Ayın Güney Kutbunda Hakimiyet Yarışı Başladı: Rusya, 47 Yıl Sonra Aya İlk Görevini Başlattı!

Dünya, yeni bir uzay yarışının içine daha girdi. Çin, ABD, Rusya ve artık Hindistan, bu kez Ay’a sadece ayak basmak değil, bilim kurgu filmlerini gerçeğe döndürecek şekilde burada bir üs inşa etme hayali içinde. Bugün, bu aktörlerden birisi yarışa somut olarak dahil oldu.

12.08.2023 21:15:08 tarihinde yayınlandı.

Dünya, yeni bir uzay yarışının içine daha girdi. Çin, ABD, Rusya ve artık Hindistan, bu kez Ay’a sadece ayak basmak değil, bilim kurgu filmlerini gerçeğe döndürecek şekilde burada bir üs inşa etme hayali içinde. Bugün, bu aktörlerden birisi yarışa somut olarak dahil oldu.

Rusya, 1976’dan bu yana Ay’ın yüzeyine ulaşmak üzere ilk görevi için yeşil ışığa bastı. Luna 25 görevi, Soyuz 2.1v roketi ve Luna 25 uzay aracının fırlatılmasıyla başladı. Uzay aracının 21 Ağustos’ta Ay’a inmesi planlanıyor.

Luna 25, paylaşılan bilgilere göre Ay’ın güney kutbunda operasyon gerçekleştirecek. Bu bölge, yakın zamanda tüm ülkelerin odaklandığı ve görev planladığı bir bölge haline dönüştü. Zira Ay’ın bu bölgesinde, Güneş ışığından uzak yerlerde buz izlerine rastlandı.

1,8 ton ağırlığındaki uzay aracı, ve Ay yüzeyinin en fazla 15 santimetre derininden kaya örnekleri toplayacak.

Aynı bölgeye henüz geçtiğimiz ay Hindistan da bir uzay aracı fırlatmıştı. Chandrayaan-3 adlı uzay aracının da 23 Ağustos’ta Ay’a inmesi bekleniyor.

Dört büyük ülkenin yanı sıra Japonya ve Avrupa Birliği de Ay’ın güney kutbuna yönelik görevlerini başlatmıştı. Ancak hiçbir ülke henüz inişi gerçekleştirerek başarılı bir göreve imza atamadı. Hindistan’ın Chandrayaan-2 görevi ve İsrail’in bir başka görevi 2019 yılında, Japonya’nın görevi ise geçtiğimiz yıl başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

İLGİLİ HABER Büyük Oyunu Çözenlere Amme Hizmeti: Dünya Gerçekten Düz Olsaydı Hayatımızda Ne Değişirdi?


Kaynak webtekno.com

 

"YouTube Bu Videoyu Neden Karşıma Çıkardı?" Diyenlerin Bakakalacağı Rapor: Videoları Beğenip Beğenmemeniz YouTubeun Umrunda Değil!

Geçtiğimiz yıl içerik üreticilerine yönelik ‘nefret baskınlarına’ karşı videolardaki beğenmeme sayısını kaldıran YouTube, bugün çarpıcı bir raporla gündeme geldi. Mozilla tarafından paylaşılan rapora göre; YouTube içeriklerinde ‘beğenmedim’ tuşuna basmanız, aslında YouTube’un o kadar da umurunda değil.

Dünyanın En Popüler NFT Pazar Yeri OpenSeaden Korkutan Açıklama: Ücretsiz Oluşturulan NFTlerin Neredeyse Tamamı Sahte

İnternet ortamlarında bulunan varlıkların blok zinciri ile depolanıp korunması ve dijital olarak sertifikalandırması anlamına gelen NFT’lerin (non-fungible token) popülerliği gün geçtikçe artıyor. Birçok dev şirket de bu duruma yatırımlarını artırmaya çalışıyor. Buna örnek olarak Reddit ve Twitter’ın yeni NFT özelliklerini kullanıma sunduğunu sizlere aktarmıştık. Ayrıca Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının da NFT’leri uygulamalarına eklemeyi planladığı haberleri geçtiğimiz günlerde gelmişti.

Işığın Bile Kaçamadığı Kara Deliklerin Manyetik Alanlarını Tersine Çevirebildiği Keşfedildi

Son derece güçlü ‘kozmik motorlar’ diyebileceğimiz kara delikler, insanların en çok merak ettiği, en gizemli kozmik cisimlerin başında geliyor. Bu son derece güçlü yapılar, maddenin güçlü yer çekimi ve manyetik alanları ile etkileşiminden kaynaklı olarak, kuasarların ve diğer aktif galaktik çekirdeklerin (AGN’ler) arkasındaki enerjiyi sağlıyor.