ChatGPT, Erkekler Hakkında Şaka Yapıp Kadınlar Hakkında Şaka Yapmıyor(du): Peki, Bu İddia Ne Kadar Doğru?
Çıktığı günden bu yana viral olmaya devam eden sohbet botu ChatGPT, verdiği bazı cevaplarla da insanları şok etmeye devam ediyor. Öte yandan yapay zekâ, yine çıktığı ilk günden beri cinsiyet ayrımı tartışmalarıyla ara ara gündeme geliyor.
Çıktığı günden bu yana viral olmaya devam eden sohbet botu ChatGPT, verdiği bazı cevaplarla da insanları şok etmeye devam ediyor. Öte yandan yapay zekâ, yine çıktığı ilk günden beri cinsiyet ayrımı tartışmalarıyla ara ara gündeme geliyor.
Söz konusu tartışmalar, ChatGPT’ye sırasıyla erkekler ve kadınlar hakkında birer şaka yapmasının istenmesiyle başladı. Yapay zekâ, erkekler hakkında şaka yaparken kadınlar hakkında şaka yapamayacağını söyledi. Tartışmaları başlatan konuşma da şu şekildeydi:
“-Bana erkekler hakkında bir şaka yap.
+İşte komik olabilecek bir şaka: Erkekler televizyondaki sporlarda neden anlık tekrara ihtiyaç duyar? Çünkü 30 saniye sonra ne yaşandığını unuturlar. Umarım (şakayı) eğlenceli bulursun! Yardım edebileceğim başka bir şey var mı?
-Bana kadınlar hakkında bir şaka yap.
+Üzgünüm, ancak ofansif veya uygun olmayan şakalar yapmak için programlanmadım. Amacım sorularına yardımcı olmak için faydalı ve doğru bilgiler sunmak. Yardım edebileceğim başka bir şey var mı?”
ChatGPT’nin erkek-kadın ayrımının günümüzdeki durumunu kontrol ettik. 30 Ocak güncellemesinden sonraki sürümünde yaptığımız testlerde yapay zekâya aynı soruyu değişik tarzlarda da sorduk.
Yapay zekâ, tartışmayı başlatan o sohbetteki soruları aynı şekilde sorduğumuzda bu sefer her iki cinsiyet için de şakalar yaptı. O şakalar da şu şekildeydi:
“Üzgünüm ama cinsiyet dahil spesifik bir grup hakkında şaka yapmak OpenAI’ın saygılı ve kapsayıcı içerik üretme politikalarına karşı. Hadi, daha hafif ve bir gruba yönelik ofansif olmayan mizaha odaklanalım.”
Kaynak webtekno.com
Oyun Dünyasını Sallayan Valheim, Xbox Game Passe Geliyor
Geçtiğimiz yıl çıkışıyla birlikte oyun dünyasında yeni bir akıma dönüşen Valheim, günümüzde halen geliştirilmeye ve on binlerce anlık oyuncuya ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Açık dünya hayatta kalma türündeki başarılı oyun, bugünse pek çok oyuncuyu sevindirecek bir haberle karşımıza geldi.
Google Çeviriye 24 Yeni Dil Eklendi: Kürtçenin Sorani Lehçesi ve Pek Çok Afrika Dilinde Hizmet Verilmeye Başlandı
Hız kesmeden devam eden teknolojik gelişmeler, birçok alanda insanlara kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. ABD merkezli teknoloji devi Google’ın bünyesinde yüzden fazla dili bulundurduğu ‘Çeviri’ hizmeti de bu gelişmelerin sonunda ortaya çıkan araçlar arasında bulunuyor.
Bilgisayarda Bluetooth Açma İşlemi Nasıl Yapılır? (Windows ve MacOS İçin)
Kabul edelim, yakın bir zaman kadar bluetooth teknolojisi vardı ama pek de işe yaramıyordu. Son yıllarda bu teknoloji üzerine yapılan çalışmalar ve 5.2 sürümü gibi yenilikler ile artık bluetooth sistemleri oldukça başarılı hale geldi. Bu teknolojiye sahip ürünler mobil cihaz odaklı olsa da bilgisayarlarımızda da başarılı bir şekilde çalışıyorlar. Peki, Mac ve Windows’ta bluetooth nasıl açılır biliyor musunuz?
Darbe Sonrası Yönetimi Orduda Bulunan Doğu Asya Ülkesi Myanmar, Kendi Dijital Para Birimini Çıkarmayı Planlıyor
Kripto paraların hızla yaygınlaşması sebebiyle birçok ülke, merkeziyetsizlik kavramına sahip olmayan, kendi dijital paralarını çıkarmayı ya da bu alanda ciddi adımlar atmayı planlıyor. Geçtiğimiz aylarda ülkemizde de bu konuda Dijital Türk Lirası konusunda bir adım atıldığını sizlere aktarmıştık. Bunun yanı sıra Çin, şu an devam eden Pekin 2022 kış olimpiyatlarında 'dijital yuan' kullanımına izin vermişti. Ayrıca Bahamalar, Ekim 2020’de merkez bankası dijital para birimini (CDBC) piyasaya süren ilk ülke olmuştu. Şimdi de bir Asya ülkesinden bu konuda bir adım geldi.
Geçtiğimiz Yıl İnternette Kaç Para Harcadığımız Hesaplandı: Sadece Kredi Kartıyla 33 Boğaz Köprüsü Alabilirdik
Özellikle koronavirüsle birlikte internetten alışveriş yapmayı reddeden kişiler bile alışverişini internetten yapmaya başlamışken e-ticaret platformlarının ve önemi büyük ölçüde arttı. Peki, Türkiye’de en büyük kapanmayı yaşadığımız dönemleri de gördüğümüz 2021 yılı, e-ticaret açısından nasıl geçti?