Rusyanın Kripto Para Piyasasındaki Ambargoyu Birleşik Arap Emirlikleri Üzerinden Deldiği İddia Edildi

Rusya kripto para piyasasındaki ambargoları delmek için yeni yöntemler bulmuş gibi görünüyor. Edindiğimiz bazı yeni bilgilere göre, kripto para piyasasındaki Rus milyarderler, bu ambargoyu delmek için Birleşik Arap Emirlikleri’ne taleplerde bulunuyor. 

12.03.2022 20:00:22 tarihinde yayınlandı.

Rusya kripto para piyasasındaki ambargoları delmek için yeni yöntemler bulmuş gibi görünüyor. Edindiğimiz bazı yeni bilgilere göre, kripto para piyasasındaki Rus milyarderler, bu ambargoyu delmek için Birleşik Arap Emirlikleri’ne taleplerde bulunuyor. 

Rus milyarderlerin  gayrimenkul yatırımı yapmak, sanal paralarını sabit para birimine dönüştürmek ve başka yerlerde saklamak için Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki firmaları kullanmak istedikleri ortaya çıktı. Birçok firmadan ve çalışanlarından konuya ilişkin açıklama geldi. 

Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir kripto firması, son 10 gün içerisinde İsviçreli olduklarını söyleyen müşterilerin milyarlarca dolarlık bitcoin tasfiye etmek istediklerini açıkladı. Müşterilerin, İsviçre’deki varlıkların dondurulacağından korktukları için yaptıkları bu taleplerin her biri ise en az 2 milyar dolar değerinde. Firma, normalde ayda bir defa bu kadar büyük meblağlarda taleplerle karşılaştıklarını ancak geçtiğimiz 2 hafta içerisinde beş ya da altı tane benzer talep geldiğini açıkladı. Yine benzer bir şekilde Avustralya’daki bir şirkete gönderileceği söylenerek firmadan 125.000 bitcoin (6 milyar dolar değerinde) satma talebinde bulunuldu.

BAE’deki kripto para firması, Rusların Dubai’de çok sayıda mülk satın aldıklarını, kripto para varlıkları da dahil her şeylerini ülkelerine getirdiklerini açıkladı. Bununla birlikte Rus milyarderler, kripto para piyasasındaki yaptırımların ardından çıkış yolunu BAE’de bulmuş gibi görünüyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta taraf tutmayı reddetmesi de Rusların paralarını orada saklamak isteyebileceklerini olabileceklerini doğrular nitelikte.

İLGİLİ HABER Rusya ve Meta Birbirine Girdi: Ülkede Twitter ve YouTubeun Ardından Şimdi de Instagram Yasaklandı

Batılı bazı diplomatlar, mal varlıklarını BAE’de tutan Rus sayısının giderek artmasından endişe duyduklarını söylerken, bu durumun BAE’nin itibarı üzerindeki etkisini fark etmesinin ardından harekete geçmesini umuyorlar. Olayların ardından Birleşik Arap Emirlikleri, mali suç ve kara para aklama gözlemcisi Mali Eylem Görev Timi ( FATF) tarafından ‘gri listeye’ alındı. ABD Hazine Bakanlığı ise durumla ilgili olarak sektördeki tüm şirketlerin daha dikkatli olması çağrısında bulundu.


Kaynak webtekno.com

 

Geliyor Gelmekte Olan! Valve, CS2 İsmini Tescilledi

İnternet kafelerin eski dönemdeki vazgeçilmezi Counter Strike 1.6’dan çıkıp Global Offensive’e girdiğimizde her şey bir anda seviye atlamıştı. Bunun ardından uzun yıllar bunun bir sonraki seviyesini, yani kabaca ikinci oyunu bekler olduk. Valve da bu süreçte heyecanımızı kıracak hareketlerden kaçındı. (Half Life 3 için yaptığının aksine)

Telegram, WhatsAppın Yeni(!) Özelliği ile Alay Etti: Hangi Yıldayız?

Dünyanın en sık kullanılan çevrim içi mesajlaşma platformlarından Whatsapp, geçtiğimiz haftalarda iOS'tan Samsung'a sohbet aktarma özelliğinin geleceğini açıklamıştı. Bu yeni özellik bazı kişiler tarafından hoş karşılansa da çoğu kişi, Whatsapp'ın böyle bir özellik getirmesi için biraz fazla geç kaldığı gibi bazı nedenlerden dolayı platformu eleştiri yağmuruna tutmuştu. 

İnsansı Robotlar ve Sesli Asistanlar Neden Çoğunlukla Kadın Olarak Tasarlanıyor?

Son zamanlarda Robot Sophia gündemden düşmek bilmezken öte yandan gelişen yapay zekâ araçları, “acaba daha ne kadar ilerleyecekler?” diye kara kara düşünmemize sebep oluyor. Örnek olarak DALL-E ve Midjourney gibilerinin kalitesiz görselleri en başta ağzımızı açık bıraktırırken şimdi, özellikle de Midjourney ile insan elinden ayırt etmesi zor görseller üretilebildiğini görüyoruz.