Apple, Aşı Karşıtlarının Kullandığı Sosyal Medya Uygulamasını Mağazadan Kaldırdı

Mobil uygulama mağazaları, pandemi döneminde normalden çok daha fazla ziyaret edilen yerler oldu. Bu mağazalarda aşı ve aşı karşıtlığı ile ilgili pek çok uygulama ortaya çıktı.

28.02.2022 01:00:27 tarihinde yayınlandı.

Mobil uygulama mağazaları, pandemi döneminde normalden çok daha fazla ziyaret edilen yerler oldu. Bu mağazalarda aşı ve aşı karşıtlığı ile ilgili pek çok uygulama ortaya çıktı.

Bu uygulamalardan biri olan ve son dönemlerde dikkat çeken “Unjected”, içinde paylaşılan yanlış bilgiler sebebiyle App Store’dan kaldırıldı. Google yetkilileri de bu uygulama hakkında işlem başlatmış durumdalar.

Unjected, aşı karşıtı insanların paylaşım yaptığı ve genellikle buluşma için kullanılan bir sosyal medya platformu. Ancak uygulamada paylaşılan ve aşı karşıtlığını körükleyen propaganda mesajları, Unjected'ı bir propaganda aracına dönüştürüyor.

Uygulama içinde paylaşılan bilgiler, aşısız bir hayatın daha sağlıklı olduğundan tutun da 5G teknolojisinin bir “biyosilah" olduğuna kadar onlarca farklı komplo teorisi ve yanlış bilgiyi içeriyor. Unjected’da bu bilgileri paylaşan insanlara ek olarak, aşı karşıtı yürüyüşler düzenleyen ve uygulamayı propaganda amacıyla kullanan kişiler de mevcut.

Google yetkilileri, Unjected’ın geliştiricilerine 2 hafta süre vererek uygulamadaki yanlış bilgileri ve gönderileri kaldırmalarını, aksi takdirde uygulamanın kalıcı olarak Google Play Store’dan kaldırılacağını belirtti. Geliştiriciler ise bu uyarının ardından uygulamada gönderi paylaşma özelliğini anında devre dışı bıraktı.

Öte yandan uygulamanın geliştiricilerinden olan Shelby Thompson hem gönderi paylaşma özelliğini hem de bu yanlış bilgileri içeren gönderileri geri yükleyerek Apple ve Google’a meydan okumak istiyor. Unjected’ın Instagram sayfası, “Covid-19 hakkında yanlış bilgilendirme yapan” hesaplar arasında bulunuyor ancak henüz kapatılmış değil. Instagram gönderileri ise genellikle “özgürlük” adı altında aşı olan insanlara hakaretler ve sürekli yalan bilgiler vermek üzerine kurulu.

İLGİLİ HABER Çipler, Bluetooth, Mıknatıs, Kısırlık ve Diğer Saçmalıklar: Aşı Karşıtlığının İki Asırlık Tarihi

Uygulamanın sadece 18 bin indirmeye sahip olmasına rağmen Apple ve Google’ın radarına takılmış durumda. İki teknoloji devi de bu tarz yanlış bilgilendirme yapan uygulamaları mağazalarında tutmayacaklarını göstermiş oldu.


Kaynak webtekno.com

 

Kafes Dövüşünü Beklemek İstemeyenlere: Elon Musk ve Mark Zuckerberg’ü Kapıştırabileceğiniz Bir Oyun Çıktı

Son zamanlarda ünlü milyarderler Elon Musk ve Mark Zuckerberg, tam anlamıyla hiçbir yerden çıkan bir kafes dövüşü karşılaşmasıyla gündemde. Elon’un Project 92 konulu bir paylaşıma yorum yapmasıyla başlayan ve interneti çok kısa sürede etkisi altına alan kafes dövüşü konusu, Mark’ın kabul edişiyle birlikte adeta alev aldı.

Twitter’a Yana Kaydırma Özelliği Geliyor (Tinder Gibi Ama Değil)

Twitter, yakın zamanda kullanıcılarının tavsiye edilen gönderiler ve takip ettikleri kullanıcılardan gelen tweetler arasında kolayce geçiş yapabileceği bir özelliği kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Böylece trendleri, konu başlıklarını daha kolay bir şekilde takip etmek mümkün olabilecek. 

2023te Hem iPhone Hem Android Telefonlara Gelmesi Muhtemel Yeni Emojiler Belli Oldu

Unicode Konsorsiyumu, düzenli aralıklarla bazı yeni emojilerin kullanımına onay veriyor. Alınan emojiler, sonraki süreçte de Android ve iOS işletim sistemlerine geliyor. Yaşanan son gelişmelerse 2023'te 31 adet emoji ile tanışabileceğimizi gözler önüne seriyor. Gelin Unicode Konsorsiyumu'nun onay aşamasında olan yeni emojilere yakından bakalım.