Googlea Şaka Makinesi Lakabını Veren En Efsane 1 Nisan Şakaları

Kimi zaman 'yeni bir proje', kimi zaman 'bir oyun', kimi zamansa 'yeni bir özellik' başlığı altında tüm internet camiasına 1 Nisan şakası yapan Google, kimsenin aklına gelmeyecek kadar ilginç şakalar ortaya koymuş ve yüzlerimizi güldürmüştü. 2000 yılından bu yana yapılan şakalar, adeta gelenek hâline gelmişti.

2.04.2022 04:15:14 tarihinde yayınlandı.

Kimi zaman 'yeni bir proje', kimi zaman 'bir oyun', kimi zamansa 'yeni bir özellik' başlığı altında tüm internet camiasına 1 Nisan şakası yapan Google, kimsenin aklına gelmeyecek kadar ilginç şakalar ortaya koymuş ve yüzlerimizi güldürmüştü. 2000 yılından bu yana yapılan şakalar, adeta gelenek hâline gelmişti.

Teknoloji dünyasının 1 Nisan geleneğine en uygun şekilde ayak uyduran şirketi olan Google, 2020 yılında koronavirüs sebebiyle bir şaka yapmamış, ancak diğer yıllarda farklı şakalarla karşımıza çıkmıştı. Biz de Google'ın geçmişte yaptığı efsane 1 Nisan şakalarını listelemek istedik. İşte Google'ın ilginçlikte sınır tanımayan 1 Nisan şakaları.

Google'ın ilk 1 Nisan şakası olan Google Mentalplex, dönmekte olan bir çarka bakarak aratmak istediğiniz kelimeyi aklınızda canlandırmanızı ve daha sonra çarka tıklamanızı istiyordu. Zihin okuma yoluyla arama yaptığı iddia edilen sistem, siz arama yaptıktan sonra "Hata 466: Birden çok verici algılandı. Kafanızdaki sesleri susturun ve tekrar deneyin", "Hata 05: Analog olarak alınan beyin dalgaları. Lütfen dijital olarak yeniden düşünün", "Hata CK8: Bu bilgiler Ulusal Güvenlik Yasası kapsamında korunmaktadır" gibi ilginç hata kodlarıyla aradığınızın bulunamadığını söylüyordu. Hâlâ çalışır durumda olan Google Mentalplex'e buradan ulaşabilirsiniz.

Google'ın PageRank Systems adındaki arama algoritmasının nasıl çalıştığını açıkladığını iddia ettiği 1 Nisan şakasında PigeonRank ile özel eğitim verilmiş güvercinlerin arama sonuçlarını sıralamada görev aldığı söylenmişti. 'Gagalama emri' almış güvercinlerin yer aldığı bu şakaya dair tüm bilgilere ve görsellere hâlâ aktif olan sayfadan ulaşabilirsiniz.

Google'ın 2004 yılında açtığı bir iş ilanı, Ay'da kurulacak Google Copernicus Center adındaki araştırma merkezine çalışan arandığını bildiriyordu. İlanda gösterilen araştırma merkezi bugüne kadar gördüklerimizden oldukça farklıydı. Mühendislerle ilgilenildiğinin ifade edildiği ilanda sunulan 'az yağlı latte' ve 'sürekli oksijen kaynağı' gibi çalışma koşulları dikkat çekiyordu. Google'ın iş ilanına buradan ulaşabilirsiniz.

1 Nisan 2004'e ayrı bir parantez açmak gerekiyor çünkü Google, bu tarihte aynı zamanda Gmail'i kullanıma açmıştı. Kullanıcıların 1 Nisan şakası sandığı bu e-posta servisi, bugün en popüler hizmetlerden biri hâline geldi.

İçenlerin zekâ seviyesinin arttığı ve Google aramalarını daha optimize şekilde yapabildiği iddia edilen bu içeceğin Glutamat Üzümlü, Şeker Radikali, Beta Karotisi ve Sero-Tonik Su adında 4 farklı versiyonu bulunuyordu. Google'ın 2004'te hizmete açtığı Gmail, aslında ücretsiz bir servis olmasına rağmen bu sayfada Gmail'e sahip olmak isteyenlerin, şişelerin kapaklarını marketlere götürerek kayıt olabilecekleri belirtiliyordu. Google Gulp'ın 'Sıkça Sorulan Sorular' sayfası da bir o kadar eğlenceli sorular içeriyordu. Google Gulp'ın sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Samsung Galaxy S24ün Muhtemel Tasarımı ve Bazı Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 2023 yılı programını büyük oranda tamamladı. Şirket artık 2024 yılına odaklandı. Zira ocak veya şubat ayında, Samsung Galaxy S24 ailesi ile tanışma imkânı yakalayacağız. Telefonların lansmanına aylar olsa da sızıntılar yaşanmaya başlamış durumda. Hatta Samsung Galaxy S24 ailesinin fiziksel ve bazı teknik özellikleri büyük oranda ifşa oldu.

Ertelenen Artemis I Ay Görevinin Yeni Fırlatma Tarihi Açıklandı

İnsanlığın 50 yıldan uzun süre sonra yeniden Ay’a dönüşünü kapsayan Artemis görev programı, ilk görevine ne yazık ki başlayamadı. Pazartesi günü için planlanan fırlatma, NASA’nın SLS roket sisteminin motorunda yaşanan bir sorun nedeniyle fırlatmaya dakikalar kala ertelendi. NASA, erteleme duyurusunun ardından fırlatma için olası gün olarak cuma gününü belirlemişti..

JPEG Resmi PDF’e Çevirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Resim dosyaları sayısız farklı formatta karşınıza çıkabilir. Bunlar arasında en popüler olanları ise JPG ve JPEG dosya formatlarıdır. Bu formatlar, resim dosyasını saklamak için oldukça kullanışlıdır ancak konu yazdırma işlemi olunca pek çok farklı sorunla karşılaşabilirsiniz. İşte bu noktada devreye JPEG resmi PDF’e çevirme işlemi giriyor ve tüm bu sorunları ortadan kaldırıyor.

Evrenin Sırlarını Aydınlatması Beklenen James Webb Uzay Teleskobundan Göz Kamaştırıcı Bir Yıldız Fotoğrafı Geldi

24 Aralık 2021'de evrenin geçmişine ve sırlarına ışık tutması amacıyla uzayın derinliklerine gönderilen James Webb Uzay Teleskobu’ndan gelen her yeni haber ile teleskobun bilimsel operasyonlarının başlamasına bir adım daha yaklaşıyoruz. Gözlem noktasına ulaştığından beri devasa altın aynalarını hizalamakla meşgul olan Webb’den geçtiğimiz haftalarda ilk yıldız fotoğrafı gelmiş, henüz aynaların hizalanması bitmemiş olmasına rağmen görüntünün oldukça iyi olması uzay meraklılarını epeyce heyecanlandırmıştı.