Aaaaa Ki Ki Ki Ki... TeamSpeak vs Discord: Hangisi Daha İyi?

Teknoloji çağında yaşıyoruz ve internet üzerinden iletişim kurmak çağın gerekliliklerinden biri. Ancak internet üzerinden aynı anda birden fazla kişiyle konuşmanın bir yolunu bulmak biraz zor olabilir. Özellikle birkaç arkadaş toplanıp oyun oynayacaksanız veya bir arada sohbet edecekseniz kullanımı kolay ancak etkili bir yazılıma ihtiyaç duyabilirsiniz.

25.02.2022 02:30:21 tarihinde yayınlandı.

Teknoloji çağında yaşıyoruz ve internet üzerinden iletişim kurmak çağın gerekliliklerinden biri. Ancak internet üzerinden aynı anda birden fazla kişiyle konuşmanın bir yolunu bulmak biraz zor olabilir. Özellikle birkaç arkadaş toplanıp oyun oynayacaksanız veya bir arada sohbet edecekseniz kullanımı kolay ancak etkili bir yazılıma ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bu noktada sanal grup sohbetleri için kullanabileceğiniz başlıca iki program bulunuyor: TeamSpeak ve Discord. Her iki program da oyun odaklı ve günümüzün en popüler dijital iletişim programları arasında yer alıyor. Peki, iş kıyaslamaya gelince Teamspeak mi yoksa Discord mu tercih edilmeli? Nispeten eski bir yazılım olmasına rağmen TeamSpeak hâlâ kullanılır mı? Gelin, iki programı tüm detaylarıyla kıyaslayalım.

Artıları:

Eksileri:

Artı ve eksilerinden bahsettikten sonra "TeamSpeak iyi bir program mı?" sorusunun yanıtına kesinlikle 'evet' diyebiliriz. Yüksek ses kalitesi, düşük donanım ve bant genişliği kullanımı ve gelişmiş güvenlik ve gizlilik özellikleriyle Discord'un önüne geçen TeamSpeak; ücretli sunucuları, kullanımı zor ve karmaşık arayüzü ve yetersiz yazılı sohbet özellikleriyle çağın biraz gerisinde kalıyor.

Artıları:

Eksileri:

Bir sesli iletişim programından çok bir sosyal ağa dönüşen Discord'da benzer ilgi alanlarına sahip olduğunuz insanların yer aldığı topluluklara katılabilir, bu topluluklarda oyun dışında sohbetler de edebilirsiniz. Çok daha modern bir arayüzü bulunan program, basit kullanımıyla ön plana çıksa da çok fazla özelliği içerisinde barındırdığı için ne yazık ki sistem dostu bir yazılım sayılmaz. Dolayısıyla amacınız yalnızca oyun oynarken sesli iletişim kurmaksa ve bilgisayarınız çok da güçlü değilse Discord pek de iyi bir tercih olmayabilir.

Geldik en merak edilen soruya: Discord'u mu yoksa TeamSpeak'i mi kullanmalı? Bu noktada aslında sizin neye ihtiyaç duyduğunuz önem taşıyor. Eğer gizliliğe önem veren biriyseniz, Discord'un kullanıcı verilerinizi topladığını bilmeniz gerek. Ayrıca tek amacınız oyun oynarken sesli iletişim kurmaksa ve sisteminizi yormayacak bir yazılım arıyorsanız yine Discord'un sizin için ilk tercih olmaması gerekir.


Kaynak webtekno.com

 

NASA, UFO Avına Çıkıyor: Sadece UFOları İnceleyecek Bir Ekip Kuruldu

Uzay çalışmaları konusunda dünyanın bir numarası olan ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), resmi internet sitesinde önemli bir açıklama yaptı. Kurum tarafından yapılan açıklamalarda, özel bir ekip kurulacağı ve bu ekibin çok özel görevlerde çalışacağı ifade edildi. NASA, kurduğu özel ekiple açıklanamayan hava olaylarını bilimsel kapsamda inceleyecek. Bu açıklama, NASA'nın UFO'ları araştırmaya başlayacağının açık bir delili.

Sosyal Medyanın Beynimize Zorla Kazıdığı Jiggle Jiggle Dansı, Fortnitea Geldi

Başarılı bir gazetecilik kariyerinin ardından televizyonda dillendirdiği 'My money don't jiggle jiggle' sözleriyle sosyal medyada yeni bir viral şarkıya aracı olan Louis Theroux, bugünden sonra daha da fazla karşımıza çıkacak. Görmek istemeseniz bile sosyal medyada bol bol maruz kaldığımız, şu anda hatırlayamadığınız fakat duyunca uzunca bir ‘Haaa’ çekeceğiniz o şarkı, Fortnite’a yeni bir dans figürü eşliğinde geliyor.

WhatsApp, Hiç Reklam Almamasına Rağmen Nasıl Para Kazanabiliyor?

2009 yılında, Brian Acton ve Jan Koum tarafından kurulan WhatsApp’ın şu anda dünya çapında 180 ülkede, iki milyardan fazla kullanıcısı var. Bunlardan yalnızca 390 milyon kullanıcı Hindistan’dan, 108 milyon kullanıcı Brezilya’dan ve 75 milyon kullanıcı Amerika Birleşik Devletleri’nden geliyor.