Cihazınızı Kullanmanızı Engelleyen ‘iPhone Etkin Değil’ Sorunu Neden Olur, Nasıl Çözülür?

Apple çoğu zaman cihazların sorun çıkarmaması için elinden geleni yapar ve kullanıcıların karşılaştıkları sorunları hızla çözmelerini hedefler. Ancak bir ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu var ki başınıza geldiği zaman epey canınız sıkılır. Çünkü ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu ile karşılaştığınız zaman cihazı kullanamazsınız ve çözüm yöntemlerinin bazıları için epey uğraşmanız gerekir.

22.02.2022 23:00:29 tarihinde yayınlandı.

Apple çoğu zaman cihazların sorun çıkarmaması için elinden geleni yapar ve kullanıcıların karşılaştıkları sorunları hızla çözmelerini hedefler. Ancak bir ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu var ki başınıza geldiği zaman epey canınız sıkılır. Çünkü ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu ile karşılaştığınız zaman cihazı kullanamazsınız ve çözüm yöntemlerinin bazıları için epey uğraşmanız gerekir.

Merak etmeyin, ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu çözümsüz değil ama biraz uğraşmanız gerekeceğini söylemeliyiz. Cihaz parolası art arda yanlış girildiği zaman, SIM kart ya da GSM operatörü kaynaklı olarak bu sorun karşınıza çıkabilir. Temel nedeni ise etkinleştirme sunucularının aktif olarak çalışmamasıdır. Gelin ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu nasıl çözülür yakından inceleyelim ve uygulayabileceğiniz yöntemleri görelim.

Apple Destek sayfasında ‘iPhone Etkin Değil’ sorunun nedeni olarak etkinleştirme sunucularının kullanılmaması ve SIM kart kaynaklı sorunlar gösteriliyor. Bazı iPhone kullanıcıları art arda yanlış cihaz parolası girdikten sonra da ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu ile karşılaştıklarını söylüyorlar. Sorunun nedenine bağlı olarak uygulayabileceğiniz bazı çözüm yöntemleri var.

‘iPhone Etkin Değil’ sorunu çoğu zaman SIM kart kaynaklı olarak ortaya çıkar. SIM kartın cihazınıza uyumlu olduğundan emin olun. Kartı çıkarın, üzerinde olabilecek tozu ve kiri temizleyerek yeniden takın. Sorun devam ediyorsa SIM kartın çalıştığından emin olmak için farklı telefonlara takarak deneyebilirsiniz.

Eğer yeni bir hat aldıysanız ya da hattınızı yeni bir GSM operatörüne taşıdıysanız ‘iPhone Etkin Değil’ sorunu ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda GSM operatörünüzle iletişime geçin. Uzaktan müdahale ile sorunun kaynaklarından bazıları çözülebilir.

Sorun yaşadığınız cihazı kapatıp açmak, basit ama etkili çözüm yöntemlerinden biridir. Cihazı kapatın ve bir süre kapalı tutun. Bu sırada SIM kartınızı ve kart yuvasını kontrol edin. Daha sonra SIM kartı takarak cihazı çalıştırın. Çoğu zaman bu işlem ‘iPhone Etkin Değil’ sorununu ortadan kaldırır. 

‘iPhone Etkin Değil’ sorununa bazen cihazın bağlı olduğu Wi-Fi ağı da neden olabilir. Yeterince güçlü bir bağlantı sunmayan Wi-Fi ağları, iPhone etkinleştirmesini engelleyebilir. Eğer uzaktaysanız modeminize yaklaşın ya da daha güçlü olduğunu düşündüğünüz, güvenilir bir Wi-Fi ağına bağlanın.

Çoğu durumda iPhone’unuzu bilgisayarınıza bağlayarak iTunes üzerinden etkinleştirme yöntemi işe yarayacaktır. Ancak "Etkinleştirme bilgilerinin geçerli olmadığını" ya da "etkinleştirme bilgilerinin aygıttan alınamadığını" görüyorsanız son çözüm olarak iPhone kurtarma modunu kullanmalısınız.


Kaynak webtekno.com

 

Türkiyedeki İnternet Sansürlerine Karşı Lokma Döktürüldü

Türkiye’de internet ortamındaki özgürlüğün sınırları son yıllarda büyük bir tartışma konusu. Son dönemde yaşanan Ekşi Sözlük’e erişim engeli de bu tartışmaları yeniden gündeme getirdi. İnternette özgürlüğü korumayı hedefleyen kuruluşlar da internette sansüre karşı girişimlerde bulunuyor, tepkilerini dile getiriyor.

Reynmen’in 4 Yıl Hapis ile Yargılandığı Davada Karar Belli Oldu

Milyonlarca takipçisi bulunan sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Yusuf Aktaş'ın ya da bilinen lakabıyla Reynmen'in, iki yıldır devam eden dava süreci son buldu. YouTube'da 6,27 milyon abonesi bulunan fenomen, iki yıl önce Ece Erken ve Bircan Bali'nin sunuculuğunu yaptığı televizyon programında kendisini eleştiren bu iki isme Instagram'dan cevap vermişti. Bircan Bali ise paylaşımın tehdit ve hakaret içerdiğini söyleyerek mahkemeye başvurmuştu.

Kripto Para Borsası ‘Bitrota’nın Kurucusunun 1 Milyar TL’ye Yakın Parayla Kayıplara Karıştığı İddia Edildi

Türkiye’de özellikle 2020 yılının sonundan itibaren yükselişe geçen piyasanın etkisiyle kripto paraya olan ilgi kısa sürede patlamıştı. Fakat sektörün bu kadar popülerleşmesi, beraberinde hem Türkiye’de hem dünyada farklı farklı dolandırıcılık yöntemleri ortaya çıkarmıştı. Türkiye’de bunun en büyük örneğini Thodex ile görmüş, ilerleyen zamanlarda ise Vebitcoin ve Sistemcoin gibi yapılarla da karşılaşmıştık.