Google, Yazılımcıları İşsiz Bırakacak Yeni Bir Yapay Zekâ Üzerinde Çalışıyor: Kendi Kendine Kod Yazacak!

Sürekli olarak yapay zekâların ne kadar geliştiği ile ilgili haberleri sizlerle paylaşıyoruz. Ancak bu haberler genellikle sanat, içerik hazırlama ya da maç skoru tahmin etme gibi konular üzerine uzmanlaşmış yapay zekâları konu alıyor. Ancak bu yapay zekâlardan sadece DALL-E ve Wordcraft insanların işini ellerinden alabilecek gibi görünüyor. Kaldı ki onun için bile önlerinde daha çok uzun bir yol var.

24.11.2022 09:00:16 tarihinde yayınlandı.

Sürekli olarak yapay zekâların ne kadar geliştiği ile ilgili haberleri sizlerle paylaşıyoruz. Ancak bu haberler genellikle sanat, içerik hazırlama ya da maç skoru tahmin etme gibi konular üzerine uzmanlaşmış yapay zekâları konu alıyor. Ancak bu yapay zekâlardan sadece DALL-E ve Wordcraft insanların işini ellerinden alabilecek gibi görünüyor. Kaldı ki onun için bile önlerinde daha çok uzun bir yol var.

Ancak birazdan bahsedeceğimiz yapay zekâ günümüzün en popüler ve önemli mesleklerinden olan yazılımcılığı yakın bir gelecekte tamamen bitirebilir. Peki nasıl?

Google, üst şirketi Alphabet tarafından geliştirilen gizemli bir yapay zekâ üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu açıklamanın ardından analistler, “Pitchfork” isimli bu yapay zekânın kod yazması için geliştirildiğini iddia etti. İşin dikkat çeken kısmı ise bazı isimsiz Google çalışanlarının bu iddiaları doğrulaması oldu.

Alphabet’in projesi olan ancak şirketin çatısı altındaki en başarılı yapay zekâ geliştirme ekibi olan Google Labs tarafından geliştirilen bu yapay zekâ iddialara göre şu anda kendi kendine kod yazabilmesi ve sorunlu kodlarını düzeltebilmesi için eğitiliyor. Bazı Google çalışanları tarafından sızdırıldığı iddia edilen dokümanlara göreyse araştırmacılar, yapay zekaya kademeli olarak bazı kodlar yazdırıp hatalı kodları düzelttiriyor ve makine öğrenimi ile yapay zekânın “mükemmel kodlar” yazmasını amaçlıyor.

Tabii ki iddialar ne kadar doğru bilemeyiz ancak Google’ın Pitchfork projesi üzerinde çalıştığını kabul etmesi ve bazı güvenilir Google çalışanlarının iddiaları onaylaması, yakın gelecekte yazılımcılığın yapay zekâ kontrolüne geçebileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABER 100.000 Farklı Senaryoyu Simüle Eden Yapay Zeka, 2022 Dünya Kupası Şampiyonunun Kim Olacağını Tahmin Etti

Bazı yapay zekâ uzmanlarına göreyse bu durum oldukça tehlikeli, çünkü yapay zekâ gerek duyduğu takdirde kendi kodlarını yeniden yazarak kendi sınırlarını kırabilir, kendi kopyalarını yaratabilir ya da dünyadaki tüm elektronik cihazları etkileyebilecek tespit edilemeyen “mükemmel virüsü” hazırlayabilir, yani özetle gerçek SkyNet olabilir.


Kaynak webtekno.com

 

Googleın Şifre Kullanımını Tarihe Gömecek Yeni Özelliği Passkeys, Herkes İçin Zorunlu Oluyor: Peki Nasıl Kullanılacak?

ABD merkezli teknoloji devi Google, bu yılın başlarında "Passkeys" olarak isimlendirdiği yeni bir özelliği duyurmuştu. Bu yeni özellik, kullanıcıların Google hesaplarına giriş yaparken, şifre girişlerine alternatif bir yol sunuyordu. Passkeys özelliğini aktif eden kullanıcılar, Google'a ait uygulamalarda veya Google hesabını kullanarak bir internet sitesinde oturum açacakları zaman, şifre yerine parmak izi, yüz taraması veya PIN kodu kullanmayı tercih edebiliyorlardı.

Türkiyede de Satılacak Uygun Fiyatlı Telefon Samsung Galaxy A05 Duyuruldu

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'dan beklenmedik bir hamle geldi. Şirket, "Galaxy A05" ve "Galaxy A05s" isimli yeni akıllı telefonlarını Malezya'da satışa sundu. Bütçe dostu akıllı telefonların ilerleyen dönemlerde Türkiye'ye gelmesi de olası. Gelin hep birlikte, Samsung'un yeni akıllı telefonlarına yakından bakalım.

Metaverse Uğruna 11 Bin Kişiyi İşinden Atıp Şirketi Batışın Eşiğine Getiren Zuckerberg, Bir Şirket Daha Satın Aldı

Sosyal medya devi Meta’nın sahibi Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde 11 binden fazla çalışanı işten çıkarmaya karar verdiklerini ifade etmiş, “Bu işte yanlış yaptım” diyerek sorumluluğun kendisinde olduğunu belirtmişti. Bir yandan işten çıkarmalar yapan Zuckerberg, bir yandan da kadrosuna yeni isimler ve markalar katma peşinde.