Tüyler Ürperten Yapay Zeka: Ölen Kadın, Kendi Cenazesinde Sevenlerinin Sorularını Cevapladı

Günümüzde var olmayan insanları en gerçekçi düzeyde oluşturmayı başaran yapay zekâ, geçtiğimiz günlerde tüyler ürperten görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı. Haziran ayında hayatını kaybeden Marina Smith MBE isimli bir kadın, kendi cenazesinde yapay zeka aracılığıyla sevenleriyle yeniden bir araya geldi. Tabii ki de bu kişi kendisi değildi. Ancak yapay zekâ, Marina’ya düşünce olarak fazlasıyla benzetilmişti.

17.08.2022 13:30:22 tarihinde yayınlandı.

Günümüzde var olmayan insanları en gerçekçi düzeyde oluşturmayı başaran yapay zekâ, geçtiğimiz günlerde tüyler ürperten görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı. Haziran ayında hayatını kaybeden Marina Smith MBE isimli bir kadın, kendi cenazesinde yapay zeka aracılığıyla sevenleriyle yeniden bir araya geldi. Tabii ki de bu kişi kendisi değildi. Ancak yapay zekâ, Marina’ya düşünce olarak fazlasıyla benzetilmişti.

Birleşik Krallık’ta henüz bu hafta başlatılan yeni hizmetin ilk kullanıcılarından birisi olan Marina, StoryFile isimli yapay zekâ destekli video platformunun ‘holografik konuşma video deneyimi’ ile cenazesinde ekranlara geldi. Marina, cenaze sırasında katılımcıların sorularını cevapladı ve hayatını özet olarak anlattı.

Yapay zekânın geliştirilmesinde doğrudan Marina’nın kendisi de rol oynadı. Teknoloji henüz geliştirilme aşamasındayken Marina, bu yılın başında iki ay boyunca birkaç saatini bilgisayar karşısında hayatını anlatmakla geçirdi. Marina’nın anlattığı ve önceden belirlenen sorulara verdiği cevaplar, yapay zekânın eğitilmesinde kullanıldı.

Marina, bu cevapları verirken 20 farklı kamera ile kayıt altına alınıyordu. Ardından uzmanlar, videoyu işliyor, etiketliyor ve yapay zekânın eğitimine aktarıyordu. Yapay zekâ, bu cevaplarla doğal bir dille cevap oluşturmayı ve bunu görüntü olarak da yansıtmayı öğreniyordu. Ortaya çıkan ürün en sonunda StoryFile platformuna yükleniyor ve kişi hayatını kaybettikten sonra yakınları tarafından kullanılabiliyor. Sorulan soruya verilebilecek bir cevap bulamadığı takdirdeyse farklı bir soru sorulmasını istiyor.

Teknolojiyi geliştiren StoryFile’ın kurucusu ve aynı zamanda Marina’nın öz oğlu olan Dr. Stephen Smith, cenaze sırasında teknolojinin herkesi şaşırttığını belirtti. Öyle ki Smith bile annesinin Hindistan’daki çocukluğu hakkında daha önce bilmediği detayları öğrendiğini belirtti.

StoryFile tarafından sunulan hizmette kullanıcılar, 250 bin ‘potansiyel soru’ kitaplığındaki 75 soruyu iki dakikalık videolu cevaplar halinde cevaplıyor. Hizmet, isteyenler için ulaşılması zor bir noktada da değil. Zira hizmetten faydalanmak için sadece 40 İngiliz Sterlini (yaklaşık 860 TL) ücret isteniyor. 

İLGİLİ HABER Yapay Zeka 'Ölmek İstemiyorum' Dedi: Peki Bir Gün İnsanlığı Yok Edecek mi?


Kaynak webtekno.com

 

Artık Makale Gibi Tweetler Atmak Mümkün Olacak: Musk, Twitterdaki Karakter Sınırının Artacağını Açıkladı

44 milyar dolarlık ücretle geçtiğimiz aylarda Twitter’ı satın alan Elon Musk, popüler sosyal medya platformuna birçok yenilik getirmeye başlamıştı. Tweet’lerdeki karakter sınırının artırılıp artırılmayacağı da en çok merak edilen konulardan biriydi. Şimdi ise Musk’ın kendisinden konu hakkında bir açıklama geldi.

Twitter Kurucusu Jack Dorsey’den “Trump’ın Banını Açacağım” Diyen Elon Musk’a Destek (E Sen Banlamadın mı Zaten?)

Dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde Elon Musk'ın Twitter'dan banlanan eski ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili açıklamalarından bahsetmiştik. Milyarder iş insanı tarafından yapılan açıklamalarda Donald Trump'ın Twitter'daki banının kaldırılabileceği ifade edilmişti. Şimdiyse bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Twitter kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Apple, 2021de Tanıtılan iPhone 13 Modellerini Yenilenmiş Olarak Satmaya Başladı (Bize Tabii ki Yok)

Tüm teknolojik ürünlerde olduğu gibi telefonlarda da fiyatların astronomik seviyelere gelmesi, insanları yenilenmiş (refurbished) telefonlara yönelmeye başlamıştı. Bu telefonlar, yetkili firmalar tarafından kullanıcılardan alındıktan sonra hem yazılım hem de donanım bakımından test ediliyor, bunun sonrasında ise gerekliyse orijinal parçalar ile onarımları yapılıyor. En sonunda da tüm fonksiyonları çalışır halde yeniden satışa çıkarılıyor.