2022 Yılında İnternetimizi En Çok Videolara Harcadık: İşte En Çok Trafik Alan Uygulamalar ve Siteler

Küresel internet ağına dair her yıl veriler sunan Sandvine, 2022 yılı özetini paylaştı. “Küresel İnternet Fenomenleri Raporu”, platformların ve internet sitelerinin küresel trafikte ne kadar pay edindiklerine ışık tuttu.

26.01.2023 09:00:31 tarihinde yayınlandı.

Küresel internet ağına dair her yıl veriler sunan Sandvine, 2022 yılı özetini paylaştı. “Küresel İnternet Fenomenleri Raporu”, platformların ve internet sitelerinin küresel trafikte ne kadar pay edindiklerine ışık tuttu.

Paylaşılan veriler, ilginç ancak beklendik bir sonucu da ortaya koydu. İnternetteki videolar, küresel ağ trafiğinin %65’lik bölümünü oluşturdu. Ayrıca Facebook, Amazon, Google, Apple, Netflix ve Microsoft’un trafiğin neredeyse yarısını çektiği paylaşıldı. Google ve Netflix ise rakiplerinden ilerideydi.

İlk 10, toplam trafiğin %50,74'ünü oluşturuyor.

TOP 10 VIDEO APPS 2022 TOTAL TRAFFIC


Kaynak webtekno.com

 

Epic Games, 60 TL’lik Değerindeki Oyunu Ücretsiz Olarak Yayınladı

Bu hafta ortaya çıkan bilgilerden Epic Games’in bu ay 15 oyunu ücretsiz olarak yayınlayacağı öğrenilmişti. Her hafta mağazasındaki oyunlardan birini ve zaman zaman birkaçını ücretsiz yapan şirket, bu hafta da fiyatı 60 TL olan bir oyunu ücretsiz olarak yayınladı. ‘Neon Abyss’ olarak adlandırılan oyun, yarın akşam saat 19:00’a kadar Epic Games Mağazası üzerinden ücretsiz olarak sunulacak.

2021in En Popüler İnternet Siteleri Açıklandı: Google, Tahtını Kaptırdı

2021 yılına veda ederek takvimlerimizde yeni bir sayfa açmaya hazırlanırken, bu yıl boyunca dünyada nelerin ön plana çıktığını ve ilgi gördüğünü gösteren raporlar yayımlanmaya devam ediyor. İnternet dünyasına ait son rapor, bu kez alan adı sunucusu hizmetleri sağlayan Cloudflare tarafından paylaşıldı. Cloudflare, bu yıl en çok ziyaret edilen internet sitelerini listeledi.

Samsung Galaxy S22 Serisinin Türkiye Fiyatları Belli Oldu [Ön Siparişler Başladı]

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yaklaşık bir ay önce düzenlediği Galaxy Unpacked etkinliğinde 2022 model amiral gemisi telefonu Galaxy S22 ailesini tanıtmıştı. Serinin en dikkat çeken modeli, hiç şüphesiz Galaxy S22 Ultra'ydı. Zira bu akıllı telefon, Galaxy Note serisinin yerine geçmişti ve dahili S Pen ile gelen ilk Galaxy S telefondu. Şimdi bu modeller için, önemli bir gün.