Çözüm Sağlayıcıların Kabuslarına Son Getiren ERP Çözümleri: 1Ci ve Avantajları Nedir?

Otomotiv yedek parçaları, makine, tekstil ve daha pek çok sektörde dünyanın en önemli üretici-ihracatçı ülkeleri arasında yer alan ülkemizde pazar büyüdükçe şirketlerin kolaylaştırıcı teknoloji ve IT çözümlerine olan talebi de artıyor.

12.01.2023 04:45:18 tarihinde yayınlandı.

Otomotiv yedek parçaları, makine, tekstil ve daha pek çok sektörde dünyanın en önemli üretici-ihracatçı ülkeleri arasında yer alan ülkemizde pazar büyüdükçe şirketlerin kolaylaştırıcı teknoloji ve IT çözümlerine olan talebi de artıyor.

Giderek şiddetlenen pazar rekabetinde büyüyerek ilerlemek için bir ERP (Kurumsal kaynak planlaması) sistemine sahip olmak da artık bir zorunluluk haline dönüştü. Fakat özellikle çözüm sağlayıcı ve sistem entegratörü olan taraflar, bu konuda çeşitli zorluklarla karşılaşabilirler.

Çözüm sağlayıcı ve sistem entegratörlerinin sunduğu pek çok çözüm, üretim şirketleri için nadiren %100 uygun oluyor. Bu çözümler, çoğu zaman ya daha fazla özelleştirme ya da can sıkıcı kullanıcı deneyimi sunuyor, süreçlerin ilerleyişini olumsuz etkiliyor.

Çözüm sağlayıcılar ve sistem entegratörleri, sundukları çözümlerde genellikle iki farklı seçeneğe yer veriyor. Sistem, ya müşterilerin isteğine göre tamamen özelleştirilmiş bir şekilde geliştiriliyor, ya da paket olarak sunuluyor.

Özelleştirilmiş ERP çözümü, sıfırdan tasarlanması uzun zaman aldığı için can sıkıcı hale gelebiliyor. Ayrıca bu sistemlerin bakım maliyetleri ve çözümü destekleyen ve geliştiren işgücü de büyük bir rol oynuyor, istenmeyen durumlara yol açabiliyor.

Paket olarak sunulan ERP sistemi ise hemen satın alınıp kullanmaya açık olsa da esneklik sunmaktan yoksun oluyor. İhtiyaç duyulan belirli işlevler sistemde yer almayabiliyor ya da hiç kullanılmayacak sistemler pakette yer alabiliyor.

Bu sorunlara en büyük çözüm ise esnek ERP çözümlerinden geçiyor. Bu seçenek, özelleştirme süreci için başlı başına bir yazılım geliştirme ekibi gerektirmiyor ve low-code platforma dayalı çalışıyor.

Günümüzde giderek daha fazla ilgi gören bir diğer seçenek ise 1C:Enterprise gibi low-code bir platform üzerine inşa edilen çözümlerden oluşuyor. Esnek ERP, ekibin uzmanlaşması, özelleştirme yeteneklerini geliştirmesi ve hatta sıfırdan kapsamlı uygulamalar oluşturabilecek deneyim sahip olması için gereken eğitim ve sertifika gibi gereklilikleri ortadan kaldırıyor.

1C:Enterprise low-code platformu, hazır bileşenlerden oluşan bir kütüphane sunuyor ve bu bileşenleri kullanarak yazılım geliştirmeyi öğrenme sürecini kolaylaştırıyor. Böylece minimum maliyetle hızlı çözümler oluşturmaya olanak tanıyor.

Bu durumda ürün sağlayıcı ile kurulması gerekecek tek iletişim destek ve çalışanların becerilerinin artırılması oluyor. 1C:Enterprise platformu için bu tarz iş ortaklarını etkinleştiren ve destekleyen hizmetlerin tamamı yerel ekip tarafından Türkçe olarak sunuluyor.


Kaynak webtekno.com

 

James Webb Uzay Teleskobundan Gelen Görüntüler Bize Ne Anlatmak İstiyor? (Evrenin Sırları Yavaş Yavaş Aydınlanıyor...)

NASA, uzun yıllar süren bekleyişin ardından James Webb Uzay Teleskobu’nu geçtiğimiz yıl uzaya fırlatmıştı. Uzayın hiç keşfedilmemiş yanlarını bizlere göstermek için görevine başlayan teleskoptan ilk görüntüler geçtiğimiz günlerde gelmişti. Uzay teleskobunun çektiği ilk renkli fotoğraf, ABD Başkanı Joe Biden’ın katılımıyla gerçekleştirilen bir etkinlikte NASA, tarafından paylaşılmıştı.

Threads, Kullanıcılarının Çoğunu Kaybetmesine Rağmen Xten 8 Kat Fazla Etkileşim Alıyor (Nasıl Yani?!)

Meta, geçtiğimiz ay X’e eski adıyla Twitter'a rakip olacak metin tabanlı uygulaması Threads’i kullanıma sundu. Yeni uygulama en başta çok büyük ilgi görerek 100 milyon kullanıcıyı aşsa da zaman geçtikçe popülerliğini kaybetti. Mark Zuckerberg de yakın zamanda kullanıcıların yarısından fazlasının kaybedildiğini ifade etti.