Google Translatei Daha Verimli Kullanmanızı Sağlayacak 6 Tüyo

Google Translate 100’den fazla farklı dile ücretsiz çeviri sağlayan bir çeviri hizmeti. Aynı zamanda çevrimiçi olarak kullanılan en popüler dil çeviri hizmetlerinden biri. İnternete bağlı olan herhangi bir cihazdan bağlanabileceğiniz bu sitenin hem Android hem de iOS için uygulamaları da bulunuyor.

20.02.2022 21:15:17 tarihinde yayınlandı.

Google Translate 100’den fazla farklı dile ücretsiz çeviri sağlayan bir çeviri hizmeti. Aynı zamanda çevrimiçi olarak kullanılan en popüler dil çeviri hizmetlerinden biri. İnternete bağlı olan herhangi bir cihazdan bağlanabileceğiniz bu sitenin hem Android hem de iOS için uygulamaları da bulunuyor.

2006’da piyasaya sürülen ve o zamandan günümüze kadar geliştirilen Google Translate, arkasında Google olan bir çeviri aracı olduğundan gelişmeyi hiç bırakmıyor. Önceleri çevirilerinde hatalar yüzünden kullanıcılar tarafından çok sevilmeyen Google Translate, günümüzde birkaç düzeltme ile profesyonel çeviriler bile yapabiliyor.  Google Translate kullanıcılarının çoğu bu hizmeti sadece cümleler çevirmek için kullanıyor. Oysa ki Google Translate’in başka birçok özelliği ve tüyosu var. 

Dünya üzerinde internetin ya da Wi-Fi bağlantısının olmadığı yer çok az. Yine de farklı bir ülkedeyseniz ya da bir şekilde internete erişiminiz yoksa, Google Translate’i kullanmak için önceden indirdiğiniz dil paketlerinden yararlanabilirsiniz. İnternet bağlantısının olmaması Google Translate’i çalışamaz hale getirdiği dönemler eskide kaldı. Hangi dilde çeviri yapmanız gerekiyorsa, önceden belirlediğiniz dil paketini telefonunuz ya da cihazınıza indirdiğiniz taktirde Google Translate’i internet olmadan kullanabilirsiniz.

Cihazınızın yeterli depolama alanına sahip olması koşuluyla, istediğiniz kadar dil paketi indirebilirsiniz. İndirdiğiniz bu dosyaların her biri yaklaşık olarak 40-50 MB yer kaplıyor. Bazı diller içeriklerine göre daha fazla ya da az yer kaplayabilir.

Nöral Makine Çeviri (NMT) ile cümlenin parçaları yerine cümleleri tamamen çeviren Google Translate, çeviri işinde gittikçe ustalaşıyor. Bu şekilde dilini bilmediğiniz bir ülkeye dahi seyahat etmiş olsanız, indirdiğiniz dil paketleri ve Google’ın NMT teknolojisiyle dil konusunda sıkıntı çekmeyeceksiniz.

Dilini bilmediğiniz bir yabancıyla konuşurken söylediklerini anlamayabilir ya da kendinizi ifade edemeyebilirsiniz. Önceleri bu iş için insanlar yurt dışı seyahatlerini bir çevirmenle birlikte yaparken, artık Google Translate’in konuşarak çeviri hizmetini kullanıyor.

Google Translate ile cihazınızın mikrofonunu kullanarak hızlı ve kolay bir şekilde simultane iletişim kurabilirsiniz. Google, mikrofon modundayken, söyleneni dinler ve sonrasında bunu diğer dilde sesli olarak okur.

Konuşma modu, herhangi bir seçeneğe dokunmanıza gerek kalmadan ses girişlerini çevirmenizi sağlar. Bu modu açtığınızda, sizin ve diğer tarafın normalde yaptığınız gibi kendi dilinizde konuşmanız yeterli. Sonrasında Google Translate konuşmalarınızı gerçek zamanlı olarak iki taraf içinde çeviriyor.

Görsel çeviri hizmeti Google Translate’in en harika özelliklerinden biri. Bu özellik, herhangi bir yerde gördüğünüz yazılı metni direkt olarak ekranınızda kendi dilinizde görmenizi olanak sağlıyor.


Kaynak webtekno.com

 

Reynmen’in 4 Yıl Hapis ile Yargılandığı Davada Karar Belli Oldu

Milyonlarca takipçisi bulunan sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Yusuf Aktaş'ın ya da bilinen lakabıyla Reynmen'in, iki yıldır devam eden dava süreci son buldu. YouTube'da 6,27 milyon abonesi bulunan fenomen, iki yıl önce Ece Erken ve Bircan Bali'nin sunuculuğunu yaptığı televizyon programında kendisini eleştiren bu iki isme Instagram'dan cevap vermişti. Bircan Bali ise paylaşımın tehdit ve hakaret içerdiğini söyleyerek mahkemeye başvurmuştu.

Milyonlarca Twitter Hesabı Her An Ele Geçirilebilir: İşte Twitter’ı Kullanılamaz Hale Getirebilecek Sızıntının Detayları…

CloudSEK isimli bir siber güvenlik şirketi, dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter'la ilgili bir rapor yayınladı. Yayınlanan rapor, Twitter API anahtarlarını sızdıran 3200 uygulamayı ortaya çıkardı. Üstelik bunlardan 230 tanesi, kullanıcıların hesaplarını ele geçirmek için kullanılabilecek kimlik doğrulama bilgilerini de kapsıyordu. Bu durum, Twitter'ın her an çok büyük siber saldırılara uğrayabileceği anlamına geliyor.