FBIdan Sahte "Beta Uygulamalar" Hakkında Uyarı: Tüm Bilgileriniz Ele Geçirilebilir

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), siber dünyaya dair kritik bir uyarı paylaştı. Büro, uygulama mağazalarında sıklıkla gördüğümüz ‘beta’, yani artık kullanıcıların testine sunulan ve geri dönüş beklenilen uygulama sürümlerinin kötü amaçlı kişilerce kullanılabildiğini açıkladı.

16.08.2023 06:00:16 tarihinde yayınlandı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), siber dünyaya dair kritik bir uyarı paylaştı. Büro, uygulama mağazalarında sıklıkla gördüğümüz ‘beta’, yani artık kullanıcıların testine sunulan ve geri dönüş beklenilen uygulama sürümlerinin kötü amaçlı kişilerce kullanılabildiğini açıkladı.

“Mobil Beta Testi Uygulamaları Yoluyla Kurbanları Hedef Alan Siber Suçlular” başlığıyla paylaşılan metinde beta olarak mağazalara yüklenilen uygulamalara zararlı yazılımların entegre edilebildiği paylaşıldı, kullanıcıların ne zaman şüphelenmeye başlayabileceklerine ve ne yapmaları gerektiğine dair ipuçlarına yer verildi.

Beta uygulamalara entegre edilen zararlı yazılımlar, FBI’a göre kişilerin kimlik ve ödeme bilgilerini ele geçirmek için kullanılabilir, dahası kişinin kullandığı cihaza uzaktan erişim sağlayabilir.

Bu uygulamalar ile kişileri hedef almanın da pek çok yolu biliniyor. FBI, bu yollardan birini şu şekilde paylaştı:

“FBI, tanımlanamayan siber suçluların kurbanlarla flört ve arkadaşlık kurma uygulamalarında iletişim kurduğu ve onları, hırsızlığa olanak sağlayan kripto para borsası gibi mobil beta testi uygulamalarını indirmeye yönlendirdiği dolandırıcılık planlarının farkındadır. Kurbanlar, uygulamaya yasal hesap ayrıntılarını girerek kripto para birimine yatırılacağına inandıkları parayı gönderiyor ancak bunun yerine kurban parası siber suçlulara gönderiliyor.

Bir kurban, meşru bir kripto para birimi yatırım uygulaması gibi görünen bu sahte beta test uygulamalarından birini indirirse, uygulama kurbandan sahte yatırımlar yoluyla para alabilir.”

FBI, uygulamaların şüpheli olarak değerlendirilmesine yol açacak belirtileri şu şekilde paylaştı:


Kaynak webtekno.com

 

Elon Muskın Twitterda Mavi Tiki Ücretli Yapması, Konuyla Hiç Alakası Olmayan Şirketlere Milyonlarca Dolar Kaybetttirdi: Peki Nasıl?

28 Ekim’de resmen Elon Musk’ın şirketine dönüşen Twitter, o günden bu yana büyük bir kaos içinde sürükleniyor. Kaos, özellikle yeni Twitter Blue sistemi ve bunun sonuçları üzerinde yaşanıyor. Aylık 8 dolarlık ücrete tabi tutulan yeni sistem, kullanıcılara normalde sadece onaylı ve gerçek hesaplara verilen ‘mavi tik’ rozetini de sunuyor.

Eski Apple Mühendisi 15 Yıllık Gizemi Açıkladı: İlk iPhoneda Kopyala-Yapıştır Özelliği Neden Yoktu?

Apple’ın ilk iPhone modelini tanıtması ve telefonlarda bir devrim yaratmasının üzerinden 15 yıl geçti. Bu 15 yıllık sürede akıllı telefonlarımız geçmişte hayal bile edilemeyecek noktaya gelmişken, ilk iPhone’da olan ve olmayan özellikler de kulağa şaka gibi gelmeye başladı. Peki ilk iPhone’un kopyala-yapıştır özelliğine bile sahip olmadığınızı biliyor muydunuz?