Çocuklar İçin Kodlama Platformu Olan Scratch Kullanırken Bilmeniz Gerekenler

Yazılım öğrenin, kodlama becerinizi geliştirin ama nasıl? Kodlama dünyasına bir programlama dili öğrenerek hızlı bir başlangıç yapmak herkes için uygun olmayabilir. Ancak profesyonel olmayanlar ve özellikle çocuklar için Scratch gibi bir platform üzerinden böyle bir eğitime eğlenceli bir şekilde başlamak çok daha verimli olacaktır. Scratch üzerinden etkileşimli projeler geliştirebilirsiniz.

23.02.2022 01:30:24 tarihinde yayınlandı.

Yazılım öğrenin, kodlama becerinizi geliştirin ama nasıl? Kodlama dünyasına bir programlama dili öğrenerek hızlı bir başlangıç yapmak herkes için uygun olmayabilir. Ancak profesyonel olmayanlar ve özellikle çocuklar için Scratch gibi bir platform üzerinden böyle bir eğitime eğlenceli bir şekilde başlamak çok daha verimli olacaktır. Scratch üzerinden etkileşimli projeler geliştirebilirsiniz.

Scratch, Scratch Foundation tarafından geliştirilmiş kar amacı gütmeyen ve bu nedenle ücretsiz bir hizmettir. Temel amacı her yaştan çocuk ve yetişkinin temel problem çözme becerilerini geliştirmek ve kodlama dünyasına ilk adımlarını atmalarını sağlamaktır. Scratch kullanırken ya da kullanmaya başlamadan önce bilmeniz gereken bazı tüyolar var. Bu tüyolar sayesinde çok daha eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Scratch, hazır kalıplar üzerinden etkileşimli projeler oluşturabileceğiniz ve temel kodlama becerilerinizi geliştirebileceğiniz bir platformdur. ScratchJr ise aynı ekip tarafından geliştirilen ama özellikle görsellerin küçük yaştaki çocuklara uygun olarak tasarlandığı bir yan platformdur.

Scratch için lise, üniversite ve diğer yaştaki yetişkinlere göre diyebiliriz. ScratchJr ise henüz ilkokulda olan ya da daha küçük yaştaki çocuklar için uygundur. ScratchJr ile birkaç alıştırma yaptıktan sonra Scratch’e geçebilir ve temel problem çözme becerilerinizi kullanarak benzersiz etkileşimli projeler yaratabilirsiniz.

Buradan Scratch internet sitesini açın ve Oluştur butonuna tıklayın. Karşınıza temel bir figürün olduğu proje çalışma sayfası çıkacak. Buradaki temel talimatları doğru yerlere yerleştirerek kendi etkileşimli projenizi oluşturabilirsiniz. Projenizi kaydetmek, başkalarıyla paylaşmak ve kendinizi geliştirmek için ücretsiz bir Scratch hesabı oluşturabilirsiniz.

ScratchJr platformu daha çok küçük yaştaki çocuklara özel rehber eğitimlerden oluşur. Hatta çocuğunuz gerçekten çok küçükse rehber eğitimleri yazdırarak büyük bloklar haline getirebilir ve onlardan birer oyun küpü yapabilirsiniz. Önemli olan çocuğunuzun temel talimatları takip ederek hayal gücü doğrultusunda etkileşimli projeler yaratması ve temel kodlama becerisini geliştirmesidir. 

Scratch internet sitesini açtıktan sonra ilk yapmanız gereken Fikirler sayfasını açmaktır. İlk kez Scratch kullanacaksanız bu sayfa üzerinden başlangıç eğitimlerine katılarak platformun nasıl kullanıldığını keşfedebilirsiniz. İlk kez kullanmıyor olsanız bile burada Scratch editörleri tarafından seçilmiş bazı ilham veren etkinliklere katılarak hayal gücünüzün sınırlarında gezinebilirsiniz.

Scratch yalnızca bir eğitim platformu değil, aynı zamanda sosyal bir alandır. Keşfet sayfasını açtığınız zaman diğer Scratch kullanıcıları tarafından yaratılmış olan etkileşimli projeleri ve animasyonları görebilirsiniz. Keşfet sayfasında karşılaştığınız projeler, Scratch platformunda en çok beğenilen ve takip edilen projelerdir. Bir gün siz de kendi projelerinizi burada görebilirsiniz.


Kaynak webtekno.com

 

Elon Musk 2.0: Facebookun Meta Açıklaması Sonrası Metaverse Temalı Tokenler Uçuşa Geçti

Facebook, dün yaptığı açıklamada Facebook’un şirket adını “Meta” olarak değiştireceklerini duyurmuştu. Bunun üzerine kripto para ekosisteminde yer alan ‘metaverse’ tokenlarının değeri %70'den fazla artış gösterdi. Ethereum tabanlı ve dünyanın ilk merkezsiz sanal gerçeklik platformu Decentraland, ağına dahil olan kullanıcılarına dijital arsa alma, içerik ve uygulamalar üretme ve bunlar üzerinden kazanç elde etme olanağı sunuyor. Decentraland’de sunulan bu tarz hizmetlerse MANA coin karşılığında satın alınabiliyor.

ASUSun Şaka Sanılan El Konsolu Gerçek Çıktı: Karşınızda Tüm PC Oyunlarını Avuç İçinize Sığdıran ASUS ROG Ally

Dünyaca ünlü teknoloji şirketi ASUS, birkaç gündür garip bir mesele ile gündemde. Öyle ki şirket, 1 Nisan'da resmi sosyal medya hesaplarında bir paylaşım yaptı ve "ROG Ally" olarak isimlendirdiği yeni bir el konsolu duyurdu. Steam'in Deck olarak adlandırdığı konsola rakip olarak karşımıza çıkan ürün, ilk aşamada 1 Nisan şakası sanıldı.

Unreal Engine 5 ile Çalışacak Metal Gear Solid Delta: Snake Eaterın İlk Oynanış Videosu Geldi: Görüntü Kalitesiyle Mest Edecek

Video oyun dünyasının önemli isimlerinden Konami, bir süredir önemli bir proje üzerinde çalışıyor. Şirket, bu proje kapsamında ilk kez 1998 yılında tanıştığımız Metal Gear Solid serisinin remake serisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Piyasaya sürülecek oyunlardan bir tanesi de Metal Gear Solid 3: Snake Eater'ın remake versiyonu olan "Metal Gear Solid Delta: Snake Eater".