İnsanın Yeniden Ay’a Ulaşmasını Sağlayacak Artemis 1’in Sürekli Ertelenmesine Neden Olan Sorun Çözüldü

Uzun bir aradan sonra yeniden Ay’a gitmeye hazırlanan NASA, bu amaçla başladığı Artemis-1 görevinde Orion adlı uzay aracını, SLS adlı roketle insansız olarak fırlatmayı deneyecekti. Bu görev iki defa daha fırlatma gerçekleşmeden önce yaşanan sızıntı sorunu nedeniyle ertelenmişti. 

14.09.2022 09:45:20 tarihinde yayınlandı.

Uzun bir aradan sonra yeniden Ay’a gitmeye hazırlanan NASA, bu amaçla başladığı Artemis-1 görevinde Orion adlı uzay aracını, SLS adlı roketle insansız olarak fırlatmayı deneyecekti. Bu görev iki defa daha fırlatma gerçekleşmeden önce yaşanan sızıntı sorunu nedeniyle ertelenmişti. 

Her iki denemede de bir contadan yakıt sızıntısı gerçekleştiği ortaya çıkmıştı. NASA mühendisleri şimdi bu sızıntıya neden olan contanın değiştirildiğini açıkladı. Her şey yolunda giderse fırlatma bu ay içerisinde gerçekleştirilecek.

SLS (Uzay Fırlatma Sistemi) roketindeki sızıntı geçtiğimiz Cuma günü sorunlu contanın değiştirilmesi ile çözülmeye çalışılıyor. Şu anda rokette bir sorun yok gibi gözükse de öncesinde NASA’nın bazı testler yapması gerekiyor. 3 Eylül’de oluşan sızıntıyla birlikte 29 Ağustos’taki fırlatmayı engelleyen hidrojen kaçağının gerçekleştiği küçük açıklığı da kapatan NASA şimdi aracı yeniden test edecek.

Bu defa yapılacak olan çalışmalarda NASA, öncelikli olarak yakıt tanklarının doğru şekilde çalıştığından emin olmak için yakıt testi yapacak. 2.786 milyon litrelik yakıt bir kez daha tanklara doldurulacak. NASA bu testi 17 Eylül’de tamamlayıp yeni bir fırlatma denemesinde bulunuyor.

NASA daha önce yaptığı açıklamalarda 23 Eylül’de yeniden fırlatma denemek istediğini belirtmişti. Öte yandan kurallara göre NASA, 20 günde bir Artemis-1’in uçuş kontrol sistemlerini test etmek zorunda. Bu testleri de sadece ABD Uzay Kuvvetleri’nin Kennedy Uzay Merkezi Araç Birleştirme Binası’nda yapabiliyor. Daha önce uçuş ertelendiği için 20 gün ek süre veren ABD Uzay Kuvvetleri, son testlerin ardından bir kez daha NASA’ya ek süre vermek durumunda kalacak gibi gözüküyor.


Kaynak webtekno.com

 

10 MB Hafıza mı: 2003 Yılında Üretilen Nokia 6630’un Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

2003 yılına doğru ufak bir seyahate çıkalım. Gerek tasarımıyla gerek hikayesiyle ve dokusuyla günlük kullanımın en tatminkâr cihazlarından biri olan 6630, sağlamlığıyla mahir Nokia markasının önemli modellerinden birisiydi. 2003 yılında kamera teknolojisi telefonlara yeni yeni dahil oluyordu ve Nokia bu konuda öncü markalardan birisiydi. En sağlam, en güçlü, en dayanıklı telefon deyince aklımıza Nokia geliyordu. Böylesine güçlü bir marka akıllı telefon dönemi başlayınca ne yaptı etti, bir şekilde tutunmayı başaramadı.

Elon Musk’ın ‘Beyin Çipi’ Şirketi Neuralink, Maymunlara İşkence Etmekle Suçlanıyor: Ölümcül Deneyler Yapılıyor

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, 2020 yılında ‘beyin çipi’ projesi Neuralink’in ilk tanıtımını gerçekleştirmişti. Beyne implante edilebilen beyin-bilgisayar arayüzleri geliştiren şirket, 2021 yılı başlarında da bu cihazın maymunlar üzerindeki deneylerde başarılı olduğunu gösteren bir video paylaşmıştı.

82 Milyar Dolarlık Yatırım Şirketinden Yavaş At da Shitcoinler Yesin" Dedirten Bitcoin Tahmini

Her gün hakkında yeni haberler ile karşılaştığımız kripto para birimleri hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından birçok insan, yetkililerin şüphelerine rağmen bu para birimlerini yatırım aracı ve ‘geleceğin teknolojisi’ olarak görüyor. Ayrıca, önde gelen şirketlerden de bu para birimlerine milyonlarca dolarlık yatırım yapılıyor.