Artık Okumadan Kabul Etmek Yok! Destan Uzunluğundaki PDFlerde Aradığınızı Şıp Diye Bulabileceğiniz Yöntemi Anlattık

Aracımıza kasko yaptırıyoruz, mahkeme celbi gibi upuzun PDF dosyası geliyor. Ürün satın alıyoruz, gelen PDF'i okuyana kadar ürün evimize ulaşır. Uzaktan ve açık öğretim öğrencileri için hazırladıkları dersler, iş sözleşmeleri, bilgilendirmeler, el kitapçıkları derken her şey elimizin altında ama okumaya çoğu zaman üşeniyoruz.

6.10.2023 09:15:07 tarihinde yayınlandı.

Aracımıza kasko yaptırıyoruz, mahkeme celbi gibi upuzun PDF dosyası geliyor. Ürün satın alıyoruz, gelen PDF'i okuyana kadar ürün evimize ulaşır. Uzaktan ve açık öğretim öğrencileri için hazırladıkları dersler, iş sözleşmeleri, bilgilendirmeler, el kitapçıkları derken her şey elimizin altında ama okumaya çoğu zaman üşeniyoruz.

Bazen asıl olay, PDF dosyalarında gerçekten ihtiyacımız olan kısacık bir ibareyi bulmak. Örneğin uzaktan sınavlarda kopya çekerken (hocalarıma söylemezseniz ayrıca sevinirim) CTRL + F kombinasyonu çoğu zaman yeterli olmuyor, hele ki spesifik bir cümleyi veya bir kelimeyi arıyorsak ve ne olduğunu bilmiyorsak.

Neyse ki yapay zekâ var...

Adını duymayan kaldı mı? ChatGPT özellikle bilgisayar başında gerek iş gerek eğlence için uzun saatler boyunca bulunan çoğu kişinin yegâne sevgilisi. Kitap yazıyor, kod yazıyor, çeviri yapıyor, hatta zorlarsanız kritik bile veriyor. Şimdilerde ise 3. taraf eklentilerle PDF dosyalarını kolayca işlemeye olanak sunuyor.

Söz konusu eklentiler (plug-ins) sayesinde yapay zekâ aracımız daha geniş web taramaları yapıyor, diyagramlar çiziyor, hatta Wikipedia'nın ıcığını cıcığını sorguluyor. Tabii faydalanmak için kesenin ağzını biraz açmamız gerekiyor. Genelde ChatGPT ile ilgili duyduğumuz çoğu yenilik GPT-4 versiyonu için geçerli. Eh, özelliklerini anlatmak parayla değil ya?

Konu bilimsel makaleler olunca, adından da anlaşılacağı gibi ScholarAI kullanabiliriz. Neden mi? Çünkü eklenti spesifik olarak bunun için yaratılmış. 

Eklentinin internette yer alan 40 milyondan fazla resmî makaleye erişimi var. Bunları PDF olarak size aktarabiliyor, makalenin belirli bölümlerine hızlıca göz gezdirebiliyor, özet çıkarıyor ve bazen inisiyatif kullanarak ekstra bilgi bulup sunuyor.

Elimizin altındaki milyonlarca kaynağı belli zaman dilimleri içinde de arayabiliyoruz. Örneğin, "2023 yılındaki makaleler" gibi sınırlamalarla arama ölçeğini istediğimiz gibi değiştirebiliyoruz.

Sanki eklenti isimlerini özellikle seçmişler. AskYourPDF, siz isminden ne çıkarıyorsanız o. Bir bilgi arıyor ama bulamıyorsanız veya daha iyi anlatılmasına ihtiyacınız varsa ChatGPT aracılığıyla sorularınızı sorabiliyorsunuz.


Kaynak webtekno.com

 

Resident Evil 4 Remake İnceleme: Serinin En İyi Yeniden Yapımı mı?

Resident Evil serisi tam 27 yıllık oldukça köklü bir video oyun serisi. Nesillerdir yeni oyunlarıyla bizlerle buluşan, zombilerle ve çeşitli gizemli yaratıkları ile hayatta-kalma ve korku-aksiyon deneyimini bizlere başarıyla yaşatan oyun serisi, Capcom’un eski oyunları yeniden yapımları ile tekrar sunması ile birlikte yeni nesil oyuncular tarafından da deneyimlenebiliyor ve seriye ilk defa giriş yapacaklar için çok iyi bir fırsat sunuyor.

FC 24te Sadece Bir Futbolcuda Görülen Çileden Çıkaran Bir Bug Tespit Edildi!

Electronic Arts'ın 29 Eylül itibarıyla tüm oyuncuların erişimine açılacak futbol oyunu EA SPORTS FC 24, şu an için Ultimate sürüm satın alan oyuncular için erken erişime açıldı. Hâl böyle olunca futbol tutkunu oyuncular, son günlerde EA SPORTS FC 24'e odaklanmış durumdalar. Oyunla ilgili gelen ilk haberlerse çok da iyi değil. Daha ilk günden garip, bir o kadar da komik bir bug tespit edildi. Bug'ın farkında olan Electronic Arts, düzeltme çalışmalarına başladı.

Metanın Milyarlarca Dolar Harcadığı Metaverse Platformu "Horizon Worlds"ün Mobil Uygulaması Kullanıma Sunuldu (Ama Bize Yok)

Mark Zuckerberg, son birkaç yıldır metaverse teknolojilerine odaklanmış durumda. Hatta bu teknoloji uğruna Facebook şirketinin ismi Meta olarak değiştirildi. Şirket ayrıca "Meta Horizon Worlds" olarak isimlendirdiği bir de metaverse ekosistemi oluşturdu. Sadece Meta'nın Quest markalı artırılmış gerçeklik gözlükleriyle erişilebilen ekosistem, bugüne kadar o kadar da büyük bir ilgi görmedi. Hatta Mark Zuckerberg, düşük grafik kalitesi ile dalga konusu oldu.

NVIDIA’nın 60 Bin TL’lik Bilgisayar Hediyeli Tasarım Yarışması Başladı (Siz de Katılabilirsiniz)

Tarihi mağara resimleri kadar eskiye uzanan görsel sanatlar, günümüzde fırça ve tualin ötesine geçti. Gelişmiş teknolojilerin sağladığı imkanlarla sanat, farklı denizlere doğru yelken açmaya başladı. Bu teknolojilere imkân tanıyan sanatı şekillendiren şirketlerden birisine dönüşen NVIDIA, Nkreatif ile tüm dijital sanatçıları bir araya getirecek.

Jüpiterin Uydusu Europa Hakkında Heyecan Verici Gelişme: Kuzey Kutbu İlk Defa Görüntülendi

Dünyanın artık insanlığı ve bu kadar fazla yaşam döngüsünü kaldıramadığı uzun yıllardır konuşulan konulardan birisi. Bunun farkında olan insanlık ise çeşitli uzay araştırmaları ve çalışmalarıyla dünyadan uzaklaşmanın, farklı gezegenlere göç etmenin bir yolunu arıyor. Fakat önemli çalışmalar bulunsa da ne yazık ki halen yaşama uygun bir gezegen keşfedilebilmiş değil.