NOW, Yapay Zekâ Tarafından Tasarlanan İlk Snowboard Ekipmanını Tanıttı

Yapay zekâların yapabildiği pek çok şey, faaliyet gösterebildiği pek çok alan var. Yapay zekâ alanındaki çalışmalar arttıkça bu alanlara yenileri de ekleniyor. Son olarak kayak ekipmanları tasarımında da yapay zekâdan destek alındı.

23.02.2022 23:30:23 tarihinde yayınlandı.

Yapay zekâların yapabildiği pek çok şey, faaliyet gösterebildiği pek çok alan var. Yapay zekâ alanındaki çalışmalar arttıkça bu alanlara yenileri de ekleniyor. Son olarak kayak ekipmanları tasarımında da yapay zekâdan destek alındı.

Kendi alanında oldukça yenilikçi bir firma olan, kayak ekipmanı üreticisi NOW; yapay zekâ tasarım uzmanları Nidecker Group ve ADDIT-ION ile iş birliğine giderek snowboard bağlantı ekipmanlarını yapay zekâ aracılığıyla tasarladı ve 3 boyutlu yazıcılar kullanarak üretti. 

NOW, karşı tepki veren bağlantılara, dönüşler için en uygun yapıya ve en az ağırlıkla en yüksek sertliğe sahip olacak bir snowboard bağlantı parçası tasarlamak amacıyla yapay zekâya yöneldi. Bu amaçla da ADDIT-ION’un yapay zekâ ve 3 boyutlu baskı teknolojisinden destek alındı.

Yapay zekâ, Autodesk programında pek çok farklı materyal kullanarak değişik tasarımlar üretti. Ardından da bu tasarımlar arasında en ideal olanı seçildi. ADDIT-ION’un kurucularından olan Salo Arms, “Bu konsept, spor malzemelerinde algoritmaların ve kişiselleştirmenin özel ve her amaca uygun tasarımlar sağladığı yeni paradigmaların başlangıç noktası olacak” ifadesini kullandı.

Yapay zekânın tasarladığı bağlantı sistemi, şu andaki muadillerinden %25 daha hafif. Parçanın üretiminde ise toz bazlı 3D baskı kullanıldı. ADDIT-ION’dan Oriol Massanes, bu yöntem sayesinde destek olmadan baskı yapılmasının mümkün olduğunu belirtiyor. 

İLGİLİ HABER Genç Görünmenin Kolaylığını Ortaya Koyan Yapay Zekâ Çalışması

3D baskı, ayrıca bağlantı ekipmanının diğer parçalarının özelleştirilerek basılmasına imkân sağlıyor. Böylece tamamen kişiselleştirilmiş ürünlere sahip olmak da mümkün hâle geliyor. NOW kurucusu JF Pelchat, bilgi paylaşımının sonuçlarını inanılmaz olarak nitelendiriyor. Bu girişim, farklı sektörlerden firmaların iş birliği sonucunda ortaya çıkabilecek yeni ürünler hakkında fikir veriyor. 


Kaynak webtekno.com

 

Türkiyenin İlk Cep Uydusu Grizu-263A, SpaceX Tarafından Uzaya Fırlatılacak

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri tarafından kurulan Grizu uzay takımı, uzunca bir süredir Türkiye'nin ilk cep uydusunu tasarlamak için çalışmalarını sürdürüyordu. "Grizu-263A" olarak isimlendirilen bu uydu, artık geri sayıma başlamış durumda. SpaceX, Türkiye'nin ilk cep uydusunu 13 Ocak'ta ABD'den uzaya fırlatacak.

Oyundan Çok Daha Fazla Keyif Almanızı Sağlayacak En İyi Minecraft Sunucuları

Minecraft’ın yüzlerce farklı oyun modu, sunucusu, içeriği ve haritaları var. Bunların her biri de kendi içerisinde dağılınca ucu bucağı belli olmayan bir içerik çıkıyor ortaya. Öyle ki  yeterince uğraşırsanız, sadece Minecraft oynayarak istediğiniz her türden oyuna erişim sağlayabilecek hale gelebiliyorsunuz. Tabii ki bu durum Minecraft’la ve Minecraft modlarıyla bir hayli uğraşmanızı gerektiriyor.