2 ve 3 Boyutlu Tasarımlar İçin Kullanabileceğiniz SolidWorks Nedir, Ne İşe Yarar, Hangi Alanlarda Kullanılır?

Her şeyin el emeği, göz nuru olduğu zanaat günlerini geride bırakalı çok oluyor, artık teknoloji çağındayız. Bu nedenle yapılan tasarımlar da bilgisayar destekli olarak geliştiriliyor. Son kullanıcı olarak biz pek farkında olmasak bile kullandığımız her bir cihaz SolidWorks gibi profesyonel bir yazılım üzerinden hazırlanıyor. SolidWorks, tasarım dünyasının profesyonellerine hitap eden bir bilgisayar destekli tasarım programıdır.

9.03.2022 07:00:18 tarihinde yayınlandı.

Her şeyin el emeği, göz nuru olduğu zanaat günlerini geride bırakalı çok oluyor, artık teknoloji çağındayız. Bu nedenle yapılan tasarımlar da bilgisayar destekli olarak geliştiriliyor. Son kullanıcı olarak biz pek farkında olmasak bile kullandığımız her bir cihaz SolidWorks gibi profesyonel bir yazılım üzerinden hazırlanıyor. SolidWorks, tasarım dünyasının profesyonellerine hitap eden bir bilgisayar destekli tasarım programıdır.

SolidWorks için aslında programdan ziyade yazılım paketi demek daha doğru olacak. İlk yıllarda tek bir yazılım olarak çalışsa bile zaman içinde mekatronik alanında çalışan tasarımcıların bir numaralı gözdesi haline gelince kendini geliştirdi ve kullanıcılarına bir yazılım paketi olarak sunulmaya başladı. 2 boyutlu ve 3 boyutlu profesyonel tasarımlar için kullanılan SolidWorks nedir, ne işe yarar, hangi alanlarda kullanılır biraz daha detaylı inceleyelim.

SolidWorks ilk kez Jon Hirschtick tarafından geliştirilen ve daha sonra 1997 yılında Dassault Systems tarafından satın alınan bir bilgisayar destekli tasarım kısaca CAD ve bilgisayar destekli mühendislik kısaca CAE yazılım paketidir. SolidWorks yazılım paketi içerisinde kullanıcıların 2 ve 3 boyutlu tasarım süreçlerinin tüm adımlarını kontrol altında tutacakları hizmetler yer alıyor.

SolidWorks ile bir projenin üç temel aşamasını uygulayabilirsiniz. İlk aşamada; planlama, görsel üzerine fikir oluşturma, temel modelleme, sonuç değerlendirmesi, örnek prototip oluşturma ve proje yönetimini gerçekleştirirsiniz.

İkinci aşamada tasarımın temel elemanları olan mekanik ve yazılım için başlangıçlar yapılır. Üçüncü aşamada ise daha çok yönetim odaklı çalışmalar yapabilirsiniz. Yazılım, cihaz yönetimi, analitik değerlendirmeler, veri otomasyonları ve buna bağlı olarak kullanılan bulut hizmetleri üzerindeki tüm yönetim çalışmaları SolidWorks ile yapılabilir. 

SolidWorks yazılım paketi ile profesyonel tasarımcıların yapabileceklerinden bazıları bu şekilde. SolidWorks aynı zamanda 3D XML, ACIS, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe Portable Document Format, Autodesk Inventor, CADKEY, CATIA Graphics, DXF/DWG files, DXF 3D, SolidWorks eDrawings, Highly Compressed Graphics, HOOPS, IDF 2.0, IDF 3.0, IDF 4.0, IFC, IGES, JPEG, Mechanical Desktop, PADS, Parasolid, PDF, Pro/ENGINEER, ProStep EDMED, Rhino, ScanTo3D, Solid Edge, STEP, STL, TIFF, U3D, Unigraphics, VDAFS, Viewpoint, VRML ve XPS 3 boyutlu dosya formatlarını desteklediği için sorunsuz bir kullanım sağlar. 

SolidWorks için bilgisayar destekli tasarım ve bilgisayar destekli mühendislik yazılımı demiştik. Bu kısa açıklama bile aslında SolidWorks hangi alanlarda kullanılır sorusunu yanıtlıyor çünkü cevap, her alan. Yani şöyle bir düşündüğümüz zaman tasarım ile inşa edilmeyen ve mühendislik dokunuşu olmayan bir alan yok diyebiliriz.

SolidWorks yazılım paketi ile yapacaklarınıza bakarsak yalnızca bu hizmetleri kullanarak başlı başına bir mekatronik sistemi kurmanız mümkün. Elektronik, bilgisayar ve kontrol sistemleri için hazırlanan her bir aşamanın tasarımları ve genel olarak projenin tamamı SolidWorks yazılım paketi ile oluşturulabilir ve sonuçlandırılabilir. 


Kaynak webtekno.com

 

PlayStation 5te Kol Kırdırtacak Bir Hata Ortaya Çıktı: Oyunun Ortasında Donup Kalıyor (Ama Çözümü Var)

Japon teknoloji devi Sony, en yeni oyun konsolu PlayStation 5 için yeni bir sistem yazılımı güncellemesi yayınladı. Söz konusu güncelleme ile PSN olarak da bilinen PlayStation Network için yeni bir hüküm ve koşullar sözleşmesi yayınlandı. Oyunseverler, söz konusu sözleşmeyi onayladıktan sonra oyun keyfine kaldıkları yerden devam edebiliyorlar. Ancak bu noktada çok önemli bir sorun var gibi görünüyor…

NVIDIA Studio Creative Weekend, Sevilen Türk İçerik Üreticileri ve Yaratıcı İsimlerle Bu Hafta Sonu Gerçekleştirilecek

Günümüzün yüksek performanslı ekran kartı devi NVIDIA, donanımı ve yazılımıyla yalnızca oyunculara hitap etmiyor. Şirket, aynı zamanda NVIDIA Studio ile sanatçılara, yaratıcılara ve tasarımcılara yaratıcılıklarını konuşturma imkânı da sunuyor. Üç boyutlu tasarım, render alma, video düzenleme, hareketli grafik, fotoğrafçılık, grafik tasarım, mimari görselleştirme ve yayıncılık gibi alanlarda kendisini konuşturan NVIDIA Studio, bu hafta sonu gerçekleştirilecek etkinlikte Türkiye’nin sevdiği ünlü isimlerle buluşacak.

Türkiye Uzay Ajansı, Uluslararası Astronot Federasyonu Üyeliğinin Onaylandığını Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olan Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) 2021 yılında 38 milyon 71 bin TL olan bütçesinin, yapılan yeni teklifle birlikte 2022 yılında yüzde 61,29 artırılarak 61 milyon 293 bin TL olmasına yönelik bir teklif verilmiş, belirlenen bu miktar ise uzay sektörü için oldukça yetersiz bulunmuştu.