İnternette Gördüğünüz Tüm Zararlı Videoları, İçerikleri ve Hatta Harita Hatalarını Googlea Şikayet Edebileceksiniz

ABD merkezli teknoloji devi Google, tüm internet kullanıcılarını ilgilendiren bir işe imza attı. Şirket bugün itibarıyla, "Şeffaflık Merkezi" olarak isimlendirdiği yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Türkçe dil desteğine de sahip olan hizmet, kullanıcı deneyimini iyileştirecek gibi görünüyor. Özellikle de bilinçli internet kullanıcıları, Google'ın Şeffaflık Merkezi'ni çok sevecekler.

19.08.2023 19:00:16 tarihinde yayınlandı.

ABD merkezli teknoloji devi Google, tüm internet kullanıcılarını ilgilendiren bir işe imza attı. Şirket bugün itibarıyla, "Şeffaflık Merkezi" olarak isimlendirdiği yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Türkçe dil desteğine de sahip olan hizmet, kullanıcı deneyimini iyileştirecek gibi görünüyor. Özellikle de bilinçli internet kullanıcıları, Google'ın Şeffaflık Merkezi'ni çok sevecekler.

İnternette her gün binlerce içerik ile karşılaşıyoruz. Bunun kimisi reklam, kimisi ise makale veya video olarak karşımıza çıkıyor. Google'ın yeni Şeffaflık Merkezi, kullanıcıların tüm bu gördükleriyle ilgili bildirimlerde bulunmasını sağlıyor. Google Ads üzerinden gösterilen bir reklamın veya YouTube'da izlediğiniz bir videonun zararlı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Şeffaflık Merkezi aracılığıyla kolaylıkla Google'a bildirebileceksiniz.

Google'ın Şeffaflık Merkezi'ndeki bildirim bölümü, sadece video veya reklamlar için kullanılmayacak. Kullanıcılar, Google Play Store'da tespit ettikleri bir uygulamayı, Google Arama üzerinden tespit ettikleri kötü amaçlı herhangi bir içeriği veya Google Haritalar hizmetindeki yanlışlıklarla ilgili bildirimlerde bulunabilecekler. Ayrıca eğer Google Arama'ya düşen kişisel bilginiz varsa ve bunları kaldırmak istiyorsanız da yine Şeffaflık Merkezi üzerinden işlem yapıp, takibini sürdürebileceksiniz.

Şeffaflık Merkezi'nin en önemli özelliği ihlal bildirimleri olsa da hizmetin başka özellikleri de var. Örneğin; bu hizmet üzerinden Google'ın ürün ve hizmet politikalarını tek tek inceleyebileceksiniz. Ayrıca Google şeffaflık raporları da yine bu merkez üzerinden takip edilebilecek. Ayrıca Google'ın zararlı içeriklerle ilgili olarak bugüne kadar attığı adımları, mesela kaç reklamın veya URL'nin yasaklandığını görüntüleyebileceksiniz.

Google Şeffaflık Merkezi'ne buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER Google, Sayfalar Dolusu Yazı İçinde Boğulanların İşini Kolaylaştıracak Yeni Özelliğini Kullanıma Sundu


Kaynak webtekno.com

 

Bitcoinin Mucidi Satoshi Nakamotonun Kim Olduğunu Ortaya Çıkaracak Dava Sonuçlandı

Bundan bir süre önce sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Bitcoin'in mucidi olan Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliğinin ortaya çıkabileceği bir davanın başladığından bahsetmiştik. Bu dava kapsamında Bitcoin'in ardındaki isimler oldukları söylenen Dave Kleiman'in varisleri ile Craig Wright, karşı karşıya gelmişlerdi. 2013'te hayatını kaybeden Kleiman'in varisleri, Satoshi Nakamoto tarafından üretilen 1 milyon adet civarı Bitcoin'in yarısının kendilerinin hakkı olduğunu iddia ediyorlardı. Mahkeme, bu iddiayı nihayete erdirdi.

Makinelere Hükmedin: Robotik Kodlama Nedir, Nasıl Öğrenilir?

Son yüz yıldır edebiyatta, sinemada ve daha önemlisi bilim dünyasında ortak bir fikir var; robotlar geliyor. Yıllardır çizilen ve beklenen gelecek, sonunda geldi. Öyle ki önümüzdeki on yıl içinde robot kullanımının yaygınlaşacağı ve 1 milyardan fazla insanın yaptığı işi artık bu robotların yapacağı tahmin ediliyor. İyi de bu robotlar nasıl çalışacak? Elbette doğru komutları aldıkları robotik kodlama sayesinde.

PlayStation 5te Kol Kırdırtacak Bir Hata Ortaya Çıktı: Oyunun Ortasında Donup Kalıyor (Ama Çözümü Var)

Japon teknoloji devi Sony, en yeni oyun konsolu PlayStation 5 için yeni bir sistem yazılımı güncellemesi yayınladı. Söz konusu güncelleme ile PSN olarak da bilinen PlayStation Network için yeni bir hüküm ve koşullar sözleşmesi yayınlandı. Oyunseverler, söz konusu sözleşmeyi onayladıktan sonra oyun keyfine kaldıkları yerden devam edebiliyorlar. Ancak bu noktada çok önemli bir sorun var gibi görünüyor…

Boğaziçili Profesörün Abartılı "WhatsApp Mesajları Karbondioksit Yayıyor" Açıklaması Tartışma Yarattı: İşte Gelen Tepkiler ve Olayın Aslı

Hayatımızda gerçekleştirdiğimiz her eylem bir şekilde doğaya zarar verdiği biliniyor. Üstelik bu eylemler arasında WhatsApp üzerinden bir mesaj göndermeniz ya da Facebook’ta bir paylaşım yapmanız dahi yer alıyor. Bugün sosyal medyada yapılan bir paylaşım ise, platformlarda yaptığımız paylaşımların doğaya etkisini yeniden gündeme getirdi.

Intelin Gizemli Bulut Oyun Hamlesi Project Endgameden Yeni Detaylar Geldi

Görünen o ki bir süredir GPU (Grafik İşleme Ünitesi) üzerine olan çalışmalarına yoğunlaşan Intel, kendi bağımsız grafik kartı ‘Arc’ ile Nvidia ve AMD’ye meydan okumaya hazırlanıyor. Intel’in Arc grafik platformu için düzenlediği son basın bülteninde adı geçen bir proje olan “Project Endgame” ise dikkat çekiyor.