2021 Yılında Dünyada En Büyük Kripto Vurgunu Yapan Şirketler Açıklandı: Zirvede Türkiyeden Bir Şirket Var

Kripto paraların her geçen gün artan popülaritesi, dünyanın her yerinde bu yöndeki suçların da artmasına sebep oldu. Bir yatırım aracı olmasının yanında aynı zamanda özellikle hükümetler tarafından bolca eleştirilen ve kısıtlamalara tabii tutulan kripto paralar, büyük dolandırıcılıkların da en büyük kaynaklarından biri haline geldi.

20.02.2022 02:15:09 tarihinde yayınlandı.

Kripto paraların her geçen gün artan popülaritesi, dünyanın her yerinde bu yöndeki suçların da artmasına sebep oldu. Bir yatırım aracı olmasının yanında aynı zamanda özellikle hükümetler tarafından bolca eleştirilen ve kısıtlamalara tabii tutulan kripto paralar, büyük dolandırıcılıkların da en büyük kaynaklarından biri haline geldi.

Dünya genelinde kripto piyasaları üzerine incelemeler yapan ve raporlar yayınlayan Chainalys, 2021 yılında yaşanan kripto dolandırıcılıklarını araştırdı. Konu hakkında detaylı bir rapor yayınlayan Chainalys'in raporunda en dikkat çeken detay, ülkemizde gündemi uzunca süre meşgul eden Thodex'in raporda yer alması oldu.

Geçtiğimiz yılın nisan ayında Türkiye'de gerçekleşen Thodex vurgunu, 2021 yılında gerçekleştirilen en büyük kripto para vurgunu oldu. Thodex tarafından yapılan bu kripto para vurgununda yaklaşık 400 bin kullanıcı yaklaşık 2 milyar dolar dolandırıldı. Ayrıca yine geçtiğimiz aylarda Savcılık, aralarında Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in de olduğu tüm sanıkların Binance'e para aktardığını belirlemişti. Hatta bunun üzerine Binance ile iletişime geçen yetkililer, 30 milyon 100 bin 78 liraya el koymuşlardı.

En büyük kripto para vurgunu yapan Thodex'ten sonra kullanıcılarını 57 milyon dolar dolandırarak ikinci şirket AnubisDao oldu. Rapora göre 2020 yılında 7,8 milyar dolar büyüklüğünde olan kripto suçları, 2021 yılında neredeyse iki katına çıkarak 14 milyar dolara yükseldi. Kripto piyasasının işlem hacmi ise yine 2020 yılına kıyasla büyük bir yükseliş yaşayarak 15,8 triyon dolar oldu. 

İLGİLİ HABER Türkiyedeki 4 Büyük Kripto Para Borsasına 18 Milyon TL Para Cezası

Kripto paralarla işlenen suçlar yalnızca dolandırıcılık vakaları ile sınırlı kalmadı. Raporda ayrıca kripto paraların terörizm, çocuk istismarı, fidye ve şantaj gibi suçlarda da sıklıkla kullanıldığı bilgisine yer verildi.


Kaynak webtekno.com

 

AMD GPU ile Tam Bir Oyun Canavarı Olan Mobil İşlemci Samsung Exynos 2200 Tanıtıldı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, düzenlediği bir etkinlikte 2022 model amiral gemisi telefonlarına hayat verecek yepyeni işlemcisi Exynos 2200'ü duyurdu. 4 adet Cortex-A510, 3 adet Cortex-A710 ve 1 adet de Cortex-X2 çekirdeğine sahip olan işlemci, en çok da sahip olduğu dahili GPU ile dikkat çekecek gibi görünüyor. Zira AMD, bu işlemci ile mobil cihaz dünyasına da resmen girmiş oldu.

Samsung Türkiyeden Applea Gönderme: Hem de Kapısının Önünde!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 10 Ağustos'ta gerçekleştirdiği Galaxy Unpacked etkinliğinde en yeni ürünlerini tanıttı. Bu bağlamda; Galaxy Z Flip4, Galaxy Z Fold4, Galaxy Watch 5 karşımıza çıktı. Şimdiyse Samsung Türkiye'den çok konuşulacak ve gündeme bomba gibi düşecek bir hamle geldi. Şirket, İstanbul'daki Apple Store önünde bulunan reklam panosunu kiraladı ve Apple'a göndermede bulundu.

Türkiye, En Çok Metaverse Arsası Satın Alan Ülke Oldu: İyi de Neden?

Metaverse kavramının son zamanların en popüler konusu olduğunu söyleyebiliriz. ‘İnternet’in bir sonraki aşaması olarak görülen metaverse, gelecek olarak nitelendiriliyor ve birçok dev şirketten yatırım alıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi ülkemiz de bu çılgınlığa dahil olmuş durumda ve yatırımlara da şimdiden başlandı.