En Az 1 Milyon WhatsApp Hesabı Çalındı: Meta, Hesapların Çalınmasına Yol Açan Şirketlere Dava Açtı!

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'ın çatı şirketi Meta, dikkat çeken bir davanın birinci tarafı oldu. Şirket, "HeyMods", "Highlight Mobi" ve "HeyWatsApp" isimli şirketlere dava açtığını duyurdu. Meta, hazırladığı şikayet dilekçesinde bu şirketlerin, en az 1 milyon WhatsApp hesabını ele geçirdiklerini ve kendi amaçları uğruna kullandıklarını söylüyor.

7.10.2022 23:30:29 tarihinde yayınlandı.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'ın çatı şirketi Meta, dikkat çeken bir davanın birinci tarafı oldu. Şirket, "HeyMods", "Highlight Mobi" ve "HeyWatsApp" isimli şirketlere dava açtığını duyurdu. Meta, hazırladığı şikayet dilekçesinde bu şirketlerin, en az 1 milyon WhatsApp hesabını ele geçirdiklerini ve kendi amaçları uğruna kullandıklarını söylüyor.

Meta'nın iddiasına göre bu şirketler, kötü amaçlı yazılımlar geliştirdiler ve bu yazılımları Google Play Store'da bile yayınladılar. APK sitelerinde de kendilerine yer bulan uygulamalar, kullanıcıların WhatsApp bilgilerine erişmek ve spam mesajlar göndermek için kullanılıyordu. Hatta HeyMods tarafından Google Play Store'a eklenen AppUpdater for WhatsPlus 2021 GB Yo FM HeyMods, 1 milyon kullanıcı tarafından indirilmişti...

Meta'nın suçladığı geliştirici şirketler, farklı farklı yöntemler kullanarak kullanıcıların karşısına çıkıyorlardı. Örneğin "Theme Store for Zap" isimli uygulama ile Android telefonlara yepyeni temalar sunulmak isteniyor gibi görünebiliyor veya "AppUpdater for WhatsPlus 2021 GB Yo FM HeyMods" isimli uygulama ile WhatsApp'tan daha fazla özellik sunan "çakma" uygulama WhatsApp Plus için güncelleme desteği sunuluyordu.

Elbette bunların WhatsApp veya Meta ile ilgisi yoktu ve kullanıcılar, bunun bilincinde değildi. Bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde bu uygulamaların yüklendiği telefonlardaki hesapları çalan geliştiriciler, sonra bu numaralar üzerinden kumar sitesi gibi yasa dışı reklam içerikli mesajlar gönderdiler. Bu mesajların kaç kişiye ulaştığı, onların bu durumdan nasıl etkilendikleri bilinmiyor.

İLGİLİ HABER Telegram Kurucusundan Çarpıcı Açıklama: İstediğiniz Uygulamayı Kullanın, ‘Whatsapp’ Hariç!

Aslına bakacak olursak bu dava pek de şaşırtıcı değil. Zira WhatsApp patronu Will Cathcart, temmuz ayında konuyla ilgili açıklama yapmış ve bu şirketlerle ilgili yasal süreç de olmak üzere tüm olasılıkları değerlendirdiklerini söylemişlerdi. Kullanıcıları da uyaran Cathcart, resmi olmayan WhatsApp dışındaki hiçbir WhatsApp uygulamasının yüklenmemesi gerektiğini vurgulamıştı. 


Kaynak webtekno.com

 

Amazon’dan Mail Geldiğini Zannederken Dolandırıcıların Ağına Düşebilirsiniz: Dolandırıcılar Amazon’un E-Postalarını Taklit Ediyor

Kasım ayının gelmesiyle birlikte dünya genelinde firmaların ve tüketicilerin de indirim çılgınlığı yaklaştı. Black Friday olarak bilinen indirim günlerinin de yaklaşmasıyla birlikte, özellikle online alışverişlerde bir hayli hız kazanmış durumda. Tüketiciler firmaların kampanyalarından ve indirimlerinden faydalanmak için beklerken, tüketicileri de bekleyen bir tehlike var: Dolandırıcılık.

Snapchat, Geliştiricilerin Para Kazanabileceği Ücretli Lens Sistemini Tanıttı

AR ve VR, özellikle son birkaç yılda hızla gündelik hayatın bir parçası olmaya başladı. VR sistemi uygulamalarda, Metaverse’de ve oyunlarda kullanılmaya başlarken daha gelişmiş bir teknoloji olan AR ise daha geri planda kaldı. Ufak tefek projeler, oyunlar ve uygulamalar ile hayatımıza girmeye çalışan AR sistemi, aslında hiç beklemediğimiz bir noktada pek çok kullanıcının hayatının girdi bile. Snapchat ve Instagram gibi sosyal medya platformlarındaki pek çok filtre, AR sistemini temel alıyor.

2 Gün Sonra Canlı Yayında Gerçek Bir Gök Taşı Bombalanacak: Peki Nereden ve Nasıl İzlenir?

NASA, yaklaşık beş yıl önce DART adını verdiği ve gezegenimizi savunmak adına yeni bir adım atacaklarını belirttiği bir proje tanıtmıştı. Dünya’ya yaklaşan gök taşlarının rotasını değiştirmek için kullanılacak olan DART uzay aracı, geçtiğimiz aylarda uzaya fırlatılmıştı. Projenin çalışıp çalışmadığı konusunda testler yapmak isteyen NASA, bu nedenle ilk denemeyi Dimorphos adlı gök taşı üzerinde yapacağını açıklamıştı.