Microsoft, ChatGPT Destekli Binge Şimdi de DALL-Eyi Getirdi: Metinden Görsel Oluşturulabilecek!

Microsoft, son zamanlarda yapay zekâ konusundaki önemli hamlelerle karşımıza çıkıyordu. Teknoloji devi, OpenAI’a milyonlarca dolar yatırım yapmış, bunun ardından ise arama motoru Bing’e ChatGPT desteği getirmişti. ABD’li şirket, şimdi bir başka popüler yapay zekâ aracını arama motoruna entegre etti.

23.03.2023 00:30:25 tarihinde yayınlandı.

Microsoft, son zamanlarda yapay zekâ konusundaki önemli hamlelerle karşımıza çıkıyordu. Teknoloji devi, OpenAI’a milyonlarca dolar yatırım yapmış, bunun ardından ise arama motoru Bing’e ChatGPT desteği getirmişti. ABD’li şirket, şimdi bir başka popüler yapay zekâ aracını arama motoruna entegre etti.

Microsoft, bugün yaptığı bir açıklamayla OpenAI’ın metinsel tanımlardan görsel oluşturan yapay zekâ aracı DALL-E’yi Bing’e getirdiğini duyurdu. Özelliğe ‘Bing Image Generator’ isminin verildiği ifade edildi.

Microsoft, Bing Image Generator’ın DALL-E’nin gelişmiş versiyonundan güç aldığını söylüyor. Bunun yardımıyla da kullanıcıların istediği şeyleri yazarak görsel oluşturabilecekleri ifade ediliyor. Microsoft yöneticilerinden Yusuf Mehdi de yeni özelliğin, ön izlemede olanlar için Bing sohbet deneyimine tamamen entegre olacağını ve ilk olarak yaratıcı modda çıkacağını söylüyor.

Açıklamalara göre Bing kullanıcıları, bir görüntünün açıklamasını yazarak; konum, ne yapıldığı bilgisi ve bir stil seçerek Bing Image Generator’ün yardımıyla düşündükleri görselleri ortaya çıkarabilecek.

Microsoft, yeni özelliğin Edge tarayıcısına da geleceğini duyurdu. Tarayıcıda bulunan kenar çubuğuna yeni bir simge eklenecek. Bu simge de, bir metin komutu girmenize olanak tanıyacak. Şirket, şimdilik yeni entegrasyonun yaratıcı modda sınırlandırıldığını, nasıl çalıştığını gördükten sonra daha genel çıkarmak istediğini de ekliyor.

İLGİLİ HABER Bilişimde Tekerleğin İcadına Benzetilen Yapay Zeka GPT-4 ile Yapabileceğiniz Muazzam Şeyler

Bing ön izlemesinde olmayanlar Bing Image Creator’a buradaki bağlantı üzerinden de ulaşıp özelliği deneyebilir. The Verge'e göre Microsoft, burada yalnızca İngilizce desteğinin olduğunun altını çizerken yakında diğer dillerin geleceğini de ekliyor.

Yapay zekâ araçlarının propaganda, yanlış bilgi, taciz gibi şeyler içeren sonuçlar çıkarması bilindiği üzere endişe verici bir konu. Microsoft’un bu kadar hızlı bir şekilde metinden görsele özelliğini Bing’e getirmesi de hâliyle bu endişeleri artırdı ve kötü görüntüler oluşup oluşmayacağı sorularını gündeme getirdi. Daha önce Bing sohbet botunun benzer olumsuz yanıtlar verdiğini görmüştük.

Teknoloji devi, bu konuya ilişkin açıklamalarda herhangi bir kötüye kullanıma karşı önlem aldıklarını ifade etti. Buna göre, OpenAI’ın önlemlerinin yanı sıra ek korumaları da Bing Image Creator’a eklendi. Şirkete göre bu önlemler, zararlı veya güvenli olmayan görüntülerin oluşturulmasını engelleyecek ve kullanıcıyı uyaracak.


Kaynak webtekno.com

 

Bir Twitter Kullanıcısı, Türkiye Ekonomisinin Çöküşü Tweetini NFT Olarak 1,5 Milyon Dolara Satışa Sundu

NFT'lerin popülaritesi her geçen gün artarken devasa projelerden basit bir sms'e kadar her şeyin NFT'ye dönüştüğünü gördük. Örneğin Twitter'da atılan ilk tweet, 2,9 milyon dolar karşılığında bir Türk tarafından satın alınmıştı. Bir başka örnek ise başarılı medya sanatçısı Refik Anadol'un bir koleksiyonunun NFT olarak 5,1 milyon dolara satılması olmuştu. 

Tosuncuk’un Kardeşi Fatih Aydından Komplo Teorilerini Yeniden Hortlatacak Açıklama: Kardeşimin Bunu Tek Başına Yaptığını Sanmıyorum

Tam olarak bir hafta önce Türkiye tarihinin en büyük dolandırıcılık olaylarından birisi olan Çiftlik Bank faillerinden ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın kardeşi Fatih Aydın, Türkiye’ye getirilmişti. Temmuz ayında Paraguay’da yakalanan ve 2 Kasım’da Türkiye’ye getirilen Fatih Aydın, 5 Kasım’da cezaevine gönderilmişti.