve verimli bir şekilde dosya aktarımı yapmanızı sağlar.

Wi-Fi direct ne işe yarar sorusunun diğer bir yanıtı ise kablosuz ekran paylaşımı yapmaktır. Her cihazda mümkün olmayabilir ya da bazı cihazlar için üçüncü taraf uygulamalar gerekebilir ancak Wi-Fi direct özelliğine sahip pek çok cihazda bu aktarım yöntemini kullanarak kablosuz ekran paylaşımı yapabilirsiniz. 

Pek çok kişinin aklına kablosuz dosya paylaşımı denilince bluetooth gelmektedir ancak Wi-Fi direct farklı bir sistemdir. Bluetooth, iki cihaz arasında PAN adı verilen bir kişisel ağ oluşturur. Bu ağı oluşturmak için cihazlardaki ISM bandındaki UHF radyo dalgalarını kullanır. Kullanılan radyo dalgaları genel olarak 2,02 GHz ile 2,48 GHz aralığındadır. 

Wi-Fi direct ise iki cihazın bağlı olduğu kablosuz ağ üzerinden bir aktarım sağlar. Wi-Fi direct ortalama 256 bit AES şifreleme sistemi kullanırken bluetooth teknolojisinde bu hız ortalama 5 bittir. Bu yöntem kullanılarak dosya paylaşımı yapılması için her iki cihazda da Wi-Fi direct özelliğinin bulunması ve açık durumda olması gerekir.

Wi-Fi direct kullanmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Cihazınızın marka ve modeline göre adım başlıkları değişebilir ancak benzer adımlarla karşılaşacaksınızdır. Wi-Fi direct üzerinden ekran paylaşımı yapacaksanız da ilk adımlar benzerdir, sonrası cihazınıza göre değişecektir.


Kaynak webtekno.com

 

EA ve FIFA Ayrılığına Dair Her Şey: Futbol Oyunlarında Bir Devrin Sonu mu?

Türkiye'de internet kafelerin ilk açıldığı zamanlarda internet kafe ile PlayStation cafe ayrımı yoktu. Bir dükkanda 6 tane bilgisayar, 4 tane PS (düz PS, yanında sayı falan olmayan) bulunabiliyordu. O dönemlerde bir oyun konsolunun başına oturduğunuzda size "FIFA mı, Japon futbolu mu?" diye sorar, seçtiğiniz oyunun CD'sini verirlerdi. 

Eski Google Yöneticisi: Yapay Zekâ, Sekste de İnsanların Yerini Alacak

Yapay zekâ odaklı teknolojiler, son dönemlerde hayatımızın her alanına girdi. Öyle ki bugün metin yazdırmak ve bilgi taramak için ChatGPT benzeri araçlar kullanılıyor. Ayrıca, özgün resimler oluşturmaya yarayan yapay zekâ odaklı teknolojiler de oldukça yaygın. Öte yandan, bazı yenilikler üzerinde de çalışmalar devam ediyor. Son günlerde ses odaklı yapay zekâ araçları ile sanal müşteri temsilcileri gündemde kendilerine yer buluyorlar.

Deep Fake Uygulaması ile Valorant Videosundaki Silah Kaplaması Değiştirildi

Pek çok FPS oyununda olduğu gibi Valorant’ta da silahlara daha hoş görünümler kazandırabileceğiniz skin’ler ya da Türkçe adı ile kaplamalar bulunuyor. Normal şartlarda Valorant’ta bir kaplamaya sahip olmak için ya mağazadan satın almanız ya da Battle Pass görevlerini tamamlayarak kazanmanız gerekiyor. Bir geliştirici, bu iki alternatife bir üçüncüsünü eklemek istiyor. En azından videolarda…

Saatte 250 Km Hıza Ulaşan Otonom Araçlar 1 Milyon Dolar İçin Yarışacak

Bundan 20 yıl önce otonom araç fikri kulağa uçuk kaçık bir bilim kurgu projesi gibi geliyordu. Ancak günümüzde yarı otonom ve otonom araçları sokaklarda rahatlıkla görebilir hale geldik. Bu da yetmezmiş geçtiğimiz yıllarda bu otoom araçların yarışması fikri ortaya atılmıştı. Görünen o ki bu fikir gerçekleşmek üzere.

Windows 12 mi Geliyor: Microsoftun Daha Windows 11in Senesi Dolmadan Windows 12 Çalışmalarına Başladığı İddia Edildi

Microsoft’un en yeni işletim sistemi, bildiğiniz gibi Windows 11. Windows 11'in, getirdiği tasarım değişiklikleriyle etrafındaki işletim sistemlerinden birkaç bir şey topladığı aşikâr. Ancak genel anlamda beğenilen bir tasarıma sahip olduğunu söylemek mümkün. Şimdiye kadar bu yeni işletim sistemine gelen yorumlar da büyük oranda olumlu.