2022 Dünya Kupası’nda Futbol Dışında Tartışılan Akılalmaz Olaylar

Türkiye bu sefer Dünya Kupası’nda olmasa da biz dahil tüm sporseverlerin gözü Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası maçlarında... Önümüzdeki 1 ay boyunca sürecek turnuva boyunca, internet kullanımının da tavan yapacağı düşünülüyor. 

24.11.2022 01:15:09 tarihinde yayınlandı.

Türkiye bu sefer Dünya Kupası’nda olmasa da biz dahil tüm sporseverlerin gözü Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası maçlarında... Önümüzdeki 1 ay boyunca sürecek turnuva boyunca, internet kullanımının da tavan yapacağı düşünülüyor. 

Ancak 2022 Dünya Kupası’nın daha önceki etkinliklerden ayrılan tuhaf bir tarafı da var. Düzenlenmeye başladığı 1930 yılından bu yana dünya kültürlerinin birbirleriyle kaynaştığı bu etkinlikte teknoloji, belki de ilk kez neyi nasıl konuştuğumuzu bu kadar etkiliyor. 

İLGİLİ HABER "Katarda Dünya Kupası Ne Alaka?" Demenize Neden Olan Asıl Sebep: Sportswashing

Stadyumlardaki soğutma sistemleri .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

()

Göçmen işçi ölümleri büyük tartışmaları, boykot hareketlerini beraberinde getirdi ve taraftarlar, Katar’daki etkinliğe gitmeme kararları almaya başladılar. Katar'da hayatını kaybeden göçmen işçilerin sayısı, ülkedeki büyükelçilikler aracılığıyla edilinilip The Guardian tarafından haberleştirilmiş ve Katar bu iddiaları reddetmişti. Ardından kaza geçiren göçmen işçilerin tazminat gibi haklara kavuşması için çalışmalar yapıldı.

Hamad Uluslararası Havalimanı, Doha-Katar @Christopher Pike/Bloomberg .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Katar'daki oteller @ArabianBusiness .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Sözde her ülkeden kitleler halinde turistler gelecek ve harcanan 220 milyar dolar misliyle geri kazanılacaktı.

Almanya taraftarları @Hassan Ammar/AP .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }


Kaynak webtekno.com

 

NFT Koleksiyonu Bored Ape, Milyon Dolarlık Hırsızlığa Kurban Gitti: OpenSeade Alım Satımlar Durduruldu

Kripto para dünyasının yeni trendlerinden NFT'ler, büyük bir hırsızlık olayıyla sarsıldı. Sektördeki en popüler pazarlardan bir tanesi olan OpenSea'de, tam 2,2 milyon dolarlık NFT hırsızlığı gerçekleştirildi. NFT'lerin nasıl çalındığı tam olarak bilinemezken OpenSea'nin alım satım işlemlerini durdurması, kullanıcıların tepkisiyle karşılaştı. Zira bu olayla hem merkeziyetçilik hem de güvenlik sorunları tartışmaya açılmış oldu.

Türksat 5B Uydusu, SpaceXin Falcon 9 Roketiyle Uzaya Gönderildi

Geçtiğimiz yılın ocak ayında 30 yıl görev süresi bulunan haberleşme uydusu Türksat 5A, Elon Musk’ın şirketi SpaceX ile uzaya gönderilmişti. Geçtiğimiz haftalarda da Türkiye’nin sıradaki haberleşme uydusu Türksat 5B’nin 19 Aralık günü, yani bugün ABD’den yine SpaceX’in Falcon 9 roketi ile gönderileceği duyurulmuş ve heyecanlı bekleyiş başlamıştı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi de geçtiğimiz hafta Türksat 5B’nin, çocuklar tarafından hazırlanan bir NFT eseriyle uğurlanacağını açıklamıştı.

Yapay Zekâ Hakkında 9 Sürükleyici Bilim Kurgu Dizisi

Makine öğrenimi ve robotik gibi gelişen çeşitli teknolojilerin konu edildiği yapay zekâ dizileri, her geçen yıl artmaya ve popülerleşmeye devam ediyor. Geçtiğimiz senelerde çok sayıda distopik gelecek ve uzay keşifleri temalı dizi ve filmin yayınlanmasını buna bir örnek olarak gösterebiliriz. 

Dijital Türk Lirası İlk Kez Kullanıldı

Türkiye'de 2021 yılından beri konuşulan bir mesele var. Bu mesele, "dijital Türk lirası". Kripto para yatırımcılarının yoğunlukta olduğu ülkemizde başlatılan proje, Türk lirasının dijital bir versiyonunu kapsıyor ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) liderliğinde çalışmalar devam ediyordu.